ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

2023.09.22

NEW LINE Kft.; Kaposvári Parkolási Kft.: MEGVAN AZ ÚJ IDŐPONT, EZÚTTAL OKTÓBER ELEJÉT JELÖLTE MEG A KÖZBICIKLIK GYÁRTÓJA

A horvát beszállítónál van a közbiciklik egy része, amiket a javítás után október elejére szállítana le a cég - hangzott el a szeptember 21-i közgyűlésen. Képviselői kérdésre Borhi Zsombor alpolgármester elmondta: korábban volt egy eredménytelen közbeszerzés, amin két ajánlattevő tett eredménytelen ajánlatot, ezért újat írtak ki, amit végül a New Line Technologies Kft. nyert el. - Az eszközöket tavaly leszállították, de a tényleges konfigurálást és beállítást csak idén tavasszal kezdhette meg a cég, mert az E.On áprilisra tudta biztosítani a dokkolók áramellátását - árulta el az alpolgármester. A kerékpárok üzemeltetésével a Kaposvári Parkolási Kft-t bízta meg a város. - Az üzemeltető hibákat jelzett, ezért egy nagyszabású tesztet szerveztünk. A több hetes tesztsorozat során még több hibára derült fény, ezért az a döntés született, hogy a város addig nem hajlandó átvenni a rendszert, amíg nem működik hibátlanul - nyomatékosította az alpolgármester. Borhi kiemelte: kötbért fognak érvényesíteni, amiről a céget is tájékoztatták. Borhi Zsombor arról is szólt, hogy jelenleg a kerékpárok egy része a horvát beszállítónál van és ott javítják azokat. A közbiciklirendszert gyártó cég azt ígérte, hogy október elejére használható állapotban lesz a rendszer.


(kaposvarmost.hu)

2023.09.22

Delta Systems Kft.: Húszezer laptopot kapnak az iskolák

Mintegy négymilliárd forint értékben - 10-10 ezer laptopot szállít a Delta Technologies 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei intézményeknek. A közlemény szerint "a Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot". A teljes projekt keretében mintegy 140 ezer diák kap új eszközöket, a konzorciumvezető Delta Systems Kft., amely a keretmegállapodás értelmében 20 ezer laptop beszerzési feladatait nyerte el. A közleményben felidézték, hogy "a diákok és tanáraik laptopokkal való ellátásáról még a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntés, hogy a távoktatáshoz, és általában is a gyorsan digitalizálódó oktatáshoz fel legyenek készítve 5. osztálytól felfele az állami oktatásban résztvevők. Így az intézményfenntartó évről évre az 5. évfolyamra beiratkozókat és tanáraikat látja el laptopokkal, felmenő rendszerben". A Delta Systems Kft. a korábbi, hasonló pályázatokon több mint 36 ezer laptop beszerzését valósította meg, "így a mostani projekttel együtt immár több mint 50 ezer diák és több ezer tanár számára biztosította az oktatáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét és a digitális tanulási megoldásokhoz kapcsolódás lehetőségét" - olvasható a közleményben.


(infocegled.hu)

2023.09.22

Magyar Telekom Nyrt.: Új szlogent vezet be a Telekom, és mostantól nem használják magyarul

A Deutsche Telekom a kölni Digital X konferencián jelentette be, hogy megújítja márkáját. Az ennek jegyében bevezetett új szlogenjével a vállalat hangsúlyozni szeretné a márka globális perspektíváját. „Connecting your world” – ez a Magyar Telekom új szlogenje is, ebben a formában, angolul. A Deutsche Telekom csoport ugyanis világszerte egységes szlogent használ ezután azon országokban, ahol a T márka jelen van. Ennek megfelelően a Magyar Telekom is búcsúzik az Együtt.Veled szlogentől. „Az új szlogen jobban kifejezi azt az ambíciónkat” – mondta Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és kereskedelmi kommunikációs igazgatója arra utalva, hogy céljuk, hogy ügyfeleiket összekapcsolva azok sikeresebbek lehessenek a magánéletben és az üzleti világban is. Az új szlogen bevezetése a végső elem abban a globális márkastratégiában, amivel a Deutsche Telekom konzekvensen kívánja építeni a Telekomot, mint ernyőmárkát. A Csoport nemrégiben vezette be a megújult és egységesített logóját. Első lépésben a vállalat digitális csatornáin, kommunikációs kampányaiban és szponzorációs felületein történik meg a szlogen cseréje, majd országszerte az üzletekben.


