ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2019.12.06

Magyar Posta Zrt.: A Magyar Posta extra csomagpultokat nyit

A következő két-három hét a legforgalmasabb időszak a postákon. Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője az adásban elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is már októberben megnövekedett a csomagforgalom. A következő két-három hét pedig az év legforgalmasabb időszakának számít. "Az utolsó negyedévben a teljes éves forgalom 40 százalékát bonyolítja a cég" – fűzte hozzá. A Magyar Posta a megnövekedett igényekre válaszul az ünnepi időszakban bővíti állományát, akár bérelt munkaerő felvételével, gépesítéssel vagy éppen extra csomagpultok nyitásával. A szóvivő a csomagküldemények szállítási idejét firtató kérdésre elmondta, hogyha valaki külföldről, például Kínából érkező küldeményt vár, és nehezen követhető, hogy az adott áru mikor hagyta el az országot, a kiszállítás is tolódhat. A szállításban előfordulnak hibák, de összességben ezek ezrelékben, tízezrelékben mérhetők. Magyarország az internetes kereskedelemben kiemelkedően teljesít, az éves növekedési ütem két számjegyű – emelte ki. A Magyar Posta az idei karácsonyi szezonban 15 százalékos növekedést vár a csomagforgalomban.


(hirado.hu)

2019.12.06

Miskolc Holding Zrt.: Megválasztották a társaság felügyelőbizottságának elnökét és a vezérigazgatóját

A Miskolc Holding Zrt. Igazgatótanácsának elnöke, Kamarás Miklós László csütörtökre hívta össze a cég Felügyelőbizottságának alakulóülését, ahol megválasztották a Felügyelőbizottság elnökét, dr. Simon Gábort. Az alakulóülésen a Bizottság áttekintette a cégcsoport gazdálkodását, működését, meghatározva saját működési szabályzatát is. Ennek értelmében a Felügyelőbizottság - a Miskolc Holding Zrt. alapszabályában foglalt vezető tisztségviselőkre vonatkozó munkáltatói jogkörénél fogva - megválasztotta a cég vezérigazgatóját, aki Dukai Zoltán lett. A Miskolc Holding Zrt. tekintetében a jelenlegi működés áttekintése után egy stabil gazdasági és pénzügyi modell kialakítása a célja, amely mind a Holding, mind a tagvállalatok vonatkozásában egy fenntartható és finanszírozható működést tesz lehetővé. A stabil működés mellett kiemelt figyelmet kíván fordítani a fejlesztési projektek megvalósítására, vallja, akár a futó-, akár az előttünk álló fejlesztések magas színvonalú kivitelezése Miskolc város és lakóinak érdekeit kell hogy szolgálja.


(minap.hu)

2019.12.06

MESTER-ÉPÍTŐ Kft.; BMSK Zrt.: Megvan a berettyóújfalui fürdőfejlesztés kivitelezője

A fővárosi Mester-Építő Kft-t hirdette ki nyertesként a berettyóújfalui képviselő-testület a tervezett fürdőfejlesztés ügyében indult feltételes közbeszerzési eljárásban. A cég nettó 1,623 milliárd forintos ajánlatával a debreceni Hunépet előzte meg, amely 1,639 milliárd forintért vállalta volna a beruházás kivitelezését. A helyi képviselők a november 28-i ülésen döntöttek a kérdésben. A fejlesztés során lényegében az alábbiak valósulnának meg: a medencecsarnok épületének felújítása, bővítése fedett gyógyvizes medencével; a fejépület bővítése, felújítása; az öltözőblokk korszerűsítése; a medencecsarnokhoz kapcsolódó wellness-részleg bővítése szaunákkal (finn, gőzkabin, infra, sókabin stb.), merülő medencével, zuhanyokkal. Ezzel a bővítés mintegy ötödével növelné a jelenlegi, 2200 négyzetméternyi beépített alapterületet. A kormány tavaly határozott a berettyóújfalui fürdőfejlesztésről, a beruházást az akkori elképzelés szerint 1,26 milliárd forintból valósult volna meg úgy, hogy 1,07 milliárdot központi költségvetésből biztosítanak, 190 millió forint önerőről pedig a város gondoskodik. Kormányhatározatba foglalták azt is, hogy a projektért a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) felel. A közbeszerzés azért feltételes, mert csak abban az esetben lépnek benne tovább, ha sikerül gondoskodni a ma még hiányzó anyagi fedezetről (mint látható, jelentős a különbség a becsült megvalósítási összeg és a legkedvezőbb ajánlat között).


