ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

2024.07.25

Medifood Hungary Innovation Kft.; ChinaCham Hungary Szolgáltató Kft.; Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara: Nemzetközi üzleti delegáció látogatása a Medifood Hungary Kft-nél

2024. június 28-án a ChinaChem Hungary és a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara közreműködésével a Cheung Kong Graduate School of Business (CKGSB) közel 20 hallgatója látogatott el a klinikai tápszer előállításban innovatív kis- és középvállalkozáshoz a Medifood Hungary Kft-hez, ahol a résztvevők betekintést nyerhettek, hogy Magyarországon hogyan épül fel egy sikeres KKV. A Cheung Kong Graduate School of Business (CKGSB) célja, hogy olyan üzleti vezetőket neveljen, akiknek globális jövőképe, humanista szelleme, erős társadalmi felelősségtudata és innovatív gondolkodásmódja van. A Kínából érkező delegációnak a Medifood Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Cseh Gellért György és munkatársai mutatták be a cég fejlődésének mérföldköveit, a klinikai tápszerek fejlesztésének, gyártásának és értékesítésének lépéseit. A Medifood Hungary Kft. kiemelkedő minőségű és kutatáson alapuló termékei már számos országban elérhetők. A vállalat portfóliója jelenleg 9 állapot-specifikus terméket tartalmaz, mely segít a betegség kapcsán kialakult alultápláltság ellátásában. A Medifood Hungary Kft. elkötelezett az innováció és a fejlesztés iránt, és számos elismerést is kapott a területen.


(agrotrend.hu)

2024.07.25

Contemporary Amperex Technology Hungary Kft.: Saját színpaddal és zöldenergia-szigettel készül a Campus Fesztiválra a CATL

Első alkalommal vesz részt a Campus Fesztiválon a Debrecen történetének eddigi legnagyobb ipari beruházásán dolgozó CATL Debrecen. Sidló Noémi, a vállalat kommunikációs és PR vezetője arról számolt be lapunknak, hogy milyen aktivitásokkal készülnek városunk első számú könnyűzenei rendezvényére. Bár a CATL-t világszerte az innovatív energiaipari technológiák vezető iparvállalataként ismerik, azt kevesen tudják, hogy mindenhol, ahol gyárat üzemeltet a cég, nagyon aktívan bekapcsolódik a helyi közösség életébe. Így, a jószomszédi viszonyra törekedve, Debrecenben is kiemelt figyelmet fordítunk a helyi közösség és a kulturális élet támogatására. Elköteleződésünk részeként idén a Campus Fesztivált is szponzoráljuk, ahol három helyszínen is jelen leszünk. A fesztivál ikonikus Víztorony színpadát idén CATL Lighthouse Stage néven találják meg az érdeklődők. A helyszín elnevezését a vállalat három Lighthouse, azaz „világítótorony” minősítést elnyert gyára inspirálta, amelyeket a Világgazdasági Fórum azoknak az ipari üzemeknek ítéli oda, amelyek működésük során a leghatékonyabban alkalmazzák a gyakorlatban az ipar 4.0 technológiát. Szeretnénk megmutatni, hogy az innováció és a fenntarthatóság nálunk kéz a kézben járnak. A víztorony mellett kialakítottunk egy úgy nevezett zöldenergia-szigetet, amely egyfajta oázisként várja a fesztiválozókat. A bejárathoz közeli Job Streeten is várjuk a látogatókat, ahol a CATL-ről mint munkáltatóról is többet megtudhatnak az érdeklődők.


(dehir.hu)

2024.07.25

Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága: Újabb két börtönt zárhatnak be ősszel

