ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2021.04.14

Pek-Snack Kft.; KOMETA 99 Zrt.: Stratégiai együttműködést kötött a Pek-Snack és a Kometa

A Pek-Snack meggyőződése, hogy a minőség egyszerre cél és eszköz. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztik termékeiket, valamint új stratégiai megállapodásokkal erősítik piaci pozíciójukat és növelik fogyasztóik elégedettségét. Az idei év első, kiemelt partnere a Kometa99 Zrt.; a két cég közti megállapodás értelmében a Pek-Snack sonkát tartalmazó termékei a második negyedévtől kizárólag Kometa sonkával készülnek majd. Ezzel egyszerre növelik a hazai alapanyagok stratégiai szerepét és védik a magyar munkahelyeket. Mind a Pek-Snack, mind a Kometa a fenntarthatóság mellett tette le voksát már működése kialakítása során is; a húsipari vállalat a természet körforgásának szabályait tiszteletben tartva az üzemben felhasznált ivóvizet saját kútjaiból nyeri, amit megtisztítva juttat vissza a Kapos folyóba, Magyarország egyik legkorszerűbb sütőipari üzeme pedig saját szennyvíz-előkezelő teleppel rendelkezik, így a közösségi hálózatba már csak tisztított szennyvizet juttat. “Felelősséggel tartozunk munkatársaink, partnereink, fogyasztóink valamint szűkebb és tágabb környezetünk iránt egyaránt”- osztotta meg velünk Nock-Vető Katalin, a Pek-Snack Kft. marketingvezetője a cég vállalati kultúrájának egyik legfontosabb elemét.


(markamonitor.hu)

2021.04.14

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.; Garage kft.; CÉH zRt.: 55 milliárdból újítják fel a Pénzügyminisztérium várbeli épületét

Lezárult a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium várbeli épületének rekonstrukciójára kiírt közbeszerzési eljárás, a nyertes pedig a West Hungária Bau Kft. és a Garage Kft. konzorciuma lett, akik nettó 54,4 milliárd forintból újíthatják fel az épületet, írja a Magyar Nemzet. A beruházás mérnök-lebonyolító és műszaki ellenőri feladatainak ellátására kiírt eljárást pedig a Céh Zrt. nyerte, akik 1,25 milliárd támogatásból gazdálkodhatnak. A pályázók között ők és a West Hungária Bau Kft. és a Garage Kft. konzorciuma ajánlották a legalacsonyabb árat. A pénzügyminisztérium várhatóan 2023 végén költözhet be az épületbe, a Mátyás-templom közvetlen szomszédságába.


(444.hu)

2021.04.14

Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.: Népszerűek a fenntartható a befektetések a Raiffeisen Alapkezelőnél

A Privátbankár.hu idén is kiosztotta a Klasszis díjakat a hazai alapkezelői szakma legjobb vagyonkezelő szakembereinek. A Legjobb Ingatlan Alap 2021 díjat a Raiffeisen Ingatlan Alap B sorozata nyerte el. A Raiffeisen számára a fenntartható befektetések népszerűsítése kiemelten fontos téma; nagyon jól teljesített 2020-ban a tematikus befektetési alap, folyamatos volt a tőkebeáramlás, a befektetői bizalom töretlen volt és azóta is az. A Raiffeisen ezért újabb alapokkal bővíti ezen a területen a kínálatát, újabb fenntartható fejlődéssel foglalkozó befektetési alapok válnak elérhetővé még az idei évben.


