ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

Lidl Magyarország Bt.: Nagy vállalást jelentett be a Lidl: ezeknek a termékeknek változott az összetétele, íze

2022.09.30
Az elmúlt évben több mint 80 termék esetében módosult a receptúra a Lidlben annak érdekében, hogy az egészséget is figyelembe véve kevesebb hozzáadott sóval, illetve cukorral készülhessenek élelmiszerek. Így a 2021-es gazdasági évben 55,5 tonna sóval és 377,4 tonna cukorral kevesebbet használtak fel ezekhez az élelmiszerekhez. A boltokban és reklámújságunkban külön jelöléssel látják el, a bolt honlapján pedig az összes optimalizált termék megtalálható. A Lidl Magyarország felelős vállalatként elkötelezett az egészséges táplálkozás előmozdítása iránt, ezt mutatja 2019-ben tett vállalása is, mely szerint saját márkás termékeiben 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti a hozzáadott só- és cukortartalmat. Az optimalizálási program sikerét mutatja, hogy az elmúlt négy évben 909,5 tonnával kevesebb hozzáadott cukrot és 97,5 tonnával kevesebb hozzáadott sót használt fel az élelmiszerek előállításához a diszkontlánc. A tudatos étkezés népszerűsítése is fontos célja a Lidl-nek, ennek érdekében a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével működik együtt. A változatos és minél magasabb minőségű termékkínálat kialakítása érdekében a Lidl szorosan együttműködik beszállítóival, és figyelemmel követi a változó vásárlói igényeket. A cukor esetében elsősorban a gyermekek körében népszerű élelmiszerekre, így többek között a reggeli gabonafélékre, joghurtokra, kekszekre, édes péksüteményekre, jégkrémekre és desszertekre összpontosít a diszkontlánc. A hozzáadott sómennyiséget pedig elsősorban azon termékeknél mérsékelte, amelyeket Magyarországon rendszeresen fogyasztanak, és amelyek általában a napi sóbevitel nagy részét teszik ki, úgymint a kenyér-és zsemlefélék, húsok- és kolbászfélék vagy a sós snackek, chipsek. Fontos, hogy az áruházlánc a cukrot nem helyettesíti mesterséges édesítőszerrel vagy egyéb cukorhelyettesítővel, viszont a fejlesztés során továbbra is a jó íz az elsődleges és fontos, hogy az teljes mértékben megfeleljen a fogyasztók elvárásainak.
(penzcentrum.hu)
További információ:
Cookies Settings