ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2019.07.16

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.: 100 millió forint ragadt be tavaly a szigetes FestiPay-kártyákon

De 2017-ben még 261 milliót hagytak veszni a fesztiválozók, szóval ez javuló tendencia. Tavaly több mint 104 millió forint bevétele származott a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek a FestiPay-kártyán maradó összegekből - írja keddi számában a Világgazdaság a társaság 2018-as gazdasági beszámolója alapján. A FestiPay nevű rendszer egyebek mellett a Szigeten, a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon is biztosítja a készpénzmentes, integrált beléptetési-fizetési lehetőséget. Gyakori eset, hogy a feltöltött keretet nem egészében meríti ki a tulajdonosa, és nem is intézkedik a visszaírásáról a helyszínen. Ilyenkor a fennmaradó összeg megmarad a FestiPay rendszerében, mivel további visszautalásra nincs lehetőség. A százmilliós tétel még akkor is jelentős, ha az összes tranzakció értéke több milliárd forintra tehető. Az adatokból az is látható, hogy 2017-ben még 261 millió forint folyt be az el nem költött forintokból a Szigethez, amiből arra lehet következtetni, hogy a fesztiválozók tudatosabbá váltak, és a rendszer működése is egyszerűsödött. A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt. kifejezetten jó évet zárt tavaly: árbevétele a 2017-es 12,53-ról 15,66 milliárd forintra nőtt. Ezen belül a jegyárusításból 10,26 milliárd jött össze, ugyanez két éve még 7,69 milliárd forint volt. A tavalyi adózott eredmény 1,42 milliárd forint volt, amelyet teljes egészében osztalékként fizettek ki.


(privatbankar.hu)

2019.07.16

OTP Bank Nyrt.: Nagy kötvénykibocsátás a banknál

Nagy összegű kötvénykibocsátást hajtott végre az OTP. 500 millió euró össznévértékű, XS2022388586 ISIN kódú kötvényt bocsátott ki a bank 2019. július 15-i értéknappal, a névérték 99,738%-os árfolyamán - közölték a BÉT honlapján. A 10 éves futamidejű, 5. év után visszahívható Tier 2 kötvényekre a kibocsátó az első 5 évben fix 2,875% kamatot fizet, évente egyszer; a 6. évtől kezdve a lejáratig az éves fix kamat a kibocsátási hozamfelár (320 bázispont) és az 5. év végén érvényes 5 éves EUR mid-swap ráta összegeként számítódik. A kötvényeket a Moody?s Investors Service Cyprus Limited hitelminősítő ?Ba1? minősítéssel látta el. A kötvények bevezetésre kerültek a Luxembourgi Tőzsdére.


(portfolio.hu)

2019.07.16

MARKETING PROFESSZOROK Kft.: Új ügyfél a társaságnál

A Winestone Étterem Instagram-kommunikációját nyerte el az online marketinggel foglalkozó ügynökség. A Mercure Budapest Koronában nyílt meg a Winestone Étterem, amelynek teljeskörű Instagram-kommunikációját a Marketing Professzorok Kft. végzi. A megbízás nem csak a posztolásra, de a stratégia kialakítására, tartalmak, videók és fotók készítésére egyaránt vonatkozik. Az ügnyökségnek több ügyfele is van a a vendéglátó és turisztikaimarketing-piacon, legfontosabb szállásadó ügyfeleik az Oxigén Hotel Superior Family & Spa, Residence Hotel Balaton, az éttermek piacán pedig olyan referenciákkal rendelkezik, mint a Városliget Café, New York Kávéház, a Spíler Original, Shanghai és Biergarten, a Baltazár Grill, a Jamie’s Italian és a Jamie’s Pizzeria vagy a Pierrot. Máté Balázs vezető tanácsadó elmondta: "A legújabb trendeknek és aktualitásoknak, az algoritmusnak megfelelően dolgozunk. Ez a megbízás különlegesen kedves számunkra, hiszen a turizmusmarketingben különösen fontos felület az Instagram, mert ez alkalmas a leginkább a kreatív és a vizuális kommunikációra."


