ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2018.01.18 09:38

Vodafone Magyarország Zrt.: Fontos bejelentést tett a magyar Vodafone

Mivel a távközlési vállalatok ügyfelei egyre inkább megoldásokat akarnak vásárolni, nem külön vezetékes (pl. internet) és mobilszolgáltatásokat, a Vodafone belép a lakossági vezetékes piacra is - derül ki abból az interjúból, amelyet Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese adott a Világgazdaságnak. A cég arra készül, hogy újításának köszönhetően hamarosan "húzogathatja versenytársai bajuszát". Technikai kérdés, hogy saját drótokat fektetnek-e le vagy meglévő hálózatokat bérelnek. A szakember szerint 2020-ra juthat el arra a szintre a mobiltelefon üzletág legújabb szabványa, az 5G fejlesztése, hogy használható legyen, azaz ne csupán kísérleteket folytassanak vele.

2018.01.18 09:32

Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.: Rekordszámú érdeklődő járt tavaly a vadasparkban

Minden eddiginél többen, mintegy 182 ezren döntöttek úgy tavaly, hogy a Budakeszi Vadasparkba látogatnak. Az elmúlt öt évben folyamatosan növekvő érdeklődés egyaránt köszönhető a tudatos programtervezésnek, a számtalan látogatóbarát fejlesztésnek, a megújult okostelefonos applikációnak, a népszerű szakvezetéseknek és a vadaspark által kínált szabadidős szolgáltatások bővülő választékának. Tavalyi eredményeink és sike­reink mögött kemény munka és tudatos tervezés áll. Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy az alapító Pilisi Parkerdő Zrt. szándéka szerint valódi, szolgáltatásait és infrastruktúráját tekintve modern és vonzó családi ökoturisztikai központ legyünk - mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója. Az elmúlt egy évben több új elemmel bővült a Budakeszi Vadaspark látnivalóinak sora: elkészült az erdész játszótér, a madárbarátkert tanösvény és a vadászati tanösvény, továbbá megnyitotta kapuit a budakeszi dinópark. Egy nonprofit szervezet életében kiemelten fontos a társadalmi támogatottság, amit 2017-ben is örömmel tapasztaltunk: csaknem 1100 önkéntes segítette a munkánkat, miközben az örökbefogadások száma is évről évre nő - tette hozzá az igazgató. A park üzemeltetői tervezik a kicsik kedvencének számító parasztudvar bővítését és megkezdődött a kilátó felújításának előkészítése, de a tervek között szerepel a Budakeszi Vadaspark honlapjának megújítása is.

2018.01.18 09:28

AJTK: Megcsúszott a bérekkel a százmilliós költségvetésű Antall József Tudásközpont

Jelentősen megcsúszott a bérek kifizetésével az évente több százmillió forintos állami támogatást kapó Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont (AJTK). A novemberi bért január 10-én, a decemberit január 15-én kapták meg a tudásközpont munkatársai. Előbbihez az Emberi Erőforrások Minisztériuma, utóbbihoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosított forrást, amit az érintett tárcák egyébiránt a Miniszterelnökségtől, a költségvetés tartalékából kaptak. A tudásközpontot működtető alapítvány 2016-tól évente 600 millió forint állami támogatást kap, valamint egy 2015-ös kormányhatározat szerint a nemzetgazdasági miniszternek, Varga Mihálynak a „2017. évtől évente beépülő jelleggel 500 millió forint többlet támogatási előirányzat biztosításáról” kellett gondoskodnia.

2018.01.18 09:24

NUTEX Nyrt.; Csepel Holding Nyrt.; FuturAqua Nyrt.: Kispapírokat szankcionált a BÉT