(civishir.hu)

2019.12.06

Millenáris Nonprofit Kft.: Vezércsere a Millenáris Park élén

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Dankó Virágot nevezte ki a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójává. Az eddigi vezető Glázer Tamás közös megegyezéssel távozik, közel három esztendőt tölthetett ezen a poszton. A kormany.hu-n megjelent közleményből kiderül, hogy Dankó Virág az elmúlt 13 évben a II. kerület alpolgármestereként dolgozott ifjúsági, szociálpolitikai és környezetvédelmi területen, illetve beruházási projektek megvalósításában is részt vett. A távozó Glázer Tamás tevékenységét a Miniszterelnökség is elismerte. Az egyetemi oktatóként is elismert, a turizmus 50 legbefolyásosabb személye közé beválasztott szakemberről megállapították, hogy "vezetése alatt a Millenáris területén megújult 16 ezer négyzetméternyi park, megnyílt a Nemzeti Táncszínház és a Millenáris Startup Campus is."


(Népszava)

2019.12.06

BKK Zrt.; BÖK Kft.: Nagyot újított BKK

Már bankkártyával is ki lehet fizetni azokat az utólagos pótdíjakat, amelyekkel kapcsolatban a Budapesti Önkormányzati Követeléskezelő (BÖK) Kft. értesítő levelet küldött az érintetteknek. A fizetés folyamata megegyezik a bankok hasonló szolgáltatásainál kínált eljárással: internetes fizetés közben a SimplePay opciót választva, majd a bankkártyaadatokat megadva jut el az ügyfél a befizetésig. A tranzakció mobil eszközről is kezdeményezhető. A BÖK Kft. saját fejlesztésének köszönhetően az érintettek kényelmes, gyors és biztonságos módon intézhetik befizetéseiket. Az első tapasztalatok kedvezőek, az ügyfelek szívesen választják ezt a fizetési lehetőséget. A mostani is része az elmúlt hónapokban végbement több fejlesztésnek a fővárosi közösségi közlekedés szolgáltatásainak bővítésében és korszerűsítésében - közölte a BKK.


(napi.hu)

2019.12.06

TRANZIT-KER zRt.; A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekeinkért Alapítvány: Újabb adomány a beteg gyerekeknek Debrecenben

A támogatásból idén ultrahangos gyógyszerporlasztókat, vérnyomásmérőket és pulzoximétereket vásárolnak a klinikának. 2 millió forint adományt kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika a Tranzit-Ker Zrt-től. A cég 2011 óta évente 2 millió forinttal támogatja a Gyermekgyógyászati Klinika „A Gyermekklinika Alapítványa Gyermekinkért” alapítványát.


(weborvos.hu)

2019.12.06

EST MEDIA Nyrt.; Delta Systems Kft.; Deltagroup Holding Zrt.: Jóváhagyta a GVH a Delta Csoport és az Est Media tranzakcióját

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal a Delta Csoport és az Est Media Nyrt. július 30-án bejelentett tranzakcióját, ami a sikeres zárás egyik feltétele volt. Így hamarosan a tőzsdei cég tulajdonába kerülhet a közel 16 milliárd forintos árbevételű Delta Systems Kft. informatikai vállalat. A Delta Csoport és az Est Media Nyrt. idén július 30-án jelentették be, hogy a tőzsdei társaság egy részvénykibocsátást is magába foglaló tranzakció keretében felvásárolja az egyik vezető hazai rendszerintegrátort, a Delta Systems Kft.-t, miközben a Delta Csoport holdingcége a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media nagytulajdonosává válik. Az ügylet véglegesítését december 20-ig tervezték, addig több zárási feltételnek is teljesülnie kell. A GVH hatósági bizonyítványában igazolta, hogy az összefonódás-bejelentés alapján a versenytörvény szerint vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn. A vizsgáló döntéséhez az eljáró versenytanács egyetértésének beszerzése is megtörtént. "Az utóbbi hónapokban keményen dolgoztunk a tranzakció sikeres zárásán, illetve a tőzsdei vállalat jövőjének megalapozásán, hamarosan újabb fejezet kezdődhet a cég életében" – mondta Papp István, az Est Media Nyrt. igazgatóságának elnöke. Bártfai Zsolt, a Delta Csoport társtulajdonosa és menedzsmentjének tagja hozzátette: "a GVH jóváhagyása fontos mérföldkő abban, hogy sikeresen le tudjuk zárni a tranzakciót, és a Delta Csoport megjelenhessen a hazai tőzsdén."


