ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2017.10.20 08:25

Market Építő Zrt.; Magyar Építő Zrt.; ZÁÉV Zrt.; WEST HUNGÁRIA BAU Kft.: Drágult a beruházás

Ismét módosították a a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) egyik beruházásának szerződését. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztatás szerint a sportcsarnok és kapcsolódó létesítmények megvalósítására kötött vállalkozási szerződés összegét emelték 5,289 milliárd forintról 5,612 milliárd forintra. A vállalkozási díj módosítását a műszaki tartalom változásával indokolta az NKE. Az Orczy parki beruházás kivitelezője a Duna Arénát is felépítő Market Építő Zrt., amely egy sportközpontot - uszodát, lőteret, hallgatói központot, valamint szabadtéri sportpályákat és akadálypályát alakított ki. A Ludovika campus két másik beruházásának költsége is emelkedett a közelmúltban. A rendőrtiszti kar oktatási és kollégiumi épületének építése - szintén a műszaki tartalom változása miatt - 29 millióval drágult, 6 milliárd 25 millió forintra, ennek kivitelezője a Magyar Építő Zrt. Míg a lovarda építése és a park átépítése 201 millióval emelkedett, 3 milliárd 195 millió forintra, ennek kivitelezője a ZÁÉV Építőipari Zrt. A campuson egy új oktatási épület is épült a Wallenberg iskola (Bárka Színház) és a Nagyvárad tér között, 6,98 milliárd forintért. Ennek kivitelezője a West Hungária Bau (WHB) Kft., valamint leánycége, a PBE Kft., továbbá az Épkar Zrt.

2017.10.20 08:19

Cofidis Magyarországi Fióktelepe: Nagyot lépett a Cofidis

A Cofidis által bevezetett megoldás révén hazánkban először jött létre személyihitel-szerződés video chat-en történő beazonosítás segítségével - adta hírül a pénzintézet. A videós beazonosítás hiteligénylési folyamatba történő beépítése révén a vállalat kiiktatta a személyes, "offline" egyeztetés szükségességét. A sikeres előzetes hitelkérelem esetén az igénylő nagyságrendileg 15 perc alatt végigviheti a beazonosítási folyamatot, és pozitív bírálat esetén akár 24 órán belül a számláján lehet az igényelt összeg.

2017.10.20 08:15

Norbi Update Lowcarb Zrt.: Mire készül a cég?

Apránként vásárolja vissza a tőzsdéről kivezetett részvényeit a saját márkás élelmiszereket forgalmazó Norbi Update Lowcarb Zrt. - adta hírül a hvg.hu. A közgyűlés határozata alapján ezeket a részvényeket bevonják. A legutóbbi ilyen tranzakcióval több mint 3,5 millióval, bő 55 millió forintra apadt a cég alaptőkéje. A cég részvényei 2014 és 2016 között mintegy másfél éven át forogtak a Budapesti Értéktőzsdén, ám az előzetesen ígért külföldi terjeszkedésből és növekedésből semmi sem lett, sőt a vállalat több mint 300 milliós veszteséget halmozott fel. A pénzügyi felügyelet többszöri elmarasztalása után a cég végül kivonult a tőzsdéről, és a tavalyi évet már egymilliárd forintos forgalom mellett százmilliós profittal zárta.

2017.10.20 08:13

DIGITAL MEDIA AND COMMUNICATIONS Zrt.: Új magyar tévécsatorna indul

Rebranding a négyes szám jegyében: egy új magyar tévécsatorna indul, három pedig nevet vált. Így 2018-tól Story4-ből TV4, a Story 5-ből Story 4, a Galaxyból Galaxy 4 és Film 4 lesz - jelentette be Borsány-Gyenes András, a Digital Media & Communications Zrt vezérigazgatója egy konferencián. A cég három televíziós csatornát üzemeltet Magyarországon: a Story4 2006-ban kezdte meg a sugárzást, míg a Story5 2011-ben, a Galaxy pedig 2016 indult útjára.

2017.10.20 08:08

OTP Bank Nyrt.; OTP Jelzálogbank Zrt.: Felminősítették a társaságot

Javította október 19-én az OTP Bank forintbetéti besorolását a Moody’s Investors Service, elsősorban a pénzintézet eszközminőségének és nyereségességének javulásával, valamint a megfelelő tőkehelyzettel és a jó finanszírozási profillal indokolva a döntést. A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette, hogy az OTP hosszú és rövid lekötésű forintbetét-állományának osztályzatát az eddigi "Baa3/Prime-3"-ról egy fokozattal "Baa2/Prime-2"-re emelte. A cég az eddigi "Ba1"-ről egyidejűleg "Baa3"-ra javította az OTP Jelzálogbank kibocsátói minősítését, az anyavállalat osztályzatjavításával indokolva a lépést.

