Fülep Zsolt, a Balmaz Sütöde Kft. tulajdonosa valóban elmondhatja vállalkozásáról, hogy a gyakorlatban is megvalósították benne a termőföldtől az asztalig szlogent, hiszen előállítanak, feldolgoznak és értékesítenek. A vállalkozó idén érdemelte ki Az Év Agrárembere díjat. Mint mondja, a mai napig keresi a választ arra a kérdésre, hogy mivel érdemelte ki a zsűri elismerését? Talán szerepet játszhatott a végleges döntésben az, hogy nagyon sokrétű a tevékenységük: van az alapüzemük, ahol a sütőipari termékek készülnek, míg a középüzemben naponta 14-15 ezer vásárlót szolgálnak ki. Négy éve foglalkoznak a Debreceni Egyetemmel közösen kutatásfejlesztéssel és támaszkodhatnak egy erős mezőgazdasági háttérre is. A balmazújvárosi pékség egy harmadik generációs vállalkozás, ami 1991-ben indult 4 fővel, jelenleg pedig 165 dolgozója van és 30 szakboltot üzemeltetnek, kis híján pedig 300-féle terméket állítanak elő. Fülep Zsolt bátran kijelenti: a Dunától keletre ez az egyik legkorszerűbb üzem, de a fejlettséget és a színvonalat tekintve volt, aki már azt is mondta, hogy országosan is igaz ez az állítás. Folyamatosan arra törekednek a sütödében, hogy a korszerűsítés és a hagyomány összhangban legyen. A szakembernek rálátása van az egész vertikumra is, amelynek köszönhetően előre képes megfogalmazni azokat a célokat, hogy mit szeretne elérni és a fogyasztó elé tenni. Az elmúlt évek sikerei, a Pékszövetségnél elért eredmények mind-mind ennek a tudatos folyamatnak köszönhető. Fülep Zsolt, a Pékszövetség alelnöke is. Találkozónkra a szövetség székházában került sor, ahol előzőleg egy hosszú, de tartalmas és eredményes megbeszélés volt. Mint mondja, egy ágazat érdekképviselete teljesen más: sok mindenre vigyázni kell, hogy mi az, amit szakmailag kimerünk mondani és javasolni szeretnénk. Éves tervekkel dolgozunk, amit megpróbálunk olyan tartalommal megtölteni, hogy az, a tagjainknak minél hasznosabb legyen. Számtalan olyan szolgáltatást nyújtunk a kollégáknak, amelyhez önállóan nem tudnának hozzáférni, ezért szeretnénk, ha kihasználnák a közösség előnyeit. Alelnökként mindenben részt veszek, így a képzésekben, rendezvényeken, vagy mindenhol, ahol tudok az ágazaton segíteni.