ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

2024.06.21

Robert Bosch Kft.: A kvantumtechnológia alapjaiban változtathatja meg jövőnket

A kvantumos jelenségek elsősorban az anyag legkisebb építőköveinek viselkedésében jelentkeznek. Ezek a parányi részecskék teljesen máshogy viselkednek, mint ahogy azt a hétköznapi életben megszoktuk. A kvantumos jelenségekre épülő kvantumtechnológia forradalmi változásokat hozhat a környezetünk érzékelésében és az információfeldolgozásban. A Bosch jelenleg a kvantumtechnológián alapuló első termékeinek fejlesztésén dolgozik, melyek az orvosi és a mobilitási területeken lesznek alkalmazhatók. A Robert Bosch Kft. pedig szakmai partnereivel együttműködésben 2024. június 19–20-án a Bosch Budapest Innovációs Kampuszon első alkalommal rendezte meg „A kvantum-számítástechnika és -technológia legújabb eredményeiről szóló (Recent Advances in Quantum Computing and Technology - ReAQCT)” tudományos konferenciát. A konferencia keretében a kvantumkutatások és -alkalmazások vezető tudósai és a technológiában élen járó ipari szakértők mutatták be legfrissebb eredményeiket. A ReAQCT fókuszában a kvantumalgoritmusok, a kvantumos szoftverek, a kvantumos hibajavítás és a kvantumszenzorok álltak, de terítékre került a mesterséges intelligencia és a kvantumszámítógép kapcsolata is. Az esemény célja a tudományos párbeszéd elősegítésén túl az volt, hogy felhívja a figyelmet a kvantumtechnológia jelentőségére és hozzájáruljon annak fejlődéséhez Magyarországon. A ReAQCT a kvantumtechnológiával foglalkozó új konferenciasorozat első állomása.


(origo.hu)

2024.06.21

Magyar Telekom Nyrt.: Megtörtént a Magyar Telekom első részvényvásárlása az új programban

A Magyar Telekom bejelentette, hogy a 2024. február 22-én közzétett rendkívüli tájékoztatásával összhangban, a részvényesek javadalmazása céljából, a társaság 2024. június 19-én a Budapesti Értéktőzsdén napi kereskedés keretében 666 000 darab Magyar Telekom törzsrészvényt vásárolt 1 062,55 forint/darab átlagáron. A TRANZAKCIÓ ÖSSZÉRTÉKE 707,7 MILLIÓ FORINT. Ez a Magyar Telekom részvények június 19-i forgalmának mintegy 25 százalékát tette ki. A tranzakciót követően a társaság tulajdonában lévő saját részvények száma 9 502 348 darab.


(portfolio.hu)

2024.06.21

Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda: A VESZPRÉMI RINGATÓ ÓVODA LETT AZ ’ÉV ÁLLATVÉDŐ ÓVODÁJA’ AZ ORSZÁGBAN

Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő -, Bölcsődéje, Óvodája, Általános iskolája, Középiskolája, Gyógypedagógiai Intézménye és Gyermekotthona 2024” pályázatok dobogósainak okleveleit az egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen június 18-án és 19-én. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával már negyedik alkalommal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az oktatási intézmények számára. Idén először két határon túli, egy erdélyi és egy szlovákiai magyar oktatási intézmény is elnyerte a címet. A díjazott intézmények között a veszprémi Ringató Óvoda első helyen végzett, így 2024-ben ők lettek az Év Állatvédő Óvodája. Rajtuk kívül "állatbarát" címmel rendelkezik még az Egry Úti Óvoda, az iskolák közül pedig a Deák Ferenc Általános Iskola és a Rózsa Úti Általános Iskola, valamint a Kozmutza Flóra Általános Iskola is Veszprémből.