(privatbankar.hu)

2021.04.14

Roche Szolgáltató (Európa) Kft.: Állami támogatással bővül a Roche budapesti szolgáltatóközpontja

Állami támogatással, 250 új munkahellyel bővül az idén a Roche budapesti szolgáltatóközpontja - jelentette be a beruházás sajtótájékoztatóján Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, hogy az új munkavállalók képzési programját 104 millió forint állami támogatás fogja segíteni. Hozzátette, hogy a kormány gyógyszerbeszerzésről is megállapodott a céggel, így napokon belül megérkezhet a koronavírusos betegek kezelésére felhasználható új készítmény. A Roche gyógyszerét Magyarország a világon az elsők között veti be, segítve a kórházakban fekvő fertőzötteket az életveszély elkerülésében - tette hozzá. A Roche Szolgáltató Kft. ügyvezetője szerint a magyar szaktudás elismerésének tekinthető a bővítés. Martin Kikstein közölte, hogy a 2006-ban létrejött budapesti központ majdnem 1500 munkavállalója 60 országot szolgál ki. A Roche a magyar egészségügy partnere szeretne lenni, és elkötelezett az együttműködéssel a belföldi ellátórendszer mellett - hangsúlyozta. Az ügyvezető hozzátette, hogy a Roche tavaly csaknem 370 millió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott a Magyarországon ápolt betegek kezelésére. A Roche világszerte csupán három szolgáltatóközpontot tart fönn, ezek közül a budapesti a legnagyobb.


(origo.hu)

2021.04.14

IKEA Lakberendezési Kft.: Egyszerű trükkel szüntetné meg az IKEA a boltjai előtt a sorban állást

Valós időben frissülő számlálón lehet követni az IKEA honlapján, mely magyarországi üzletükben hány vásárló tartózkodik éppen, és hány embert tudnak még beengedni a járványügyi korlátozásokkal összhangban a cég honlapján megjelent új felületen. Mindez alighanem arra válasz, hogy amikor kiderült, néhány napon belül minden, nem létfontosságú dolgokat áruló boltnak be kell zárnia a rosszabbodó járványadatok miatt, hatalmas sorok alakultak ki a svéd tulajdonú áruházak előtt , majd a bolt újranyitásakor az eset újra megismétlődött, mivel a szabályozások miatt az IKEA is korlátozza, hány vásárló tartózkodhat egyszerre az üzleteiben. A honlap új funkcióján látható, melyik boltban hányan lehetnek: az Örs vezér terén maximum 1100, Soroksáron maximum 1300, Budaörsön pedig maximum 1000 vásárló lehet.


(hvg.hu)

2021.04.14

SK Battery Hungary Kft.: Engedélyeztetik az SK iváncsai üzemét

Megkezdődött a dél-koreai SK Battery Hungary Kft. által Iváncsán tervezett akkumulátorgyár első üteme építésének környezetvédelmi hatósági engedélyezése – tette közzé a Fejér Megyei Kormányhivatal. A hatósági eljárás ügyintézési határideje – nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősített beruházásról lévén szó – 45 nap, vagyis május harmadik hetének végére megszülethet a határozat. A projekt tervét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter februárban jelentette be, eszerint a beruházás 681 milliárd forintba kerül, és 2500 munkahelyet teremt. A tárcavezető akkori közlése szerint az állam ezt a projektet is támogatja majd. A részleteket későbbre ígérte, de jelezte, hogy minden bizonnyal ez lesz az eddigi legnagyobb, egyszeri magyarországi beruházástámogatás. Az építkezés a tervek szerint az idei harmadik negyedévben indul, első lépésben mintegy 700 ezer négyzetméteren. Állami beruházásban kibővítik hozzá a dunaújvárosi járás érintett közlekedési és energetikai infrastruktúráját. A dél-koreai cég közleménye szerint a teljes, 2,29 milliárd dolláros beruházás (tehát a második ütem is) 2028-ra készül el, ezen belül az iváncsai telephely 1,148 milliárd dollárba kerül. Az első ütemben egy évi 30 gigawattóra gyártási kapacitású, lítiumion-akkumulátor előállítására alkalmas gyár, és egy évi 48 megawatt hőteljesítményű, gázüzemű tüzelőberendezés – négy gázkazán és egy gőzkazán – létesül a kormányhivatal tájékoztatása szerint, várhatóan 2023 júniusára. A világpiaci mércével is jelentős anyavállalat Dél-Korea legnagyobb energetikai és vegyipari csoportja, amelynek az első két európai üzeme is Magyarországon működik. Komáromban elektromos járművek akkumulátoraihoz használatos lítiumion-akkumulátorcellák, modulok és packek készülnek. A két gyár éves kapacitása 7,5, illetve 9,5 gigawattóra. Az anyacég 2025-ig 125 gigawattóra termelési kapacitást szeretne elérni, ennek jelentős részét a magyarországi egységektől várja. Úgy kalkulál, hogy az iváncsai gyár 70 kilowattórás átlagos teljesítménnyel és 400 kilométeres hatótávolsággal számolva évente körülbelül 430 ezer elektromos autóhoz tud majd akkumulátort gyártani.