(kreativ.hu)

2019.07.16

MEZEI-VILL Kft.: Milliókat spórol Hajdúdorog ezzel a korszerűsítéssel

A berettyóújfalui Mezei-Vill Kft-vel kötött szerződést az önkormányzat a városi közvilágítási korszerűsítésére ESCO finanszírozással nettó 89,6 millió forintért – olvasható a július 15-i Közbeszerzési Értesítőben. A kissé összetett konstrukció lényege, hogy a cég kicseréli az elöregedett, korszerűtlen lámpatesteket kisebb fogyasztású LED izzókra (932 darabot), és bővíti a rendszert (391 darabbal). A LED technológia kiépítésével több mint 50 százalékos költségmegtakarítás érhető el. A kivitelezőnek – 120 hónapos futamidőn át – ebből finanszírozzák a beruházás összegét. Az elfogyasztott energia díját az önkormányzat fizeti, ugyanakkor a futamidőt követően (10 év múlva) a rendszer az önkormányzat tulajdonába kerül (a LED élettartama 25 év). A közvilágítást biztosító berendezések, lámpatestek (lámpatest, lámpakar, bekötő vezetékek, kötőelemek) üzemeltetése, karbantartása is a nyertes pályázó feladata. A projektre a debreceni Nodix Trade Zrt. is pályázott.


(civishir.hu)

2019.07.16

Fehérvári Téglaipari Kft.: Szennyvíziszapbotrány: nincs itt semmi látnivaló - csak szagolni való

Harapni lehetett a büdöset Székesfehérvárról Zámoly felé menet felhúzott ablakok mellett, a helyiek valahová a kibírhatatlan és a kellemetlen közé teszik a szaghatást - írja a 24.hu, amely a nagy port felvert horvátországi szennyvíziszapimportról készített riportot. A Gombócleső-hegyi agyagbányában évi több tízezer tonna szennyvíziszapot fogad a Fehérvári Téglaipari Kft. Székesfehérváron 27 éve a téglagyári cég nyeli el a helyi kommunális hulladékot. A nyolcvanas évekig kubikgödrökbe került az anyag, talajszigetelés nélkül, éppen hogy lefedve 20-30 centiméter talajréteggel. Ehhez képest nagy ugrás volt, amikor a hulladékot már csak a városon kívülre, a Gombócleső-hegyi bányagödörbe szállíthatták. Nincs újdonság tehát abban, hogy a helyi szennyvíziszapot ez a telep fogadja, de más dimenzióba került a 20 hektáros agyaggödör attól, hogy nemrég nyilvánosságra került: itt tüntetik el fél Horvátország szennyvíziszapját.A Fehérvári Téglaipari Kft. feldolgozza ezt a nyersanyagot. Nem kell más hozzá, mint az agyag a bányában, a szennyvíziszap a szerves anyaggal és bizonyos mikrobák adagolása. A megoldás helyben, bármely bányaterületen alkalmazható, illetve a talajhelyettesítőt el lehet szállítani tájsebgyógyításra. Ilyen van rengeteg, és a felhagyott bányákat - amilyen a Gombócleső-hegyi - a hatóságok előírásának megfelelően rekultiválni kell, ehhez találták ki itt a Gombóchegyen a szennyvíziszapot. A cég szerint módszerükkel akár 1-2 év alatt talajhelyettesítő jöhet létre a holdbéli tájon. A székesfehérvári önkormányzati képviselők a közgyűlésen azt firtatták, mire is szól az engedély a Gombócleső-hegyen, milyen alapon érkezhetett ide egy szomszédos ország féléves szennyvíziszaptermése, miközben tilos Magyarországon importhulladékot lerakni, és miért is nem csípi a hatóságok szemét, hogy nagy tételben olyan anyagot borogatnak Székesfehérvár határában, amiben nehézfémek, paraziták és ki tudja mi lehet még. A kérdőre vont cég környezetvédelmi jogásza szerint akármennyi szennyvíziszap érkezett ide, ez nem hulladéklerakás, a társaság ugyanis hasznosítja az anyagot, talajhelyettesítőt állít elő belőle, az pedig már nem hulladék, maga a szennyvíziszap nem veszélyes hulladék, mozgatásához előzetes bejelentés szükséges, és az importhoz az ország egész területén illetékes Pest megyei kormányhivatal megadta az engedélyt. A hatóságok eddig nem találtak kivetnivalót a kft. működésében. Ami a veszélyeket, parazitákat, nehézfémeket illeti, a Fejér megyei kormányhivatal illetékese, Kneifel Róbert osztályvezető nyugtatta a kedélyeket: folyamatos hatósági kontroll alatt tartják a telephelyet.