(profitline.hu)

2019.12.06

AUDI HUNGARIA Zrt.: Elkezdték gyártani az új Audit

Az Audi Hungaria megkezdte a mild-hibrid hajtásláncú Q3 és Q3 Sportback modellek sorozatgyártását – közölte a cég. A Q3-modellek az Audi Hungaria első hibridautói. Gyártásukra a termelést és a munkatársakat is felkészítette a vállalat. A karosszériaüzemben egy új padlólemezt építenek be az autóba, amelyre az összeszerelés során felerősítik az akkumulátort. A szereldében három új munkaállomást integráltak, ahol az autó speciális e-alkatrészeit - 12 és 48 voltos rendszer, 48 voltos lítiumion-akkumulátor és DC-/DC-átalakító - építik be. Az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleknél az MHEV-technológia egy 48 voltos fedélzeti hálózatra épül. A 48 voltos fedélzeti hálózatot a DC-/DC-átalakító kapcsolja össze a 12 voltos fedélzeti részhálózattal. Az energiát egy kompakt lítiumion-akkumulátor tárolja. A belsőégésű motor homlokoldalán szíjhajtású indítógenerátor található, amelyet egy nagy teherbírású bordásszíj köt össze a főtengellyel. Lassításkor a szíjhajtású generátor akár 12 kW teljesítmény visszanyerésére, illetve az energia akkumulátorba történő betáplálására képes. Alacsony fordulatszám melletti gyorsításnál pedig támogatja a motort. A technológiának köszönhetően a fogyasztás valós körülmények között 100 kilométerenként akár 0,4 literrel is csökkenhet.


(napi.hu)

2019.12.06

Gyöngyösi és Társai Kft.: Gyöngyösi Sándor lett a 2019-es év Biogazdája

Az Év Biogazdája díj átadására minden évben a Magyar Biokultúra Szövetség által szervezett jeles eseményen, a Biokultúra Tudományos Napon kerül sor, melyet az idén december 01-én rendeztek meg Budapesten. A 2019-es Év Biogazdája Gyöngyösi Sándor fülöpjakabi biogazda lett! Gyöngyösi Sándor a biogombák termesztését és értékesítést őstermelőként kezdte. Elsőként a Ganoderma lucidum, vagy ismertebb magyar nevén a pecsétviaszgomba termesztését indította el közel 10 éve. Jelenleg már a Ganoderma mellett Shiitake gomba, Süngomba, Déli tőkegomba, Laskagomba, Sárga laskagomba, Fafül gomba, Gyapjas tintagomba, Ördögszekér laskagomba, Barna csiperke is megterem bio körülmények között Fülöpjakabon. 2013-tól a gyógygombák feldolgozása saját családi vállalkozásában, a Gyöngyösi és Társai Kft bio minősített élelmiszer üzemében történik. 2018-ban az egyik új terméke, a bio süngombát és levendulát is tartalmazó Dr Ganolife Nyugodt percek teakeverék elnyerte az “Év Bioterméke 2018” Közönség díját. A fülöpjakabi biogomba termesztő részleg nyitott gazdaságként várja az érdeklődőket. Előadásokkal, egészségnapok szervezésével igyekszik minél szélesebb körben termékeit bemutatni, és azokról megfelelő tájékoztatást adni, neves orvosi szakértők támogatásával.


(promenad.hu)

2019.12.06

Varga Kft.: Egymilliárdért fejlesztett a Varga Pincészet

Egymilliárd forintos beruházással állított üzembe modern, a palackok tisztaságát, épségét és a töltési szintet is ellenőrző gépsort a Varga Pincészet badacsonyörsi üzemében. A Varga Pincészet tulajdonosa, Varga Péter arról tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, hogy az uniós forrásból finanszírozott, automatizált gépsor óránként 14 ezer darab - a korábbinál 40 százalékkal több - palack töltésére képes, 30 százalékkal alacsonyabb létszám mellett. Nagy előnye a berendezésnek az is, hogy képes ellenőrizni a palackok megfelelő lezárását is - tette hozzá. Felidézte: az elmúlt 4 év alatt mintegy 3 milliárd forintos fejlesztés volt a cégnél, ezen belül több mint 2 milliárd forintból bővült a szőlőfeldolgozó-, erjesztő- és bortároló kapacitás az egri borvidéken lévő feldebrői birtokon. A Varga Pincészet Kft. 1993-ban alakult, 200 hektár szőlőültetvénye van országszerte, ebből 125 hektár Badacsony környékén, 20 hektár Balatonaligán, 55 az egri borvidéken. A feldolgozóüzemek a badacsonyi és egri borvidékeken vannak.


(tozsdeforum.hu)