ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2021.01.15

"ANTENNA HUNGÁRIA" Zrt.: Regionális szervezethez csatlakozott az AH

Közép- és délkelet-európai, nemzetközi műsorszóró szervezet alakult november végén Zágrábban, MBT (Meeting of Regional Broadcasting Organisations and Transmitting Equipment Manufacturers) néven, amihez csatlakozott az Antenna Hungária is. A szervezet céljai között szerepel a tudásmegosztás támogatása, illetve az új technológiák bemutatása is. A műsorszóró vállalatok regionális szervezetének online formában megtartott alapító közgyűlésén az Antenna Hungária Zrt. felsővezetői szinten képviseltette magát, a cég részéről tavaly december végén írták alá az alapító okiratot. Az alapítók az alapító közgyűlésen döntöttek a szervezet vezetőségéről is, Árki Zsoltot, az Antenna Hungária műszaki igazgatóját az igazgatóság tagjának választották. A szervezet létrejötte mérföldkövet jelöl a térség műsorszóró társaságai együttműködésének történetében, lehetőséget adva a közös munka magasabb szintre emelésére. A horvát, a montenegrói, a szerb, a szlovén, valamint a magyar műsorszóró társaságok részvételével alapított regionális együttműködési szervezet (MBT Egyesület) küldetése, hogy elősegítse a térség műsorszóró társaságainál felhalmozódott ismeretek, információk és tapasztalatok megosztását, illetve a legjobb gyakorlatok cseréjét; a rádiókommunikáció és távközlés területén megjelenő új technológiák bemutatását; továbbá nemzetközi szakmai konferenciák szervezését, hasonló európai szervezetekkel és intézményekkel együttműködésben. Az MBT Egyesület kiemelt céljai között szerepel a lassan két évtizedes hagyománnyal rendelkező MBT Konferencia megszervezésének támogatása, amely rendezvényt az alapítók a műsorszórás területén Közép- és Délkelet-Európa vezető nemzetközi konferenciájává kívánják tenni. A november 24-i alapító közgyűlésen a résztvevők elfogadták a szervezet alapszabályát, pénzügyi tervét, illetve 2021-es munkatervét is, amely egyebek mellett tartalmazza az Egyesület lehetséges új tagjaival történő, kapcsolatfelvételre irányuló szándékot is.


(mmonline.hu)

2021.01.15

Budapesti Értéktőzsde Zrt.; CER Cargo Holding SE: Már félszáz magyar cég tagja a BÉT nemzetközi képzési programjának

Újabb magyar cég csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Londoni Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló ELITE Programhoz: a CER Cargo Holding belépésével immár 50 tagvállalatot számlál a nemzetközi vállalkozásfejlesztő képzés magyarországi közössége, amely a régióban kiemelkedő mutató – közölte a BÉT január 14-én. A programban részt vevő 50 cég a magyar gazdaság versenyképességét tekintve is jelentős súlyú, ugyanis tavaly mintegy 5600 munkavállalót foglalkoztatva, átlagosan 6 százalékos üzemi eredmény marzsot produkálva 470 milliárd forint árbevételt termeltek. A CER Cargo Holding vasúti árufuvarozással foglalkozik. A programhoz ötvenedikként csatlakozó cég 15 évvel ezelőtt alakult, mára Magyarország és a közép-európai régió vezető vasúti árufuvarozó társasága, amely elsősorban speciális, köztük veszélyes, túlsúlyos, túlméretezett áruk szállításával foglalkozik. A dinamikus növekedés – a vállalat árbevétele a 2019-es évben 8 568 millió forintot, adózás előtti eredménye 568 millió forintot tett ki – mellett a fenntarthatóságra is ügyelnek: modern mozdonyaik alkalmasak a villamos energia visszatáplálására, így összességében az elfogyasztott és visszatáplált energia jelentős mértékben javítja a vasúti fuvarozás energiahatékonyságát. A CER CARGO csoport a jövőben is folytatja a megkezdett dinamikus fejlődést, amelynek eredményeként a közép-európai régió vasúti árufuvarozásának egyik meghatározó piaci szereplője lesz a tervek szerint. A BÉT-ELITE Program a nemzetközi gyakorlatok átadásával biztosít friss, naprakész és gyakorlatorientált tudást a résztvevő vállalatok számára, a kiegészítő magyar modulok pedig a Magyarországra jellemző sajátosságokra is felhívják a figyelmet, például a piaci környezetre, a befektetők elvárásaira, az adózásra vagy a jogi ismeretekre. A BÉT európai uniós pályázati forrásból az alkalmas vállalatok számára teljes költségtérítést biztosít – áll a közleményben.