(napi.hu)

2019.07.16

OTT-ONE Nyrt.: Kiderült, miért függesztették fel az OTT-One kereskedését

Az OTT-One július 15-én megkötötte eddigi működésének legnagyobb összegű szerződését, közel 2 milliárd forint értékben információbiztonság-technológia fejlesztésekről. A tőzsdei társaság menedzsmentjének döntése szerint a vállalat 5 millió darab részvénnyel nyilvános kibocsátást hajt végre a Budapesti Értéktőzsdén - közölte a cég az MTI-vel. Az IT-szerződést egy magyar megrendelővel írták alá, a megrendelés speciális és innovatív informatikai, valamint információbiztonsági fejlesztésekről szól. A fejlesztési munkálatok bizonyos részei 2020-ban teljesülnek, ugyanakkor a vállalat szerint a fejlesztések több mint fele még idén megvalósul. A megrendelés összértéke több száz millió forinttal meghaladja a 2018-as teljes árbevételt - mondta Májer Bálint, az OTT-One vezérigazgatója. A jövőben azon dolgoznak, hogy minél több hasonló volumenű szerződést kössenek, akár külföldön is - írta a közleményre hivatkozva az MTI. A közel egy hónapja bejelentett nyilvános aukció során megvásárlásra felkínált 3 millió részvény - a megnövekedett befektetői érdeklődések tekintetében - kevésnek bizonyult, így a menedzsment jelenlegi álláspontja szerint nagyjából 5 millió darab részvényt értékesít majd a társaság. Mivel 5 millió darab részvényt a jelenlegi tulajdonosi kör nem tud az OTT-One Nyrt. rendelkezésére bocsátani, így - visszautasítva az iSRV Zrt. kölcsönügyletre vonatkozó ajánlatát - nyilvános aukció helyett nyilvános részvénykibocsátás keretében emel tőkét a vállalat. A jegyzési időszakra az összevont tájékoztató Magyar Nemzeti Bank általi jóváhagyását követően, várhatóan 2019 őszén kerülhet sor. Az igazgatóság részvényenkénti minimum 250 forintos áron tervezi a kibocsátást. A cég szerint a nyilvános tranzakció kettős célt szolgál, a befolyt forrásból a vállalat egyrészt a jövőbeni növekedési terveit finanszírozza majd, másrészt pedig - amennyiben a tranzakció során minimum 100 millió forint összegben jegyeznek részvényt a befektetők -, teljesül a BÉT Prémium kategóriájába történő átlépés egyetlen, eddig még nem teljesített feltétele is. Ugyanakkor a vállalat csak a standard kategóriában való működésből levont tapasztalatokat követően fogja kérvényezni a társaság törzsrészvényeinek átsorolását a prémium kategóriába. A magyar tulajdonú OTT-One Nyrt. fő tevékenységei a streaming, a high-tech biztonságtechnika, az e-learning, a blockchain rendszerek, az e-sport és az Ipar 4.0 megoldások köré csoportosulnak. Az OTT-one videóstreaming szolgáltatást fejleszt és üzemeltet, egyebek közt olyan cégekkel áll üzleti kapcsolatban, mint a Telenor, a Sony leányvállalata, a Columbia Pictures és a TV2. A társaság 2018-ban eddigi legjobb eredményét érte el, árbevétele 2016 óta megduplázódott, adózott eredménye háromszorosára nőtt 2018-ra. Tavaly 1,7 milliárd forintra nőtt az árbevétele az előző évi 1,15 milliárd forint után. A vállalat 2010 óta a Budapesti Értéktőzsde kibocsátója, részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek május óta.