Lejárt díjtartozások miatt figyelmeztetett a BÉT több kis céget. Az elkülönített részvények közé sorolja át a BÉT a Nutex papírjait. A Nutex január 23-tól kerül ki a standard kategóriából hat hónapos időtartamra, ami azt jelenti, hogy a részvényekre vonatkozó nyitott ajánlatok törlésre kerülnek január 22-én a kereskedés végén és a részvények kereskedése üres ajánlati könyvvel indul január 23-án. A szankciót azzal indokolja a BÉT, hogy Nutexnek tartozása van a tőzsde felé. A kibocsátók fizetnek az értékpapír forgalomban tartásáért, valamint a honlapon publikált információ közzétételéért. Ebből 1,6 millió forintos tartozása van most a Nutexnek, amit határidőre nem fizetett meg. Ráadásul nem fizették meg a BÉT vezérigazgatója által 2017. augusztus 2-án kirótt 200 ezer forintos pénzbírságot sem. A Csepel Holdingot szintén lejárt tartozás miatt figyelmezteti a BÉT, 2,65 millió forinttal tartoznak a meg nem fizetett díjak miatt, amit ha 30 napig nem rendeznek, akkor a Nutexhez hasonlóan elkülönítés szankcióban részesítenek. Ha pedig a jövőben nem tesz eleget a díjfizetési kötelezettségének, abban az esetben a tőzsde felszámolási eljárást indíthat a cég ellen. Figyelmeztetést kapott a Futuraqua is, akinek szintén van díjtartozása a BÉT felé és az információszolgáltatási kötelezettségeinek sem tett eleget. Késéssel küldte meg a tőzsdének az 5 százalékos részesedéssel kapcsolatos változásokat, a 2016 és 2017 első félévére vonatkozó beszámolókat pedig nem küldte meg a tőzsde részére. És van egy 802 ezer forintos díjtartozása is a BÉT felé. Amennyiben két éven belül ismét nem tesz eleget valamelyik kötelezettségének, akkor pénzbírságot szabhat ki rá a tőzsde, ami 100 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet - közölte a BÉT.

2018.01.18 09:23

OTP Bank Nyrt.: OTP-részvényeket adott el az egyik igazgatósági tag

3000 darab OTP-részvényt adott el a társaság igazgatóságának tagja, dr. Vörös József. Az eladásra január 16-án, tőzsdén kívüli ügylet keretében került sor, 10990 forint / darabos átlagáron. Összesen 32,97 millió forint értékben adott el részvényeket dr. Vörös József.

2018.01.18 09:14

AUDI HUNGARIA Zrt.; Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.; Magyar Suzuki Zrt.; Opel Szentgotthárd Kft.: Kapacitásbővítés az autógyárakban

Jelentős fejlesztésekre készülnek a magyarországi autógyártók az előttünk álló évben. Az Audi Hungaria ebben az évben megkezdi kompakt SUV modelljének, a Q3-nak a gyártását. Az új típus beindításához tavaly egy 90 ezer négyzetméteres üzemet építettek fel, ahol 700 robot támogatja majd az emberi munkát. A Q3-ast Európában eddig a spanyolországi Martorellben gyártották. Az Audi tavaly nagyjából annyi autót és motort gyártott Győrben, mint az azt megelőző esztendőben, de idén jelentős kapacitásnövekedés várható. Ez egyrészt a Q3 megérkezésének, másrészt a villanymotorgyártás megkezdésének tudható be. Az Audi tavaly kezdte meg az elektromotorok győri próbagyártását, és idén kezdődik a tömeges termelés. Ez az év a Mercedes kecskeméti autó­­­gyárában is a fejlesztésé lesz: bővítik az üzemet, új gyárat építenek és további 2500 embernek adnak munkát. A meglévő telep bővítése 580 millió eurós beruházással történik, az új üzem pedig egymilliárd euróba kerül. A munka idén kezdődik meg, a legmodernebb, Ipar 4.0 technológiát képviseli, és új, korszerű logisztikai koncepciót valósít meg. A munkaerő fejlesztésére számos erőfeszítést tett a vállalat 2017-ben. Novemberben kapták meg diplomájukat az első művezetők, és indul a Mercedes–Benz Academy is. Szeptembertől mintegy 250 fiatal vesz részt gyakorlati képzésben. A Magyar Suzuki Zrt. a múlt évben 15 161 új autót értékesített ide­haza, ezzel a piac 13,04 százalékát szerezte meg. A japán márka modelljei közül a Vitara volt a legnépszerűbb 22 százalék feletti részesedéssel, 8786 vásárló választotta az Esztergomban gyártott sport-szabadidő autót. Az SX4 S–Cross modellből 3407 darab kelt el Magyarországon. A háromezer Suzuki-dolgozó mellett a beszállítói és márkakereskedői körrel együtt a Magyar Suzuki tízezernél több embert foglalkoztat. Az Opel szentgotthárdi motorgyárával kapcsolatban egyelőre csak kérdőjeleket látni: a francia PSA-konszern tulajdonába került üzemben október-november folyamán két ütemben kétszáz (kölcsönzött) munkást küldtek el. Arról, hogy 2018-ban milyen tevékenységet terveznek a gyárban, hivatalos nyilatkozat nem született.