(vg.hu)

2021.01.15

OMV Hungária Kft.: Közel hatmilliós segítség az OMV-től

Összesen 2,9 millió forintot meghaladó adomány gyűlt össze az OMV töltőállomásain és online értékesítési rendszerében az év utolsó hónapjában. Ezt a vállalat ugyanekkora összeggel egészítette ki, így végül több mint 5,8 millió forintot utalt át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. Ez az összeg jócskán meghaladja az elmúlt évi eredményt, amikor is 4,08 millió forint jött össze. A decemberi akció során az autósok a vállalat 165 töltőállomásán, illetve az OMV honlapján online vásárolhattak 200 és 500 forintos Máltai adománykártyákat. Az így befolyó és a vállalat által megduplázott forrást a segélyszervezet tartós élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagok összeállítására használja fel, amelyeket nélkülöző családokhoz juttatnak el. "Boldoggá tesz minket, hogy egy sikeres kampányt sikerült szervezni és a vásárlóinkkal közösen támogathattuk a Máltai Szeretetszolgálat áldozatos munkáját. Reméljük, hogy számos hátrányos helyzetű családnak tudtunk ezáltal segíteni és sikerült örömet okozni számukra. Az külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a töltőállomásainkra betérő autósok ismét jelét adták annak, hogy mennyire érzékeny és segítőkész emberek" – fogalmazott Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója.


(mmonline.hu)

2021.01.15

Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége; VOLÁNBUSZ Zrt.: Jelentős béremelést kérnek a Volánbusznál

Közlekedési Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (KDSZSZ) - függetlenül a 2021. évre szóló minimálbér és garantált bérminimum nagyságától - 10 százaklékos átlagkereset-fejlesztést tart indokoltnak a Volánbusz Zrt.-nél. A szövetség azt írja, hogy tisztában vannak a nemzetgazdaság teherbíró képességével, mégis szükségét látják a 10 százalék körüli keresetfejlesztésnek, mert az elmúlt években szűkült a bérolló a nemzetgazdasági átlag és a volános átlagkeresetek között. A KDSZSZ elengedhetetlen fontosságúnak tartja, hogy a koronavírus-járvány visszaszorításával és a gazdasági élet talpra állításával a munkavállalók is visszanyerjék optimizmusukat, a jövőbe vetett hitüket - fogalmaznak közleményükben. A szakszervezet szerint a MÁV-val való integráció önmagában is komoly bérfeszültséget okozhat, ugyanis a MÁV-csoport egyes vállalatainál jóval magasabbak a bérek.


(napi.hu)

2021.01.15

Weco-Travel kft.: Év Honlapja Minőségi Díjat nyert a repjegy.hu

Turizmus kategóriában a repjegy.hu nyerte Az "Év Honlapja" minőségi díját. A zsűri elsősorban az oldal 2020-as megújulását díjazta. A Magyar Marketing Szövetség Internet Tagozata évről évre e rangos elismeréssel díjazza a legkiválóbb hazai weboldalakat. Az Év Honlapja díj mára egyfajta biztosíték a minőségre. Az elbírálás legfőbb szempontjai a vizuális megjelenés, a felhasználói élmény, az innovatív és kreatív megoldások, a mobilbarát kialakítás és a kategóriának megfelelő üzleti szolgáltatás minősége. A szakmai zsűri a repjegy.hu-nak ítélt díjjal kapcsolatban kiemelte: "Az oldal 2020-ban komoly megújításon esett át, melynek során a készítők a korszerű digitális szolgáltatás megőrzése, illetve továbbfejlesztése mellett még inkább a kézreálló használatra helyezték a hangsúlyt. Így lett a repjegy.hu egy konzisztens, áttekinthető, felhasználó- és mobilbarát repülőjegy foglaló oldal. Mindezek tükrében igazán nem nevezhető a véletlen művének, hogy a repjegy.hu mára Magyarország egyik legnépszerűbb online repülőjegy értékesítő és árösszehasonlító oldalává vált, s mostantól nem mellesleg az Év honlapja minőségi díjának nyertese is egyben." A díjat Herczegh Zoltán a repjegy.hu-t üzemeltető Weco-Travel Kft. marketing vezetője, valamint Holczinger Zoltán a cég Digital részlegének vezetője vette át. A cégnél a digitalizációért és online jelenlétért felelős Holczinger Zoltán elmondta: "Ez a díj – amellett, hogy Magyarország egyik legrangosabb online marketingkommunikációs elismerése – azért is különleges számunkra, mert olyan területről érkezett, amiben nincs akkora rutinunk, mint a repülőjegy-értékesítésben vagy az utaztatásban. Ez egy fontos szakmai elismerés és remek visszajelzés, ami az ilyen viszontagságos időkben különösen pozitív. Sok dolgunk van még, fejlődünk tovább, hogy ezután is a lehető legegyszerűbb és legbiztonságosabb repülőjegy foglalást kínáljuk felhasználóinknak." A megújult weboldal hosszú hónapok tervezési és fejlesztési munkálatainak első szakaszát lezárva tavaly áprilisban mutatkozott be.


