ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

HAJDÚHÚS 2000 Kft.: A társaság tevékenységét is felvették a Debreceni Értéktárba

2020.01.08
Ismét gyarapodott a Debreceni Értéktár. A szakmai bizottság ugyanis befogadta a Hajdúhús 2000 Kft. tevékenységét és a húskészítményeire tett javaslatot mint helyi értéket. A cég üzemében háromféle debreceni párost készítenek a több évszázados receptúra alapján. Nap mint nap készül a debreceni páros kolbász a Hajdúhús üzemében. A világszerte ismert debrecziner története még az 1700-as években kezdődött, a receptúra és az elkészítési módja pedig azóta sem változott. A fűszerezés mellett a legfontosabb, hogy a kolbászba való húst nem darálják, hanem aprítják. A finom aprítógép 5300 fordulatot ér el, és ezen lehet az alap prádot kikeverni a terméknek – magyarázta Nagy Rudolf üzemvezető. A Debreceni Értéktár Bizottság legutóbbi döntése alapján a Hajdúhús 2000 Kft. tevékenysége bekerült a helyi értékek közé. Emellett a cég húskészítményeire tett javaslatot is befogadta a szakmai testület. Papp István, az üzem tulajdonosa elmondta, háromféle debreceni párost gyártanak, a sztenderd, a mangalica és a kóser változatot. - Nagyon sok húsüzem gyártja, kisebb nagyobb, mi abban akarunk különbözni tőlük, hogy a régi olvasmányoknak és tanulmányoknak megfelelően készítjük el a debreceni párost – hallhattuk Papp Istvánt. A cég további üzembővítést is tervez, a munkálatok hamarosan elkezdődnek. A tervek szerint a fejlesztés eredményeként a jelenlegi napi 800 darabos vágókapacitást 1500-2000 sertésre növelik majd.
(dehir.hu)
További információ:
Cookies Settings