ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2020.02.24

GreenGo Car Europe Kft.: Megkezdte prágai működését a magyar autómegosztó

Száz darab VW e-up! elektromos gépkocsival február 20-án Prágában megkezdte működését a GreenGo magyar autómegosztó cég. A kocsikat mobil applikáción keresztül lehet kölcsön venni. Egyelőre csak az úgynevezett szerviz-övezetben, amely a cseh főváros 1. és 2. kerületét, valamint a 3. és a 10. kerület belvárosi részeit foglalja magába. Összesen mintegy 35 négyzetkilométernyi területről van szó. Simon Capek, a GreenGo csehországi vállalatának igazgatója újságíróknak azt mondta, hogy három hónapon belül az igénybe vehető gépkocsik számát kétszázra emelik. A magyar cég csehországi vállalata mintegy húsz alkalmazottal fog dolgozni.


(turizmusonline.hu)

2020.02.24

Rába Futómű Kft.; Robot-X Hungary KFT.: Robotos kovácsoló gyártósor

A vevői igények növekedésére válaszul a Rába Futómű Kft. egy komplett beruházás keretében mellsőtengely-gyártó kovácsoló sorának lecserélése mellett döntött. A projekt komplexitása és a beruházás mértéke a kovácsipar területén Magyarországon egyedülálló fejlesztést eredményezett. A Robot-X Hungary Kft. ipari automatizálással, robotcellák, szerelő- és gyártósorok, valamint célgépek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. A cég feladata az egymást követő megmunkáló (daraboló, hevítő, hengerlő, hajlító, kovácsoló, sorjázó és hűtő) állomások között a munkadarabok manipulálását végző robotos rendszer tervezése és kiépítése volt. A közel két éves projekt egy 2500 négyzetméteres gyártóterületen valósult meg, 6 darab speciális, nagy hőtűrésű robotkarral, amiből 2 darab függesztett, egyik esetben 10 méteres pályán mozgatott robotkar volt. A robotokkal 120 kilogrammos, adott fázisokban 1300 Celsius-fokos munkadarabokat lehet mozgatni, egyedi, saját tervezésű-kivitelezésű megfogókkal. Utóbbiak hidraulikus és elektromos átvezetéssel rendelkező fejcserélő modulokat is tartalmaznak. A projekt eredménye az évi mellsőtengely-gyártási kapacitás 20-50 százalékos növelése.


(gyartastrend.hu)

2020.02.24

ROVITEX HUNGÁRIA Kft.: Antibakteriális szövetet fejleszt egy magyar cég

Nagy hatékonyságú és környezettudatos textil-impregnálási technológia kifejlesztésébe kezd a pécsi Rovitex Hungária Kft. egy több mint 425 millió forintos projekt keretében – tájékoztatta a vállalat az MTI-t. Az 1996-ban alapított, magyar tulajdonú függönygyártó és nagykereskedelmi cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretén belül mintegy 383 millió forintos - felerészben visszatérítendő - támogatást nyert el. A 2022 januárjában záruló projekt összköltségvetése 425 millió forint. A cég közleménye szerint a vállalat a támogatás segítségével egy olyan környezettudatos textil-impregnálási technológiát szeretne kifejleszteni, amely alkalmas a gombákat, baktériumokat semlegesítő, úgynevezett antimikrobális, antibakteriális szövetek nagyüzemi előállítására. A manapság elterjedt, egyebek mellett az egészségügyben is alkalmazott textil szövetek viszonylag nagy fajlagos felülettel rendelkeznek, így a kórokozók is jobban megtapadnak rajtuk, szaporodásnak indulnak. Az új típusú szövet kifejlesztése érdekében összesen egy teljesen új, kutatás-fejlesztési bázist, impregnáló üzemet és gépsort is magában foglaló üzemegységet építene a Rovitex. A létesítményben folyik majd az impregnálószer és az impregnálási technológia kifejlesztése, tudományos vizsgálatai, minőség-ellenőrzése és a nagyüzemi gyártás. Az elhasználódott impregnált textíliák újrahasznosítása is megvalósul a beruházás után, így a szövetből eltávolított az impregnálószer maradványait újra felhasználhatják, míg a megmaradt tisztított textileket egyéb ipari célokra értékesítik, használják fel - közölte a cég.