2017.10.20 08:00

Aero Glass Kft.; PENTELE Mg. Zrt.; OptoForce Kft.: Három magyar cég is pénzt kap Brüsszeltől

A Horizont 2020 keretprogram kkv-támogató eszközének forrásaira kiírt pályázat legutóbbi fordulójában 24 ország 119 kis- és középvállalkozása nyert el támogatást - köztük három magyar cég. Az Európai Bizottsághoz (EB) összesen 2079 olyan pályázat érkezett be a szeptember 6-i határidőig, amely megfelel a kiírásban foglalt feltételeknek. A pályázók közül támogatást elnyerő 119 kkv összesen 117 projekt megvalósításában működik közre. A támogatást elnyerő cégek között 3 magyar kkv is található, melyek a következő témákban pályáztak innovatív projektekkel: Aero Glass Kft. - innovatív földi navigációs alkalmazás kifejlesztése, Pentele Zrt. - a rovarkártevők elleni védelmet kovaföld felhasználásával költséghatékony módon biztosító megoldás a gabonafélék hosszú távú tárolására, OptoForce Kft. - tanuló robotok a feldolgozóiparban, a minőség és a hatékonyság javításának szolgálatában.

2017.10.19 08:21

CÉH Zrt.; Pont TERV Zrt.; UTIBER Kft.; NIF Zrt.: Kezdődhet a Kalocsa-Paks Duna-híd tervezése

Elkezdődhet a Kalocsa–Paks közötti Duna-híd tervezése, miután a beruházó győztest hirdetett a tervezői pályázaton. Az egy kilométer hosszú hídon kívül több mint húsz kilométernyi közút is épül a beruházás keretében. A tervezési pályázatok közül a harmadik sikeres lett: a Közbeszerzési Értesítőben megjelent közlemény szerint a Kalocsa Híd 2017 Konzorciumot alkotó Céh Zrt., Pont-Terv Zrt., valamint Utiber Kft. nettó 568 millió forintért végezheti el a Kalocsa–Paks Duna-híd tervezését és engedélyeztetését. A beruházás célja, hogy a Duna kalocsai oldalán élők könnyebben vállalhassanak munkát a Paksi Atomerőmű 5. és 6. reaktorblokkjainak építkezésén, majd azok működtetésében. A feladatok a nyertes pályázóval aláírt tervezői szerződés szerint 23 hónap alatt valósulnak meg. A pályázat kiírója a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt.. A híd kivitelezésére szintén közbeszerzést kell majd lefolytatni.

2017.10.19 08:18

Búzakalász 66 Felcsút Kft.; Zánka Község Önkormányzata: Nagy dobásra készülhet a cég

A zánkai önkormányzat zárt ülésen tárgyalta a Búzakalász 66 Felcsút Kft. és a település között kötendő településrendezési szerződéstervezetet. A Búzakalász 66 Felcsút Kft. nemrég vett olyan borászatokat, amelyeknek Zánkán is van telephelyük, s úgy tűnik, máris valami nagy dobásra készülhet a cég. Településrendezési szerződést általában akkor kötnek, ha egy telek tulajdonosa valami nagy fejlesztésre készül, és emiatt átvállal bizonyos kötelezettségeket, vagy azok finanszírozását a községtől.

2017.10.19 08:15

Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal: Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

Megújult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni laboratóriuma, a labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki. Abonyi Tamás, a Nébih állategészségügyi diagnosztikai igazgatóságának vezetője elárulta: laboratóriumaikban 2016-ben összesen 65 ezer vizsgálati megrendelést iktattak, ebből 19 ezret Debrecenben. Ez csaknem egymillió minta vizsgálatát jelentette. Debrecenben mintegy 250 ezer mintából 500-550 ezer vizsgálati eredmény született tavaly – mondta el a szakember.

2017.10.19 08:09

Telenor Magyarország Zrt.: Új vezető a Telenornál

November 1-jétől hr-igazgatóként Kiss Judit irányítja a Telenor Magyarország humánerőforrás divízióját. Elődje, Németh Zoltán hr vezérigazgató-helyettes 15 év után távozik a vállalattól. Kiss Judit négy éve csatlakozott a Telenor Magyarországhoz, legutóbbi pozíciójában pedig a Telenor-csoportnál dolgozott nemzetközi szervezetfejlesztőként. Németh Zoltán mandátuma lejártával távozik a Telenor Magyarországtól, ahol 2002 óta dolgozott, 2012 óta hr vezérigazgató-helyettesként, illetve a vállalatcsoporton belül ugyanebben a pozícióban másfél évet töltött a Telenor Montenegrónál.