ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2021.05.07

Magyar Telekom Nyrt.; HD Group Kft.: Rangos nemzetközi díjat nyert a Magyar Telekom székháza

A világ egyik legjelentősebb szakmai elismerését kapta a Magyar Telekom. A vállalat Könyves Kálmán körúti székházának normarendszere ezüstérmet nyert az A ’Design Award and Competition elnevezésű versenyen, amely a design és az építészeti szakma kiemelkedő alkotásait díjazza. A HD Group a 105.000 m2 nagyságú székház vizuális normarendszerének megalkotásával pályázott a Graphics, Illustration and Visual Communication kategóriában. Ebben a csoportban az ingatlan belső, közösségi tereire vonatkozó szabályrendszer vizuális és szöveges megjelenítése volt a feladat, amit a Magyar Telekom oldott meg a legjobban. "Célunk volt, hogy szembe állítsuk az épület monumentalitását, modernségét egy humoros és emberi jelrendszerrel. Hiszen, annak ellenére, hogy egy szabályrendszert kellett vizuálisan megjelenítenünk, fontos szempont volt, hogy mindezt befogadhatóan és szerethetően tegyük. A normarendszer illusztrációinak létrehozása során a hangsúly az irodai helyzetek humorán volt, a szabályokat oly módon szerettük volna átadni, hogy az emberek mosolyogva fogadják azokat. Mindeközben az is inspirált bennünket, hogy a digitális vállalat mindennapjaira analóg módon reflektáljunk" – mondta Tarkovács András kreatív igazgató, a projekt ötletgazdája és vezetője.


(hvg.hu)

2021.05.07

Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.: Rég láttak veszteséget a hajdúszoboszlói fürdőcégnél, de most más idők járnak

21 millió forintos veszteséggel zárta a koronavírus-járvánnyal nehezített 2020-at a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt.; az előző évi mintegy 2,5 millió fős vendégforgalmuk a felére esett, ami az értékesítés nettó árbevételében is tükröződött, hiszen a 2019-es 5,3 milliárdhoz képest "csak" 2,7 milliárd forint realizálódott. Mindez a részvénytársaság múlt évet taglaló üzleti jelentéséből derül ki, amelyet az idei tervvel együtt nemrég fogadott el Hajdúszoboszló polgármestere (lévén a cég 99 százalékban a város tulajdona). Érdemes hozzátenni, hogy a Hungarospa adózott eredménye 2016 óta mindig 400 millió forint felett volt (sőt, 2002-ig visszamenően egyszer sem zártak ráfizetéssel). A járvány miatt a megye egyik emblematikus cége öt hónapon át zárva tartott, ráadásul ezúttal külföldi vendégekre is sokkal kevésbé számíthattak. Így a múlt év első két hónapja hiába vetített előre rekord forgalmat, végül, a társaság vezetésének célkitűzésként be kellett érnie a pénzügyi egyensúly biztosításával, a takarékos gazdálkodással, a munkahelyek megőrzésével. Ez utóbbi esetében 54 fővel, ötszázra csökkent az átlagos foglalkoztatotti létszám, miközben a munkavállalók átlagbére 18 százalékkal esett vissza. A beszámoló összegzésének lényeges megállapításai, hogy a működés pénzügyi egyensúlya biztosított és az átalakított hitelszerződések (piaci kamatozásúakat váltottak állami támogatásúakra) révén rendelkeznek a visszaesés kezeléséhez szükséges pénzügyi tartalékokkal. Így a Hungarospa történetének második legköltségesebb fejlesztése, a Prémium Zóna megvalósítása sem kétséges. Ami a 2021-es üzleti tervet illeti, a főszezon bevételeinek tervezése során a cégnél a piacok előző évi ütemnek megfelelő, lassú visszaépülésével számolnak. Összességében 3,9 milliárd forint bevételt irányoztak elő, ami lényegében a 2015-ös évinek felel meg és 30 százalékkal haladja meg a 2020-as esztendőt. Az adózás előtti eredményt tekintve idén is veszteséggel kalkulálnak, ami a számításaik alapján 197 millió forint lehet.


(civishir.hu)

2021.05.07

Magyar Telekom Nyrt.: Különleges módszert választott a termékfejlesztéshez a társaság

A fiatalok igényei alapján állít össze az érintett korosztálynak szóló mobil ajánlatot a Telekom. A termékfejlesztésben új utakat nyitó Kraft ajánlat elemeit a fiataloktól érkezett visszajelzések alapján állítja össze a szolgáltató, és azt is ők választhatják ki, hogy a közösen fejlesztett termék-opciók közül melyik jelenjen meg ténylegesen a cég kínálatában.