(napi.hu)

2020.02.24

Extreme Digital Zrt.; Dante International Kft.: Az Extreme Digital és az eMAG is díjat nyert az Ország Boltja versenyen

Az Extreme Digital és az eMAG magyarországi webáruházai is díjat nyertek az Ország Boltja versenyen. Az egyesülés alatt álló cégek közül az Extreme Digital a műszaki cikk kategóriában szerzett népszerűségi díjat, az eMAG pedig a webpláza kategóriában lett a legnépszerűbb ezerhatszáz induló online áruház közül, valamint egy minőségi bronzérmet is bezsebelt.


(markamonitor.hu)

2020.02.24

OMNION Kft.; Palace Garden Hotel Kft.: Állami támogatással épül szálloda Siófokon

A Palace Garden Hotel 4 csillagos szállodát - egyetlen ajánlattevőként - az Omnion Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építheti fel, nettó 1 milliárd 285 millió forintért. A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő Palace Garden Hotel Vendéglátó Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A szállodaépítésre állami támogatással, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció - szálláshelyek létesítése - Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térségben című program keretében kerül sor. A telek jelenleg beépített, a meglévő épület bontása nem engedélyköteles. Az új, L-alakú épület hasznos alapterülete 2640 négyzetméter lesz. A 23 szobás szállodához konyha, étterem, garázs és wellness részleg is tartozik. A kivitelezővel február 6-án kötött szerződést az ajánlatkérő.


(napi.hu)

2020.02.24

FrieslandCampina Hungária ZRt.: Joghurtokat vontak ki a forgalomból

A FrieslandCampina Hungária Zrt. beszállítói információk alapján önkéntesen, saját hatáskörben kivonta az Landliebe epres joghurt meghatározott azonosítójú termékét a piacról, majd a kivonásról felelős vállalkozóként értesítette a Nébih-et.


(promenad.hu)

2020.02.24

BKV Zrt.; Az Egységes Közlekedési Szakszervezet: Megállapodtak: tíz százalékos béremelés lesz a BKV-nál

A BKV vezetősége és az érdekvédelmi szervezetek képviselői közti február 21-i tárgyaláson megnyugtató elvi megállapodás született egy közösen elfogadható bérfejlesztési csomagra vonatkozóan - közölte a BKV Zrt. A bérfejlesztés mértéke átlagosan 10 százalékos, amely azonban eltérő arányú növekményt jelent az egyes munkavállalók esetében tekintettel arra, hogy a bérfejlesztési csomag különböző elemeket tartalmaz - írta közleményében a fővárosi közlekedési vállalat. A csomag a béremelésen kívül kiterjed többek között cafetériára, csekély értékű ajándékutalványra, a Budapest pótlékra, illetve figyelembe veszi a kulcsemberek megtartását is. A részleteket is tartalmazó megállapodás-tervezetet a munkáltató hétfőre összeállítja és az érdekvédelmi szervezetek képviselőinek megküldi. A megállapodás végleges egyeztetésére és - remélhetőleg - aláírására előreláthatóan kedden kerülhet sor - közölte a BKV Zrt. A Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleménye szerint az elvi megállapodásban rögzített átlagosan tíz százalékos béremelés januártól visszamenőleges - írta az MTI. Az év első két hónapjára mindenkinek egységesen egyszeri 60 ezer forintot fizet ki a cég, márciustól pedig 8 százalékkal, havonta legalább 35 ezer forinttal nőnek a keresetek. Ez az összeg a legtöbb munkavállalónál meghaladja a 10 százalékot. A megállapodás tartalmazza azt is, hogy az eddigi senioritás pótlékot felváltja a Budapest pótlék, a cafetéria éves mértékét pedig összesen 200 ezer forintra emelték. A sztrájkkészültséget a megállapodás aláírásáig felfüggesztette az EKSZ - közölte Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke.