(turizmusonline.hu)

2021.01.15

DRV Zrt.: A tudatos vízfelhasználásra hívja fel a figyelmet a DRV Zrt. projektje

Közel 150 millió forintos európai uniós támogatással Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben. A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet. A projekt célja, hogy a DRV Zrt. megismertesse felhasználóit a már lezárult, szennyvízelvezetéssel, -tisztítással és -kezeléssel kapcsolatos, továbbá a vízbázisvédelmet, valamint az ivóvízminőség javítását célzó EU-s fejlesztésekkel és programokkal; elősegítve ezzel a környezettudatos, takarékos és felelős vízhasználóvá válásukat – idézi az MTI a DRV közleményét. A Széchenyi 2020 program keretében 2021. január 1. – 2022. december 31. között megvalósuló projekt központi eleme a DRV Zrt. működési területén, a Balaton vízgyűjtőjén, Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen kialakítandó Vizek háza élménypark, bemutatóterem és tanösvény, amely kiváló lehetőséget biztosít majd az ismeretanyagok élményszerzéssel megvalósuló átadására, a szemléletformálásra. Emellett a projekt részeként a cég a szolgáltatási területének óvodái, iskolái és önkormányzatai számára is tervez nyílt napokat, interaktív előadásokat, ismeretterjesztő konferenciát, laborbemutatókat, valamint vizes témájú pályázatokat is hirdet majd. A DRV Zrt. az ország területileg legnagyobb víziközmű-szolgáltatója, amely 378 településen több mint 838 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, továbbá 211 településen közel 617 ezer ember számára gondoskodik a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A többségi állami tulajdonú vállalat Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében szolgáltat.


(mmonline.hu)

2021.01.15

OPTIMA Befektetési Zrt.; Pallas Athene Alapítvány: 657 millió forinttal gyarapodott az MNB Alapítvány vagyona

Az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője, 657 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a negyedik negyedév végén összesen 279,1 milliárd forintot tett ki. A vagyonnövekedés mellett az alapítvány 10,7 milliárd forint értékben 1562 oktatási, tudományos pályázatot támogatott - áll az Optima Befektetési Zrt. közleményében. A vagyonelemek értéke a 2020. december 31-i állapot szerint az alábbiak szerint alakul: A Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 279,1 milliárd forint, az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 251,8 milliárd forintot befektetési jegybe,16 milliárd forintot ingatlanba, 5,7 milliárd forintot bankbetétbe és 5,6 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be. Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Azt nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről.