(mmonline.hu)

2021.05.07

TESCO-GLOBAL Zrt.; Mars Magyarország Értékesítő Bt.: Ismét összefogott a Mars és a Tesco

A tavalyi sikeres közös akciót követően a Mars és a Tesco ismét együttműködik a rászoruló családok támogatása érdekében. A kezdeményezés keretében a 2021. május 6. és 19. között a Tesco hipermarketekben megvásárolt Mars állateledelek árából a vállalat 1 százalékot ajánl fel jótékonysági célra, a Tesco pedig megduplázza a támogatás értékét. Az így összegyűlő összegből a két vállalat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját segíti, akik a támogatásból élelmiszercsomagokat juttatnak el a nélkülöző családok számára.


(mmonline.hu)

2021.05.07

ISD DUNAFERR Zrt.: A Dunaferr vezetése nem ismeri el a közgyűlést

Az ISD Dunaferr Zrt. közleményben tudatta, hogy a társaság május 6-i közgyűlésén hozott határozatokat érvénytelennek és szabálytalannak tartja. Indoklásában a közgyűlésen megjelent személyeket olyan álképviselőknek nevezte, akik már milliárdos károkat okoztak a társaságnak. Ezért a társaság megfellebbezte a cégbíróságnak a közgyűlés összehívására vonatkozó végzését, így az – áll a közleményben – a mai napig nem jogerős. Szokatlan formában tartották meg a vasmű közgyűlését, amelyen a tulajdonos képviselője szerint visszaállították a társaság törvényes működését. Így a közgyűlés csak akkor lehetett volna határozatképes, ha azon minden részvényes megjelenik, és egyhangúlag egyetért a közgyűlés megtartásával, de ez nem történt meg. A társaság azt is tudatta, hogy a Steelholdnak a ciprusi bírósági döntés tiltja legalább 2021. május 20-ig, hogy a Dunaferr közgyűlésén részt vegyen és szavazzon.


(vg.hu)

2021.05.07

Robert Bosch Kft.: Változás a Bosch csoport vezetőségében

A magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét Szászi István veszi át augusztus 1-től - közölte a vállalat az MTI-vel május 6-án. Szászi István 17 éve dolgozik a Bosch csoportnál, 2019-ben nevezték ki a Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének. A tájékoztatás szerint Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója a jövőben a Bosch csoport Törökország és a Közel-Kelet régiójának elnökeként folytatja munkáját. A közlemény szerint a magyarországi Bosch csoport folyamatosan bővült Daniel Korioth vezetése alatt. A vállalatcsoport meghatározó szerepet tölt be a régióban, a Bosch kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadójává vált. Mint írják, a vállalatcsoport Daniel Korioth vezetésével folyamatosan kiemelkedő pénzügyi eredményeket ért el Magyarországon. A legutóbbi adatok szerint a Bosch 2019-ben teljes magyarországi árbevételét - beleszámítva a nem konszolidált vállalatok árbevételét és a saját vállalatai között folytatott kereskedelmi tevékenységeket is - 1465 milliárd forintra (4503 millió euró) növelte, ami 11 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Ugyanebben az időszakban a magyar piacon elért konszolidált forgalma 259 milliárd forintra (796 millió euró) nőtt, ami 3 százalékos emelkedés. A magyarországi Bosch csoport több mint 15 000 munkatársat foglalkoztat.


(profitline.hu)

2021.05.07

RÁBA Nyrt.; Rába Futómű Kft.: Új vezérigazgatót neveztek ki a Rába élére

Május 7-tól nem Pintér István a RÁBA Nyrt. vezérigazgatója és megszűnik a Rába Futómű Kft-ben betöltött ügyvezetői tisztsége is – közölte a cég május 6-án. Hetzmann Béla, az igazgatóság elnöke lesz a Rába vezérigazgatója és Fehér Roland lesz a műszaki igazgató, valamint a Rába Futómű Kft. ügyvezetője. Pintér István 2003-tól volt a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. vezérigazgatója, majd 2004-től egyben a Rába Futómű Kft. ügyvezető igazgatója. A vállalatcsoport az ő vezetésével építette ki 21. századi piaci pozícióit a világ járműiparában, a folyamatos üzlet-, termék- és technológiafejlesztésnek köszönhetően.