(napi.hu)

2020.02.24

S.E.G.A. Hungary Kft.: Új gyártócsarnokot épít a SEGA

Új üzemcsarnokot épít a kínai érdekeltségű Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. (SEGA) Szirmabesenyőn, a telephely alapkövét február 21-én, pénteken rakták le. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gyár vezetésével stratégiai-partnerségi megállapodást írt alá. A pénteki ünnepségen a SEGA Hungary Kft. vezérigazgatója elmondta, az egyik legnagyobb munkaadóként tovább szeretnék növelni a régió vonzerejét. Az új gyártócsarnok – a modern logisztikai központ közvetlen szomszédságában – a fenntartható és folytatólagos növekedés alapja, tette hozzá dr. Peter Sokol. – Itt, Miskolcon start-stop önindítókat és generátorokat gyártunk, amelyeknek pozitív hatása van a széndioxid-kibocsátásra, az üzemanyag-megtakarításra, mind személy-, mind teherautók esetében. A 2019-ben Miskolcon előállított termékeink több mint 4 milliárd liter üzemanyagot és közel 10 millió tonna szén-dioxidot fognak megtakarítani élettartamuk alatt – hangsúlyozta a vezérigazgató. Közel egy éves tervezés előzte meg a Szirmabesenyő közigazgatási területére épülő új gyártócsarnok alapkövének letételét – tudatta a SEGA Hungary Kft. műszaki ügyvezető igazgatója. Szabó-Lukovszki Béla ismertette: Miskolcon – kezdetben a Bosch-csoport üzletágaként – 2003 óta vannak jelen, 2018 januárjától a miskolci gyáregység az SEG Automotive GmbH telephelyeként, Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven működik. A miskolci a cég legnagyobb európai gyára, logisztikai központjuk a legjelentősebb a régióban.


(minap.hu)

2020.02.24

Eximbank Zrt.: A bank hitelbesorolásának kilátásán is javított az S&P

A Standard & Poor’s hitelminősítő február 14-én Magyarország "BBB" hitelminősítési besorolásának kilátását stabilról pozitívra változtatta és megerősítette az állam rövid lejáratú devizaadósságának "A-2" minősítési besorolását. A Standard & Poor’s február 21-i tájékoztatása alapján a hitelminősítő Magyarország hitelbesorolásának javítását követően a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) "BBB" hitelbesorolásának kilátását is stabilról pozitívra emelte. A hitelminősítő ügynökség megerősítette az Eximbank rövid lejáratú devizaadósságának "A-2" minősítését – közölte február 21-én az Eximbank.


(vg.hu)

2020.02.24

Kulcs-Soft Nyrt.: A Kulcs-Soft ingyenes munkavállalói értékpapírt bocsát ki

A Kulcs-Soft tájékoztatja a részvényeseket, hogy a társaság megalapításának 30. jubileumi évfordulója alkalmából ingyenes munkavállalói értékpapír juttatási programot fogadott el – olvasható a BÉT oldalán. A program keretében a munkavállalók egyszeri alkalommal, meghatározott darabszámban, ingyenesen jogosultak megszerezni a Kulcs-Soft által kibocsátott, egyenként 10 forint névértékű, „A” sorozatba tartozó törzsrészvényeket. A munkavállalók a társaságnál – 2019. december 31-ei fordulónappal – munkaviszonyban töltött minden év után, 10 darab részvény megszerzésére jogosultak. Amennyiben egy adott munkavállaló munkaviszonya 2019. december 31. napján kevesebb, mint 1 éve állt fenn, úgy ezen munkavállaló is jogosult 10 darab részvény megszerzésére. A Program eredményeként a munkavállalók – a munkaviszonyban töltött évek alapján – 10 és 230 darabszám közötti részvény megszerzésére lesznek jogosultak. A BÉT közlése szerint a program elsődleges célja, hogy a "társaság eredményeiben történő részesedés útján, a munkavállalók teljesítménye és lojalitása hosszú távon is megerősítésre kerüljön."


(vg.hu)