(vehir.hu)

2024.06.21

CALLCOMM Zrt.; HIPA Nonprofit Zrt.: Több száz új munkahely a call center-iparban: a vidéki nagyvárosokban is növekszik a piac

A főként telemarketing szolgáltatást nyújtó eSense Nyrt. leányvállalata, a CallComm Zrt. tavaly nyerte el a HIPA 300 millió forintos támogatását. Az egymilliárd forint összértékű beruházást munkahelyteremtésre és -megőrzésre, valamint képzési programok megvalósítására fordították. Nyíregyházán az egyetem campusára költözött át a vállalat call centere, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adott át. A BERUHÁZÁSNAK KÖSZÖNHETŐEN TÖBB MINT 100 ÚJ MUNKAHELYET HOZOTT LÉTRE A VÁLLALAT, ÍGY AZ ESENSE-CÉGCSOPORTNAK MÁR TÖBB MINT 650 MUNKAVÁLLALÓJA VAN BUDAPESTEN, NYÍREGYHÁZÁN ÉS MISKOLCON. A cégcsoportnál év végéig további dinamikus bővülés várható, a jelenlegi trend folytatódik – tájékoztatta a Portfolio-t Varga Gábor vezérigazgató. Úgy fogalmazott: a cég eredményei és céljai nem tudnának megvalósulni tapasztalt, jól képzett, elkötelezett és motivált munkavállalók nélkül, a működés sikere szempontjából a munkavállalói elégedettség az egyik legfontosabb tényező.


(portfolio.hu)

2024.06.21

Barion Payment Zrt.: A MasterCardtól igazol vezetőket a magyar Barion

1.3 millió eurós nyereséggel és közel 60%-os árbevétel-növekedéssel zárta a tavalyi évet az adatvezérelt fizetési megoldásokra specializálódott Barion. A közel egy évtizede alapított magyar fintech cég már jelenleg is több mint 15 országban szolgálja ki e-kereskedelmi partnereit, 2024-ben azonban a további közép-kelet-európai terjeszkedésen, ezen belül is a lokális fizetési módokon és a helyi partnerek bevonásán lesz a hangsúly. A stratégiai célok megvalósításában két új igazolás is támogatja majd a Bariont Hemberger András és Gauder Milán személyében, akik korábban a MasterCard csúcsmenedzsmentjében foglaltak helyet. A csatlakozó szakemberek elsősorban a stratégiai tanácsadás és az üzleti networking területén segítik majd a céget a külpiaci bővülésben. A Barion az elmúlt időszakban sem tétlenkedett, nemrégiben új erős ügyfélhitelesítési technológiát vezetett be, amely mögött a Barion applikáción keresztül elérhető, passkey-alapú megoldás áll, emellett továbbfejlesztette a Barion Smart Gateway adatalapú fizetési rendszert, melynek frissített verziója júliustól lesz elérhető a felhasználók számára. A nagyratörő célok természetesen az operatív folyamatokra is hatással voltak: megkezdődött a fejlesztői csapat skálázása, hogy még több ügyfelet még gyorsabban, magas színvonalon szolgálhassanak ki. Egy dedikált ügyfélszolgálati rendszer is indult új vezetővel az élén Héja-Poszler Kata személyében, aki korábban a Prezinél és a Drops-nál töltött be menedzseri pozíciókat. A most alakult csapat erős technikai hátterű szakemberekkel kezeli a beérkező kérdéseket, immár teljes mértékben házon belül.


(markamonitor.hu)

2024.06.21

BALAZS KICKS Kft.: Hatalmas üzlet a sneaker, és ezt a Balázs Kicks eredményei is bizonyítják

Noha a Balázs Kickset csak 2021-ben alapította meg Pachert Balázs, a sneakerbirodalom mára kifejezetten nagyra nőtt, amiről a legfrissebb üzleti adatok is tanúskodnak. Hogy mekkora üzlet a sneaker, azt jelzi, hogy a vállalat tavaly 1 milliárd 517,7 millió forint értékben adott el termékeket, ami 146,2 millió forintos adózott eredményre volt elég. Mind a két esetben több mint 50 százalékos növekedésről beszélhetünk az egy évvel korábbihoz képest, így az sem csoda, hogy Pachert Balázs 163 millió forint osztalékot vett fel.