(vg.hu)

2021.04.14

MASTERPLAST Nyrt.: Konténerházakat fog gyártani a Masterplast

A Masterplast Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 25 százalékos tulajdonosi arányával létrehozta a Master Modul vállalatok, amely konténer házakat fog gyártani – írja a vállalat közleményében. A keddi nappal a társaság 25 százalékos tulajdoni arányával létrejött a Master Modul Korlátolt Felelősségű Társaság. Az új társaság moduláris épületek (konténer házak) gyártására alakult 3 millió forint törzstőkével.


(vg.hu)

2021.04.14

Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft.: Már több mint 650 ezer maszkot gyártott az állami kutatócég

A gyártókapacitások tavalyi kiépítése óta összesen 665 ezer darab FFP2-es maszk készült el a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.-nél – jelentette be Schanda Tamás. „Amikor 2020 elején Magyarországra is begyűrűzött a koronavírus-járvány, a többi európai országhoz hasonlóan szinte mindenből behozatalra szorultunk, ami alapvetőnek számít a védekezésben. Az exportképes, elsősorban ázsiai piacokon pedig óriási volt az államok közötti felvásárlási verseny” – idézte fel az egy évvel ezelőtti helyzetet Schanda Tamás. A kormány akkor úgy döntött, hogy Magyarországnak ki kell építenie a megfelelő gyártókapacitásokat, hogy biztonságosabb körülmények között élhessenek és dolgozhassanak az emberek. Kormányzati támogatással és koordinációban magyar vállalatok, intézmények és kutatók sora kezdett munkába azért, hogy a védekezéshez szükséges eszközök itthoni gyártása lehetővé váljon. Az állami tulajdonú Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. is ekkor kezdett FFP2-es maszkok gyártásába. Az elmúlt tíz hónapban összesen 665 450 darab maszkot készítettek, és ma már napi 10 ezres gyártókapacitással dolgoznak. A védőeszközöket az Országos Kórházi Főigazgatóság kapja meg.


(medicalonline.hu)