(hvg.hu)

2023.09.22

eOptika Kft.: Megúszta figyelmeztetéssel a webáruház a megtévesztő reklámokat

Eredményes volt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárása, az eOptika szemüveg- és kontaktlencse webáruház üzemeltetője módosította a jogsértő hirdetéseit. A GVH vizsgálata megállapította, hogy a vállalkozás az árfeltüntetés terén és bizonyos termékek elérhetőségével kapcsolatban megtévesztette a fogyasztókat. Tekintettel az együttműködésre és a jogsértések gyors megszüntetésére a versenyhatóság figyelmeztette a céget. A nemzeti versenyhatóság megállapította, hogy az eOptika Kft. olyan módon – áthúzott „Bolti ár”, narancssárga színnel hangsúlyozott online ár, kedvezmény mértékének feltüntetése, „Áraink 30-50%-kal alacsonyabbak mint a bolti árak”, „Megtakarítás a hagyományos, bolti árakhoz képest: X Ft (Y %)” típusú szlogenekkel – reklámozta a termékeit, amelyek valótlanul azt a látszatot keltették a fogyasztókban, hogy kedvezményes áron tudják megvásárolni a termékeket. Az eOptika Kft. a gyártók által ajánlott árat jelenítette meg bolti árként, azonban ezek a referencia árak valójában nem érvényesültek a piacon, így megtévesztették a fogyasztókat. A GVH vizsgálata megállapította továbbá, hogy a vállalkozás Google Adwords hirdetésekkel és a honlapján azt a téves benyomást keltette a fogyasztóban, hogy az iWear márkanevű terméket meg lehet vásárolni az eOptika Kft. weboldalán, azonban ott az iWear termékek nem voltak elérhetőek, helyettük a saját kínálatát ajánlotta a fogyasztóknak. Bár az optikai termékek online és offline kereskedelme számos speciális jellemzővel bír, általánosságban ki lehet emelni, hogy egy terméknek lényeges, a fogyasztói döntés szempontjából alapvető tulajdonsága az érte fizetendő ár. Meghatározó körülmény az is, hogy az akciós, csökkentett áron, valamihez képest engedménnyel kínált termék megvásárlásával a fogyasztó részesül-e árkedvezményben, s ha igen, akkor az milyen mértékű megtakarítással jár a nem akciós áron történő vásárláshoz képest. Az ár a fogyasztó számára az egyes áruk közötti választás során az eligazodást jelentő legfontosabb mérce, ezért különösen figyelni kell a tisztességes tájékoztatásra az akciózott termékeknél. Az eOptika Kft. a vizsgált és sérelmezett magatartásokat már az eljárás során megszüntette, módosította és megkezdte megfelelési intézkedéseit. A GVH Versenytanácsa többek között ezt is figyelembe vette, amikor a jogsértések miatt figyelmeztetést szabott ki, valamint megfelelési program kidolgozására kötelezte az első jogsértését elkövető kisvállalkozást.


(haszon.hu)

2023.09.22

HAVITU Bt.: Bővül a gyapjú termékeket és matracokat gyártó társaság

A technológiai fejlesztést elősegítő eszközök beszerzésével bővíti kapacitását érsekcsanádi telephelyén európai uniós támogatással a különféle gyapjú termékeket és matracokat gyártó Havitu Bt. - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel. Hahn Gábor Zsolt elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert 138,7 millió forint támogatásból valósítják meg. A fejlesztés keretében beszereznek egy párnatöltő gépet, varró-, hímző- és csomagoló gépeket, valamint egy teregető gépet rollni adagolóval. Vásárolnak továbbá kompresszort, e-targoncát és különféle informatikai eszközöket is. A Havitu Bt. által üzemeltetett Matrackuckó egy internetes webáruházként kezdte működését 2007-ben. Másfél évtizede még a beszállítóktól megvásárolt termékeket értékesítették tovább. Terjeszkedésüket egy kis épületben létrehozott varrodában kezdték meg, gyapjúból készült paplanok és párnák készítésével, később tevékenységüket bővítették a matracgyártással. Mára összesen ötvenkét gyapjú terméket és huszonkilenc saját gyártású matracot készítenek. Ezen kívül helyi beszállítóik borovi fenyő ágyait és bútorait, valamint a Naturtex termékeit forgalmazzák. Magyarország területén saját erőből létrehozott franchise rendszerben üzemelnek, amelynek keretében már országszerte tizennégy üzlet működik. Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: céljuk nem elsősorban a profitszerzés, inkább az, hogy minél több emberhez jussanak el termékeik, "a magasabb életminőség eléréséhez" - fogalmazott. Termékeiket kizárólag saját és hálózatuk üzletei számára gyártják, így ezen árukat máshol nem lehet elérni - tette hozzá. Egy másik beruházásnak köszönhetően tavaly nyáron költöztek át egy új, nagyobb és korszerűbb telephelyre, egy ezer négyzetméteres csarnokba, ahol az iroda és szociális helyiségeken túl varrodát, szabászatot és raktárhelyiséget is kialakítottak. Hahn Gábor Zsolt elmondta: 2022-ben összesen négyezer-kilencszázharminckilenc matracot, ezernyolcszázharmincegy párnát és ezernégyszázötvenöt gyapjúterméket gyártottak. A megújult gyártósornak köszönhetően a követkető évben plusz tizenöt százalékos termeléshatékonyságot várnak. Az új eszközökkel gyorsabban és jobb minőségben tudnak majd gyártani. Az idei évtől megkezdték REULON márkanéven matracokkal, fedőmatracokkal, párnákkal és gyapjú ágyneműkkel, paplanokkal export tevékenységüket, első lépésként német nyelvterületen. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg tizenkét főt foglalkoztató Havitu Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság értékesítésből származó nettó árbevétele 2021-ben több mint hatszáztizenhétmillió forint, míg 2022-ben mintegy hatszázhatvanmillió forint volt. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben hétszázharmincnégyezer forint, 2022-ben pedig közel harmincnyolcmillió forint volt.