(privatbankar.hu)

2021.01.15

Rail Cargo Terminal - BILK Zrt.; Rail Cargo Operator - Hungaria Kft.: Új vezetőket neveztek ki a Rail Cargónál

A Rail Cargo Austria (RCA) felügyelőbizottsága új vezetőket nevezett ki a Rail Cargo Terminal - BILK Zrt. és a Rail Cargo Operator - Hungaria Kft. vállalatok élére - közölte a Rail Cargo Group az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Magyarország legnagyobb intermodális konténerterminálja, a Rail Cargo Terminal - BILK új vezérigazgatója Czöndör Attila lett, a 45 éves jogi közgazdász Lippai Viktort váltja, aki négy évig töltötte be ezt a pozíciót. Lippai Viktort a Rail Cargo Operator - Hungaria ügyvezető igazgatójának nevezték ki, és fontos szerepet vállal a konténerforgalom kiemelkedő minőségű biztosításában - írják a közleményben. Czöndör Attila 14 éve dolgozik különböző pénzügyi vezetői beosztásokban a vállalatcsoportnál, vasúti karrierjét a MÁV Cargo Zrt.-nél, a befektetői kapcsolatokért felelős vezetőként kezdte. Lippai Viktor abban az időszakban vette át a Rail Cargo Terminal - BILK irányítását, amelyben ugrásszerűen emelkedett a Magyarországra irányuló kínai konténerforgalom, bővült a terminál kapacitása, a vezetésével végrehajtott fejlesztések révén pedig korszerűsödött gépparkja, az alkalmazott technológia. Az általa irányított digitalizációs programok révén jelentősen javult az ügyfélkiszolgálás színvonala.


(napi.hu)

2021.01.15

Kumánia Gyógyfürdő Kft.: Távozik a Kumánia-vezér

Erről a következő információt juttatta el Zámbori Péter szerkesztőségünkhöz, amelyben megjelöli utódját is. "A mai nappal távozom a Kumánia Gyógyfürdő Kft. éléről. Napra pontosan öt éve kezdtem el a munkát Kisújszálláson, a közös út most véget ért. Az elmúlt években az ifjúsági szálláshelyből minősített kempinget alakítottunk ki, megdupláztuk a területét, és rendezvénysátorral bővítettük. A Hotel Kumánia is szintet lépett a Hotelstars minősítés terén, és elnyerte a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. A szálloda konferenciateremmel bővült, megteremtve a rendezvényturizmus alapjait Kisújszálláson. A gyógyfürdőben 95 százalékos készültségben van a kunsüveg alakú kültéri termálmedence, amely régi igénye volt már az idelátogatóknak és a helyieknek egyaránt. Az 5 év alatt Szlovákiában, Romániában, Oroszországban, Olaszországban, Ugandában, Portugáliában, Kínában képviseltem a Kumániát és a magyar fürdőkultúrát. Utóbbit a Magyar Fürdőszövetség elnökségi tagjaként, valamint stratégiai és kommunikációs tanácsadó cégemen keresztül a továbbiakban is segíteni fogom. Feladataimat Oros Zsigmond veszi át."


(turizmusonline.hu)

2021.01.15

K&H Bank Zrt.; MindShare Kft.: Médiaügynökséget vált a K&H

A K&H 2020 végén indított meghívásos tendert a médiaügynökségi feladatokra, és többfordulós pályázat eredményeként választotta ki új ügynökségét. A vállalat korábban a három tendert zsinórban megnyerő OMD-vel dolgozott együtt. A Kreatív információi szerint a bank három ügynökséget hívott meg a tenderre. "Azt a döntést hoztuk, hogy ettől az évtől a Mindshare csapatával folytatjuk a munkát. A K&H folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, lépést tartva az új, pénzforgalmi szolgáltatások körében megjelenő új trendekkel, akár megelőzve azokat. Az innováció üzleti stratégiánk egyik sarokköve, és ezt szeretnénk hangsúlyosan is megmutatni kampányainkban, nemcsak a kreatív oldalon, de a médiahasználat terén is. Izgalmas időszakon vagyunk túl és még izgalmasabb évek előtt állunk. Köszönjük korábbi ügynökségünknek a sikeres, közös munkát, a számos díjat és rangos elismerést, amelyet közösen értünk el és nagyon várjuk a jövőbeni eredményes együttműködést új partnerünkkel!" – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs igazgatója. "Óriási öröm és egyben kihívás számunkra, hogy a K&H Bank, mint innovatív pénzügyi szolgáltató a Mindshare-t választotta médiaügynökségi partneréül. Ennek az innovációnak kell áthatnia a K&H Bank minden médiamegjelenését, melyet elsősorban médiatípusokon átívelő, adatvezérelt megoldásokkal szeretnénk elérni" – nyilatkozta Somlói Zsolt, a Mindshare ügyvezető igazgatója.


(kreativ.hu)