(napi.hu)

2019.07.16

D.C. THERM Üzemi Szolgáltató Kft.; V-Híd Vagyonkezelő Kft.: A paksi távfűtésért felel a cég márciustól

2019. március 8-ától a V-Híd Vagyonkezelő Kft. lett a tulajdonosa a paksi Duna Center Therm Üzemi Szolgáltató Kft.-nek - vette észre az mfor.hu. A V-Híd Vagyonkezelő egyedüli tulajdonosa a V-Híd Zrt., mely a társaság éves beszámolója szerint Mészáros Lőrinc és felesége közvetlen tulajdonában áll. A paksi cég fő tevékenysége a meglehetősen tág fogalmat jelentő gőzellátás, légkondicionálás, ha azonban a társaság honlapját nézzük, akkor rögtön kiderül: fő tevékenysége "Paks Város távfűtésének ellátása". Emellett foglalkoznak még tanuszoda és strand üzemeltetéssel, sőt építőipari kivitelezéssel is. A D.C. Therm Üzemi Szolgáltató Kft. a város távfűtéssel történő ellátása mellett évek óta rendszeres bedolgozója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek is. A közbeszerzési hatóság oldala szerint legutóbb július 4-én nyertek el három munkát: nettó 187 millióért szennyvíz, csapadékvíz és ivóvíz csatlakozási pontokat alakítanak ki, nettó 148 millióért távhő csatlakozási pontokat, nettó 161,3 millióért pedig üzemi épületek tűzgátló és füstgátló ajtóinak cseréit hajtják végre.


(privatbankar.hu)

2019.07.16

Mercedes-Benz Hungária Kft.: Új vezető a társaság élén

Reinhard Münster vette át a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetését július 15-től - közölte a cég az MTI-vel. Az új ügyvezető igazgató 30 évvel ezelőtt kezdte karrierjét a Mercedes-Benznél. Reinhard Münster szakmai pályája során számos vezető pozíciót töltött be az értékesítés, a marketing és a termékmenedzsment területén. Dolgozott a német értékesítési szervezetben, jól ismeri a magyar piacot is, hiszen korábban a közép- és kelet-európai régió szabályozási és üzletfejlesztési területén is vállalt szerepet - olvasható a cég közleményében. A szakember különösen inspirálónak tartja, hogy a Mercedes-Benz már harmadik éve vezet a prémium személygépjárművek értékesítésében Magyarországon és részese kíván lenni a cég piaci pozíciójának további erősítésében. Az eddigi ügyvezető igazgató, Jörg Schmidt, aki 2016 januárja óta töltötte be a pozíciót, új megbízást kap a Daimler AG berkein belül.


(profitline.hu)

2019.07.16

HUNÉP Universal Zrt.; Debreceni Nemzetközi Iskola; DENOK Közhasznú Nonprofit Kft: Kell még 164 millió forint közpénz a milliós tandíjjal induló elit magániskolára