(profitline.hu)

2023.09.22

MÁV Zrt.; V-Híd Zrt.: Újabb 5 milliárddal dobták meg a 14 kilométeres Szeged–Röszke-vasútvonal 45 milliárdos költségvetését

5,4 milliárd forint többletforrást biztosít a magyar állam a MÁV-nak a Szeged–Szabadka-vasútvonal magyarországi szakaszának előteljesítéséhez – írja a szeptember 21-i, esti Magyar Közlöny. Indoklásuk szerint erre azért van szükség, mert a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése alatt a Szeged–Szabadka-vonalon kell járniuk a tehervonatoknak. A Szeged és Szabadka közötti vasútvonal felújítását 2021-ben kezdték el. A projekt magyarországi szakasza (Szeged és Röszke között) 14 kilométer hosszú, ezt 45 milliárd forintból építik újra. A vasúti pályát Mészáros Lőrinc cége, a V-Híd építette. A pályaépítéssel még korábban végeztek, a tehervonatok egy ideje már járnak a két ország között. A vasútvonalon viszont még ki kellene építeni a biztosító- és vonatbefolyásoló rendszereket, mert személyvonatok csak ezek elkészülte után járhatnak majd. Szijjártó Péter legutóbb október 23-ára ígérte a vonal átadását.


(telex.hu)

2023.09.22

Asian Home Kft.; "ÁZSIA" BT.; Lucky Lili Sunrise Kft.; Terravida Kft.: Fekete szezámolajat hívott vissza a Nébih

A hivatal szeptember 21-i közleménye szerint túl sok ásványiolajat tartalmaz a termék, kérik a fogyasztókat, ne vegyenek belőle. Visszahívta a Nébih a Yi Yuan márkájú fekete szezámolajból készült terméket, magas ásványiolaj-tartalom miatt. A 150 milliliteres, 100% Pure Black Sesame Oil elnevezésű termék minőségmegőrzési ideje 2026.02.20., forgalmazója pedig az Asian Home Kft., az Ázsia Bt., a Lucky Lili Sunrise Kft. és a Terravida Kft., közölte a Nébih visszahívási listáján. A hivatal arra kér mindenkit, ne fogyasszanak a kifogásolt termékből.


(hvg.hu)