2018.01.18 09:09

AMS Assistance Kft.; ASU Ambulance Kft.; Budapest Airport Zrt.: Két cég segíti a fogyatékkal élőket a repülőtéren

A becsült 1 milliárd 230 millió forint helyett 298 millió forintért szolgálja ki a fogyatékkal élő, illetve csökkent mozgásképességű személyeket az AMS Assistance Kft. és az ASU Ambulance Kft. a következő négy évben. A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Budapest Airport Zrt. közölte a Közbeszerzési Értesítőben. A kiszolgálandók becsült száma idén 60 ezer, jövőre 66 ezer, 2020-ban 72 ezer, 2021-ben 78 ezer, míg 2022-ben 84 ezer fő. A szolgáltató feladata az induló utas esetén a következő: a kijelölt pontnál a fogyatékkal élő illetve csökkent mozgásképességű utas bejelenti a repülőtérre való megérkezése tényét és kéri a segítségnyújtást; a szolgálat eljuttatja az utast az utasfelvételi pulthoz, hogy bekezeljék az utast poggyászával együtt az adott járatra; az utasfelvételi pulttól a hatósági ellenőrző pontokon keresztül elszállítja az utast a beszállító kapuig, illetve a repülőgépig; szükség szerint kiszolgálási eszközökkel segítséget nyújt a repülőgépbe történő beszálláshoz, valamint hogy az utas a fedélzeten eljusson az üléséig. Érkező utas esetén segítséget nyújtanak az utasnak eljutni a repülőgép ülésétől az ajtajáig; szükség szerint kiszolgálási eszközökkel segítik hozzá az utast, hogy elhagyhassa a repülőgép fedélzetét; szükség esetén eljuttatják a mosdóhelyiségekhez; az esetleges hatósági vizsgálatokon keresztül segítenek eljutni a poggyászfelvételi pontokhoz, hogy felvehessék az utasok a feladott poggyászaikat, majd a poggyászfelvételi csarnokból kijuttatják az érkező csarnokba, illetve a kijelölt pontig, vagy a parkolóig. Az ajánlatkérő december 27-én kötötte meg a szerződést a nyertesekkel.

2018.01.18 08:52

Magyar Telekom Nyrt.: A Magyar Telekom hálózata az ötödik legjobb a világon

A belga székhelyű P3 tech-tanácsadó cég minden évben elkészíti globális szinten, iparági benchmarkok alapján a mobiltelefon-hálózatok ranglistáját. A cég 65 ország 180 hálózatát vizsgálja a fogyasztói elégedettség, a kapacitás és a hálózatok teljesítménye alapján. A felmérés alapján két svájci és egy holland szolgáltató végzett az első három helyen, a negyedik az osztrák A1, míg az ötödik a Magyar Telekom hálózata lett. A svájci hálózat az 1000 pontból 973 pontot szerzett meg, ami rekord a P3 eddigi felmérései során, de jó hír, hogy a Telekom hálózata ettől mindössze 45 ponttal marad el (928 pont). A P3 közleményében kifejti, hog a jó pontszámok ellenére a szolgáltatók folyamatosan fejlesztik a hálózatukat.

2018.01.18 08:50

Sárvári Gyógyfürdő Kft.: Új ügyvezető igazgató a cég élén

2018. január 1-től Vojtkó Tibor tölti be a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. Az új igazgató elsődleges feladatának tekinti a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő figyelemre méltó helyének megtartását az ország fürdői között, elkötelezett a fürdővendégek maradéktalan kiszolgálása, illetve az ehhez elengedhetetlen folyamatos fejlesztések megvalósítása mellett.

2018.01.18 08:46

Special Effects Zrt.: Kassai Zsolt a Special Effects élén

Müller Péter tulajdonos 15 év után a Special Effects korábbi értékesítési és marketing igazgatójára, Kassai Zsoltra bízta a cég irányítását, aki eddigi feladatait a cég két munkatársának adta át. Kalmár Judit Director of Event Sales, Szegő Tamás pedig Director of Conference Sales pozícióban folytatja tovább a munkát, ezzel újraformálva a korábbi cégszerkezetet. A tavalyi évben számos kiváló új kollégát toborozhattunk, én pedig végre újfent azt a feladatot láthatom el, amit a kezdetekben – kint lehetek a „pályán” és az üzletfejlesztésre összpontosíthatok. Természetesen nem hagyom el a „fedélzetet”, továbbra is minden tudásommal támogatom Zsoltot és kollégáimat.” – nyilatkozta Müller Péter. A Special Effects Zrt. a vezérigazgató váltás mellett új divíziókkal, kibővült szolgáltatási palettával és közel száz munkatárssal folytatja a munkát.

Következő 5