2021.04.14

77 Elektronika Kft.: Német orvosdiagnosztikai céget vásárolt fel a magyar 77 Elektronika Csoport

Több mint 20 éves eredményes üzleti együttműködést követően új formában és tulajdonosi struktúrában, de a tőlük megszokott minőséggel folytatja a közös munkát a 77 Elektronika Csoport a lichtenfelsi központú, Hessen tartományban működő Analyticon Biotechnologies AG. A jövőben a közel 100 főt foglalkoztató, világszerte 80 országba exportáló Analyticon AG. a családi tulajdonban lévő 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is Németországban, a saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét. A német vállalat akvizíciója teljes mértékben illeszkedik a 77 Elektronika stratégiájába, hiszen a magyar orvostechnikai ipar egyik legnagyobb cége 20 éve – a szintén családi tulajdonba lévő – Analyticontól vásárolja meg az általa gyártott és fejlesztett vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges vizelet reagenscsíkokat, így a német cég megvásárlásával most az laborautomatáik csíkellátása is a 77 Elektronikához került. Ezzel a vállalat összes berendezéséhez szükséges fogyóeszközök gyártása cégen belül történhet a jövőben. „Úgy véljük, hogy igen kevés példa van arra, hogy egy magyar cég német céget vásárol meg, az ellenkezője sokkal inkább szokásos. Az Analyticon AG. megvásárlása a 77 Elektronika első külföldi beruházása, és biztosak vagyunk abban, hogy a társaság működésének biztonsága érdekében nagy lépést tettünk előre. Mivel az Analyticon AG. az orvostechnikai iparban közismert világmárka a cég nevét és működési struktúráját nem kívánjuk megváltoztatni, de természetesen felügyeletet gyakorlunk majd a vállalat teljes működésében” – mondta az akvizíció kapcsán Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika ügyvezető-tulajdonosa. A budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 700 főt – köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt – foglalkoztató 77 Elektronika Kft. exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek. A legnagyobb felvevőpiacnak az EU, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és a Távol-Kelet országai számítanak. Idén került piacra legújabb termékük, a két üledékvizsgálóból és egy kémiai analizátorból álló UriSed Cascade rendszer, ami nagy kapacitása miatt tökéletes megoldást nyújthat a vírus miatt megnövekedett terheltségű kórházak és laborok számára.


(markamonitor.hu)

2021.04.14

DUNA AUTÓ Zrt.: Okosszekrénnyel újított a társaság

Több hónapos előkészítést követően, a napokban élesedett a 24 márkaszervizt egy helyen üzemeltető óbudai autós vállalat okosszekrény-szolgáltatása. Az újonnan kiépített rendszer országos szinten egyedülálló az iparágban. Egyszerű, gyors, biztonságos és környezettudatos szervizügyintézést tesz lehetővé automatizált folyamatokkal – a kényelmesebb és rugalmasabb kiszolgálás érdekében. A Duna Autó olyan gépjármű átadás-átvételi pontot hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a szervizben dolgozó kollégák munkaidejétől függetlenül, a nap bármely szakában leadhassák, illetve átvehessék autójukat. Mindezt extraköltség nélkül, ráadásul kontaktusmentesen. "Az okosszekrény ötletét még a koronavírus elterjedése előtt megfogalmaztuk, a jelenlegi egészségügyi helyzet kialakulása pedig egyértelművé tette, hogy minél előbb meg is valósítsuk" – árulta el Ormos Péter, az óbudai vállalat tulajdonos-igazgatója. "Szolgáltatás-portfóliónk bővítésének elsődleges és legfőbb célja az volt, hogy ügyfeleink a szervizeink nyitva tartási idejétől függetlenül adhassák le, illetve vehessék fel autójukat. Így ha valaki sokáig dolgozik, mi akkor sem szorítjuk egy szűk időintervallumba, amikor meg kellene jelennie személyesen a szervizben. Az okosszekrény szolgáltatásunk megoldja, hogy ne legyen késés a munkából, várakozás a szervizben, vagy forgalom miatti csúszás a szervizzel előre megbeszélt időpontról. Sőt, emiatt szabadságot sem kell kivennie ügyfelünknek. Az okosszekrény-pont a főportánál található ügyfélparkolóban kapott helyet, így bármelyik márkaszervizünkbe is van időpontja, a szolgáltatást a nap 24 órájában, bármikor igénybe tudja venni. Nekünk az autó bizalmi kérdés, így az ügyfél teljesen biztos lehet abban, hogy gépkocsija jó kezekben van, mintha csak egy családtagnál hagyná az autóját." Praktikus szempontból a rendszer főként a kötelező szervizre érkezők kényelmét szolgálja, hiszen ebben az esetben nem igazán kell specifikus kérdéseket tisztázni – szemben egy ad hoc műszaki problémával. Az okosszekrény-szolgáltatás mellett természetesen továbbra is elérhető a hagyományos munkafelvétel, így lehetőség lesz például arra is, hogy a szervizre érkezők a gépjárművet az okosszekrény-pontnál hagyják, de a fizetést és az átvételt már a helyszínen intézzék.


(mmonline.hu)