2023.09.22

ANDRADA Group Kft.: Az Andrada visszavonta az alsózsolcai engedélykérelmét

Miután szárnyra kapott a hír az alsózsolcai akkumulátor-újrahasznosítóról, erős ellenállás bontakozott ki a településen. A település polgármestere el is mondta: megpróbálják megakadályozni az üzem kialakítását. Az Andrada visszavonta az alsózsolcai újrahasznosító létesítésére vonatkozó engedélykérelmét. Az előzetes vizsgálati eljárás helyett a vállalat – megelőzve a hatóság esetleges ilyen irányú kérését – környezeti hatásvizsgálati eljárást indít. Mindezt Csöbör Katalin parlamenti képviselő közölte a Facebookon. Az ügyben megszólalt a cég is: „Vállalatunk az európai uniós üzleti normák szerint működik, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a közvélemény kérdéseit.” Az akkumulátor-újrahasznosító üzemet építő cég azt is közölte, hogy a dokumentumok és a folyamat átláthatóságának biztosítása mellett egyeztetnek a település vezetőivel, civil szervezeteivel és a hatóságokkal, hogy „a közelben élő emberek minden információt megkapjanak, így biztosak lehessenek abban, hogy a tervezett létesítmény semmiféle kockázatot nem jelent a biztonságukra és az egészségükre”. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy szeptember elején második alkalommal rendeztek lakossági fórumot Alsózsolcán a szlovén tulajdonú akkumulátorfeldolgozó tervezett létesítése kapcsán. Szilágyi László polgármester kijelentette: nem hagyják magukat, megpróbálják megakadályozni az üzem kialakítását. A korábbi tervek szerint évente mintegy tízezer tonna selejtes akkumulátor feldolgozására alkalmas üzemet alakítana ki a város ipari parkjában a Miskolcra bejegyzett Andrada Group Kft.


(vg.hu)

2023.09.22

ISD DUNAFERR Zrt.; LIBERTY STEEL CENTRAL EUROPE Kft.: A környezetkímélő acélgyártást alapozzák meg a Dunaferrnél

A Liberty Steel Group (Liberty), a kínai CISDI Engineering Co. (CISDI) szeptember 20-án partneri megállapodást kötött. Célja, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztériummal együttműködésben előkészítsék a dunaújvárosi vasmű termelésének szén-dioxid mentesítését. A Liberty és a CISDI olyan szén-dioxid-mentesítési tervet dolgoz ki és hajt végre, amelynek keretében a Dunaferr a szénalapú acélgyártásról az elektromos ívkemencés technológiára tér át, mintegy 80%-kal csökkentve ezzel a működés közvetlen CO2-kibocsátását. A tervek szerint egy új, 150 t kapacitású elektromos ívkemencét fognak telepíteni, amelyet a CISDI fog szállítani. A beruházás megvalósítása az EU szabályozási hatóságának jóváhagyásától függ. A korszerű kemence a jelenleg elérhető legújabb, energiahatékony technológiát képviseli, amely lehetővé teszi a nyersanyagok rugalmas betáplálását. Mindez jelentősen növeli a Dunaferr versenyképességét. A Liberty és a CISDI viseli az elsődleges felelősséget a projekt műszaki megvalósításáért, míg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium vállalta, hogy megvizsgálja a projekt megvalósításának támogathatóságát az adminisztratív folyamatok könnyítése révén. Az acélmű üzemeltetője és az ívkemence beszállítója mellett a Gazdaságfejlesztési Minisztériumnak az együttműködésbe történő bevonása biztosítja a dekarbonizációs terv hatékony végrehajtását.


(teol.hu)

2023.09.22

Budapest Airport Zrt.: Döntött a ferihegyi repülőtérről a bíróság, és ez lehet, hogy mindent a feje tetejére állít

Miközben javában zajlik a Budapest Airport visszavásárlása, a bíróság olyan döntéseket hozott, amelyek súlyosan kihathatnak a budapesti reptér működésére. Győztünk – így kezdődik a Kulturált Légi Közlekedésért Egyesület friss közleménye, amit a közösségi médiában tettek közzé. Ebben arról adtak tájékoztatást, hogy a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér zajgátló védőövezeti határozatát. Ez még 2016. február 23-án született, amikor a légi közlekedési hatóság jogerős zajgátló védőövezetet jelölt ki a ferihegyi repülőtér környezetében. A zajgátló védőövezetek a repülőgépek által keltett zajkibocsátások helyi közösségekre gyakorolt hatását mutatják. Ezenkívül pedig a zajvédelemmel kapcsolatos intézkedések alapját képezik. Az egyesület szerint a Fővárosi Törvényszék döntése azt jelenti, hogy a repülőtérnek jelenleg nincs zajgátló védőövezete. Az eljárást ugyanis visszatették első fokra, és új eljárást kell lefolytatni. De ez csak az egyik olyan bírósági fejlemény, amely szoros hatással van Ferihegy működésére. Ugyanis néhány nappal korábban, szeptember 13-án a Kúria egy másik ügyet is tárgyalt, amelyet szintén a Kulturált Légi Közlekedésért Egyesület indított, de ezt már a Pest Vármegyei Kormányhivatal ellen. Ebben a szervezet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környezetvédelmi engedélyének hatályon kívül helyezését kérte. A Kúria aznapi ítéletével ezt jóvá is hagyta. Az ítélet jogerős, a szóbeli kihirdetés megtörtént, azonban az ítélet írásos formájára még várni kell.


(vg.hu)

Cookies Settings