ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

HUNGERIT Zrt.: Száz éve kezdődött és ma is folyamatosan fejlődik az iparszerű baromfi-feldolgozás Szentesen

2022.09.26
Jubileumi esztendő az idei a Csongrád-Csanád vármegyei Szentesen. Száz éve kezdődött el az alföldi városban az iparszerű baromfi-feldolgozás, köszönhetően az 1922-ben, tevékenységét száz fővel megkezdő baromfifeldolgozó üzemnek, amely gyorsan kinőtte magát és már a két világháború között az egyik legjelentősebb, a magyar, illetve az európai piacot friss, minőségi áruval ellátó vállalkozássá vált. Ennek a kerek évfordulónak és az elért sikerek megünneplésére gyűltek össze szeptember 23-án, Szentesen, a Hungerit Zrt. és a város vezetésének meghívására a baromfitermékek előállításában, azok vásárlókhoz való eljuttatásában kulcsszerepet játszó beszállítók, kereskedelmi és szolgáltató partnerek, illetve a szakhatóságok képviselői, akikkel közösen az évtizedek során Szentes az egyik központjává vált a magyarországi baromfi-feldolgozásnak. „Az elmúlt száz évben nagy változások zajlottak le a baromfitenyésztésben és a szentesi iparszerű baromfi-feldolgozásban egyaránt. A történelmi viharok átalakulásokat, tulajdonosváltásokat hoztak, de a baromfi-feldolgozás mindezek ellenére fennmaradt Szentesen és ma a Hungerit Zrt. tekinthető a tevékenység helyi örökösének” – mondta Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója. Beszédében kitért arra, hogy a szentesi szakemberek híresek arról, hogy bátran alkalmaznak a hazai versenytársak által még nem használt megoldásokat. Ezek között kiemelendő, hogy Magyarországon Szentesen készítettek először iparszerűen baromfivirslit és szintén itt gyártottak elsőként készre sütött, panírozott baromfitermékeket 1990-ben. Az újításokra, a termékfejlesztésre, a modernizálásra ma is kiemelt figyelmet fordít a vállalat, és Valdor márkanév alatt folyamatosan jelennek meg új, a fogyasztói igényeket kiszolgáló, magas minőségű baromfihús-készítményekkel a piacon. Hozzátette, hogy az elmúlt bő egy évben jelentős kapacitásbővítéseket hajtottak végre a Hungeritnél. Az új panírüzem tavaly októberi beindításával évi 11.000 tonnára sikerült növelniük az előállított termékmennyiséget, és ezzel a legnagyobb hazai gyártókká léptek elő ebben a szegmensben. Ezen felül Volosinovszki János fontosnak tartotta elmondani, hogy az alapanyag és a megfelelő technológia igazából semmit sem ér felkészült, lelkes kollégák nélkül, akik napi szinten működtetik az üzemet. Ma közel 2000 dolgozóval folyik a termelés, akiknek a munkáját mind anyagi, mind erkölcsi szempontból igyekeznek elismerni. A stabil, megbízható munkahely biztosításával, a munkakörülmények folyamatos javításával, a bérek jelentős emelésével és a kiegészítő juttatások mind szélesebb körének alkalmazásával járultak hozzá az elmúlt időszakban a dolgozók elégedettségének növeléséhez. Legutóbb a lakossági rezsinövekedést kompenzálták a rendkívüli kiegészítő juttatás kifizetésével. Az ünnepségen a Hungerit Zrt. emlékplakettel és oklevéllel köszönte meg baromfitenyésztő partnereinek, hogy tevékenységükkel hozzájárultak a szentesi iparszerű baromfi-feldolgozás sikereihez, míg Szabó Zoltán, Szentes város polgármestere átadta a Hungerit Zrt. vezérigazgatójának azt az oklevelet, mely tanúsítja, hogy a szentesi iparszerű baromfi-feldolgozás felvételre került a Szentesi Települési Értéktárba.
(agrotrend.hu)
További információ:
Cookies Settings