(vg.hu)

2021.05.07

ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.: Új igazgató a makói Continental élén

Májustól új vezetője van a Continental makói üzemének, egyben a város legnagyobb munkaadójának Szűrszabó Levente személyében. A mérnök-közgazdász több mint két évtizedes autóipari és több mint tízéves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. Elődje, Nagy Mihály az év elején távozott posztjáról. – Nagy megtiszteltetés és egyben komoly kihívás egy már több mint 25 éve az autóipari szektorban működő, a város és a térség egyik legnagyobb munkaadójának számító gyár vezetése – nyilatkozta lapunknak Szűrszabó Levente, az autóipari tömlővezetékeket gyártó, makói Continental új igazgatója. – A Continental erős vállalati kultúrája, a makói munkatársak összetartása és a fejlődési lehetőségek kiaknázása együttesen az, amelynek révén nyertesként kerülhetünk ki a jelenleg zajló változásokból. A technológiai átállással és a fenntartható működési modell sikeres megteremtésével meghatározó szereplőként vezethetjük át az új autóipari korszakba a Continental makói gyárát – hangsúlyozta a gyár igazgatója. A Continental hűtő-fűtő csövek szegmensének legnagyobb és legmeghatározóbb gyártója a makói telephely, továbbá globális szegmensközpontként támogatja a vállalat világszerte működő, hasonló gyárait. Az igazgató kiemelte, az elektormobilitás piaci igényei megkövetelik a termékek technológia átállását, ami jelenleg minden piaci szereplőnek kihívást jelent. A makói Continental gyár az elmúlt hónapokban megkezdte a váltást az új műanyag-technológiákra a helyi munkatársak bevonásával, valamint nemzetközi támogatással projektek indultak az átállás sikeres megvalósítása érdekében.


(delmagyar.hu)

2021.05.07

Trans-Sped Kft.: Új e-kereskedelmi logisztikai központot nyitott a társaság

Új e-kereskedelmi logisztikai raktárbázist nyitott több mint 13 ezer négyzetméteren a Trans-Sped komplex logisztikai szolgáltató Nagytarcsán - közölte a társaság május 6-án az MTI-vel. A közleményben kiemelték, a cég mintegy 450 ezer euró értékben végzett raktártechnológiai beruházást. Az első ügyfelek a Trans-Sped új nagytarcsai raktárcsarnokába 2021 áprilisában már beköltöztek. A raktárbázis alkalmas a havonta 3000 csomag feletti forgalmat bonyolító e-kereskedők, valamint gyártó- és feldolgozóiparban működő vállalatok raktárlogisztikai kiszolgálására is. Az idei terveik között szerepel a robotizált raktári kiszolgálás indítása. Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Csoport ügyvezetője a közleményben elmondta, a nagytarcsai raktár erősíti stratégiai céljaikat, a cégcsoport az e-kereskedelemben résztvevő nagyvállalatok logisztikai kihívásaira ad megoldásokat. Emlékeztetett arra, hogy a Trans-Sped 2020 decemberében 27 százalékos tulajdonrészt vásárolt az e-kereskedelmi logisztika digitalizálásában úttörő startupban, a Webshippyben. A licenszszerződés alapján a Webshippy szoftverére építve tudják az új raktárból az online kereskedelemmel foglalkozó nagyvállalati ügyfelek logisztikai folyamatait megvalósítani. A nagytarcsai központ jelenleg 50 új munkahelyet teremt, amely reményeik szerint jövőre a duplájára növelhető - írják a közleményben. A tájékoztatás szerint a debreceni székhelyű cég hosszú távú tervei között kiemelt helyen szerepel az intenzívebb jelenlét a Budapest körüli régióban. A nyilvános cégadatok szerint a Trans-Sped Logisztikai Szolgálató Központ Kft. 2020. évi nettó árbevétele meghaladta a 20 milliárd forintot, ami több mint 4 százalékos növekedés az előző évhez képest. A társaság tavalyi adózott eredménye 332 millió forintot tett ki, mintegy 19 százalékkal növekedett a 2019. évihez képest.


(profitline.hu)

2021.05.07

ERSTE BANK HUNGARY Zrt.: Jól kezdte az évet a bank

Jól indult az Erste Bank idei üzleti éve. A pénzintézet működési bevételei – a nemzetközi könyvviteli szabványok szerint (IFRS) készített kimutatás alapján – a január és március közötti időszakban részben egyedi hatások miatt 24,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Ezen belül a nettó kamatbevételek 25,1 százalékkal, a díj- és jutalékbevételek pedig 15 százalékkal emelkedtek, míg a kereskedési és konverziós bevétel több mint a duplájára nőtt. A működéssel kapcsolatos kiadások ettől jóval elmaradó mértékben, 6,3 százalékkal nőttek egy év alatt, így a pénzintézet működési eredménye 44 százalékkal 25,3 milliárd forintra emelkedett. A költség/bevétel arány is nagyot javult éves összevetésben: március végére 45,5 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 53,2 százalékról. Az adózás utáni eredmény pedig 15,1 milliárd forintra nőtt – mondta el Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a pénzintézet idei első negyedévi eredményeit bemutató online sajtótájékoztatóján. Az ügyfélhitelek állománya március végén 6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az új hitelek kihelyezése ugyanakkor lassult, harmadával maradt el a 2020 első negyedévi teljesítménytől. Az NPL-ráta a 2020 március végi 2,2 százalékról 2,9 százalékra nőtt – tette hozzá Jelasity Radován.


(mmonline.hu)