(vg.hu)

2024.06.21

WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt.: Frissítette osztalékpolitikáját a Waberer’s

A saját részvényekkel történt korrekciót figyelembe véve a múlt évi eredmény után részvényenként 121,47 forint osztalékot fizet a Waberer’s Csoport - derült ki a cég közleményéből. A vállalat részvényei június 24-én forognak utoljára a 2023-as osztalékszelvénnyel a Budapesti Értéktőzsdén, a kifizetés pedig július 3-án kezdődik. A társaság közölte azt is, hogy frissítette az osztalékpolitikáját. Ennek alapja, hogy a részvényesi érték maximalizálása érdekében összhangot teremtenének a stratégiában meghatározott növekedési tervek végrehajtása és az elért eredmények részvényesekkel történő megosztása között.


(portfolio.hu)

2024.06.21

Radio Plus Kft.: Eljárást indított a Médiatanács Balázsék ellen, mert műtéti beavatkozásokkal viccelődtek

Hatósági eljárás indításáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Rádió 1 Balázsék című műsorának egyik epizódja miatt. A Médiatanács szerint Balázsék műtéti beavatkozásokkal viccelődtek obszcén módon – derül ki közleményükből. A korhatári besorolás vizsgálata miatt volt napirenden a Rádió 1 reggeli műsorának május 13-án 6 óra 13 perctől sugárzott része. A műsort 12 éven aluliak kategóriába sorolták, de többek között műtéti beavatkozásokkal tréfálkoztak obszcén módon. A Médiatanács a hallgatói bejelentés nyomán hatósági eljárás indításáról döntött, azt akarják kideríteni, hogy a médiaszolgáltató (Radio Plus Kft.) a műsorszám közzétételével megsértette-e a szabályokat.


(telex.hu)

2024.06.21

Magyar Telekom Nyrt.: Egyre fogy a Magyar Telekom alaptőkéje

A Magyar Telekom június 21-i hatállyal bevonja 32 941 370 darab, egyenként 100 forint névértékű, 3 294 137 000 forint össznévértékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét, azaz ezzel a mennyiséggel csökken a tőzsdére bevezetett részvényállomány is. Ennek eredményeként a távközlési cég részvénymennyisége 971 558 867 darabról 938 617 497 darabra csökken, míg az alaptőkéje 97 155 886 700 forintról 93 861 749 700 forintra apad. A lépéssel – amelyről a vállalat tavaszi rendes közgyűlése döntött a korábbi évekhez hasonlóan – a 2023-ban visszavásárolt saját részvényeit vonta be a Telekom. Az idei részvény-visszavásárlás június 19-én startolt el és jövő szerdáig tart. Idén ugyan 10 milliárd forinttal többet, 24 milliárdot költenek a vásárlásokra, ám mivel a részvények értéke egy év alatt nagyot nőtt, ez nem számít érdemi növekedésnek a visszavásárolható részvények mennyiségében.


(vg.hu)

2024.06.21

Bolt HTX Kft.: A Bolt már évek óta az első

A piac messze legnagyobb szereplője a Bolt, amelynek mind a bevétele, mind pedig a profitja elképesztő ütemben emelkedett, és bár fiatal szereplő a budapesti piacon, csak pár év kellett ahhoz, hogy piacvezető legyen (ez 2021-ben történt meg). Tavaly 4,2 milliárd forint bevételt értek el 1,2 milliárd forint profit mellett, amelyből 1,1 milliárdot ki is vettek osztalékként. A Bolt sikere egyrészt abban rejlett, hogy kedvező kondíciókkal tudta átcsábítani magához a sofőröket, másrészt pedig a nemzetközi brand segített elhalászni azokat a külföldi utasokat, akik eleve őket hívták, miután az applikációjuk rajta volt a mobiljukon.


(portfolio.hu)

Cookies Settings