Szeptemberben nyit Debrecenben az alapítványi iskola, ahova a jelentkezés is 100 ezer forintba kerül. Ösztöndíjas helyek egyelőre nem lesznek, az építkezést az adófizetők állják, a számla átlépte a 3,5 milliárd forintot. 3,57 milliárd forintra drágult az állami és önkormányzati pénzből épülő, de amúgy alapítványi Debreceni Nemzetközi Iskola kivitelezése – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A drágulás okait nem részletezik, csak annyit írnak, hogy "pótmunkákért" kell többet fizetni, amelyek egyrészt "műszaki szükségességből" merültek fel, illetve amelyek "a létesítmény használhatóságát, műszaki színvonalát és esztétikai megjelenését, valamint rendeltetésszerű használatát szolgálják". A debreceni önkormányzat eredetileg 2,9 milliárd forintos irányárral írta ki a közbeszerzést (gyorsított eljárásban), amit a Hunép Universal Építőipari Zrt. vitt el 3,25 milliárdért, azóta ez már a második drágulás, ezúttal 164 millióval ment föl az ár. Az építkezés 2018 augusztusában kezdődött, szeptemberben már indulnak az első osztályok. Az iskola nem olcsó: minden jelentkezőnek fizetnie kell 310 euró (100 ezer forint) jelentkezési díjat, a felvetteknek 615 euró (200 ezer forint) regisztrációs díjat, a tandíj az óvodásoknak évi 7510 euró (2,4 millió forint), a magasabb évfolyamokon egyre drágul, a végzős gimnáziumi osztályoknál (ilyenek még nem lesznek) 14 550 euró (4,7 millió forint). A kormány 2015-ben a Modern Városok Program keretében (ennek tárca nélküli minisztere a volt debreceni polgármester, Kósa Lajos) együttműködési megállapodást kötött Debrecen önkormányzatával egy angol nyelvű alap- és középfokú oktatási intézmény létrehozásáról. A kormány 2 milliárd forintot ígért az iskolára a programból. 2017 márciusában létrejött a Debreceni Nemzetközi Oktatási Központ (DENOK) azzal a céllal, hogy létrehozza, megalapítsa, majd a későbbiekben fenntartsa a Debreceni Nemzetközi Iskolát. Mindez azt jelenti, hogy az iskolát a magyar állam és a debreceni önkormányzat építi fel és üzemeli be. Amúgy alapítványi iskoláról van szó, a szülőknek fizetni kell majd az oda járó gyerekek után. Elvileg lesz majd valamilyen ösztöndíjprogram is azoknak a helyi gyerekeknek, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak a borsos tandíj kifizetését. A debreceni önkormányzat 2019. július elején azt közölte a 24.hu-val, hogy bár elkészült az ösztöndíjprogram tervezete, egyelőre egyeztetés alatt áll. Közölték, hogy az első oktatási évben eleve nem állt szándékukban a program beindítása. Azt csak a 2020/21-es tanévre vonatkozóan kezdték tervezni, ennek részletei 2019 őszén válnak elérhetővé.


(hvg.hu)

2019.07.16

INDEX.HU Zrt.: Megvan az új vezérigazgató

Pusztay Andrást nevezte ki az Index.hu Zrt. vezérigazgatójának Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke – jelentette be az Index reklámfelületeit értékesítő Indamedia sales house a blogján július 15-én. A közlemény felidézi, hogy Pusztay korábban, hat éven át állt már a médiavállalat élén. Pusztay az Indamedia Zrt. gazdasági igazgatói pozíciójába távozó Andacs Botond helyére érkezik vissza az Index.hu élére – írja a media1. "Nincs másik. Erre gondoltam a felkérés pillanatában. Volt idő, amikor úgy éreztem, hogy az Index erősebb lehet nélkülem. Akkor fel is álltam. De ha most rám van szükség, akkor itt a helyem. Ez érzelmi kérdés" – fogalmazott Pusztay András, a régi-új vezérigazgató, aki a cég médiapiaci pozíciójának további erősítését tűzte ki céljául. Pusztay András közgazdász, 20 éve dolgozik a médiában. Eleinte a Magyar Rádió, majd az Inforádió és a TV2 riportere, később a Magyar Televízió felelős-szerkesztője és műsorigazgatója volt. 2011-től 2017-ig vezette az Indexet. A hírportáltól való távozás után 2017 végén a Sziget Zrt. marketingigazgatója lett. Az elmúlt hónapokban pedig egy startup vállalkozás, a parkolást segítő Rollet marketingvezetője volt.


(privatbankar.hu)