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet augusztus 1-jei bezárása után október elsejével bezárhatják a Heves megyei, illetve a Tolna megyei intézeteket is – értesült a Pénzcentrum hitelesnek tekinthető forrásokból. Értesüléseiket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) ugyan nem erősítette meg, de a lap úgy tudja, már értesítették az egyes érintett fogvatartottak ügyében eljáró ügyvédeket a várható lépésről. A BvOP a lapnak küldött válaszában azt írta: jelenleg is vizsgálatokat folytatnak arról, vannak-e a győri börtönhöz hasonló, a századforduló környékén épült, kis befogadóképességű intézetek, ahol a biztonságos fogva tartás feltételei teljeskörűen már nem biztosíthatók, ugyanakkor a felújítások aránytalanul magas pénzügyi ráfordítást igényelnének. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy amennyiben ezek a tervek megvalósulnak, és a vizsgálatok alapján döntés születik, az nem jár majd elbocsátással, mert kollégáik munkájára más intézetekben, új beosztásokban számítanak. A börtönök zsúfoltságára azonban a jelek szerint továbbra sem sikerült megoldást találni, még úgy sem, hogy újabb 1300 embercsempészt engedett szabadon a kormány.


(hvg.hu)

2024.07.25

Rheinmetall Hungary Zrt.: Átadták az első hazai gyártású Lynxet Zalaegerszegen

„Nagy pillanat a mai, az első hazai gyártású Lynx legördült a gyártószalagról és szolgálatra jelentkezik” – fogalmazott beszédében a honvédelmi miniszter a július 24-i ünnepségen, melynek keretében átadták a Magyar Honvédségnek a Rheinmetall zalaegerszegi telephelyén gyártott első Lynx KF41 gyalogsági harcjárművet a zalai vármegyeszékhelyen. Az átadáson dr. Björn Bernhard, a Rheinmetall járműrendszerek üzletágának vezérigazgatója és Paul Walf, a Rheinmetall Hungary Zrt. vezérigazgatója is köszöntötte a vendégeket.


(zaol.hu)

2024.07.25

MÁV-START Zrt.; VOLÁNBUSZ Zrt.; MÁV-HÉV Zrt.; MÁV Rail Tours Kft.: Végleg elbúcsúzhatnak a Volántól a magyar utasok? Nincs más hátra: jön a beolvasztás

A MÁV-Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket gyakorló építési és közlekedési miniszter hivatalosan is elrendelte a két állami tulajdonú személyszállító nagyvállalat, a MÁV-START Zrt. és a Volánbusz Zrt. egyesülését. Az elmúlt hetekben, hónapokban már sokszor emlegetett MÁVAUT-koncepció jogi és adminisztratív folyamatainak év végéig kell lezárulniuk - írja a Magyarbusz.info. Az integrációs folyamat eredményeként a két állami szolgáltatóvállalat a MÁV-HÉV Zrt. személyszállítási üzletágával és a MÁV Rail Tours Kft.-vel kiegészülve egyetlen társaságként folytatja majd tovább tevékenységét MÁV Személyszállítási Zrt. néven.


(penzcentrum.hu)

2024.07.25

Lidl Magyarország Bt.: Gigantikus tanszer akciót robbant a héten a Lidl

Megjelent a Lidl legújabb iskolakezdési katalógusa, amelyben a legfontosabb tanszerek, kreatív eszközök, könyvek és egyéb, tanuláshoz kapcsolódó termékek széles választéka található meg. A július 25-től elérhető árucikkek esetében az áruházlánc kiemelten ügyelt arra, hogy a lehető legjobb árakat tudja biztosítani - írták. A boltlánc több héten át tartó „Velünk gyerekjáték a sulikezdés” kampányának keretében közel 200-féle, az oktatáshoz kapcsolódó termék érhető majd el. A diszkontlánc arra törekszik, hogy legyen szó óvodás, általános- és középiskolás tanulóról vagy egyetemi hallgatóról, mindenki megtalálja a kínálatban a számára szükséges eszközöket kiváló minőségben és kedvező áron. A vállalat tanszerkínálata július 25-től érhető el a Lidl áruházaiban, de az érdeklődők már most megtekinthetik az akciókat az iskolakezdési katalógusban, ami elérhető online és az áruházakban is nyomtatott formában.


(penzcentrum.hu)

2024.07.25

Manz Hungary Kft.: Gyógyszeripart kiszolgáló gépgyártó cég vásárolta meg a Manz debreceni leányvállalatát

Új tulajdonosa van a Manz Hungary Kft.-nek. Egy főként a gyógyszeripart kiszolgáló gépgyártó vállalat, a Harro Höfliger vásárolta meg a Manz debreceni leányvállalatát. Jelentős fejlesztések várhatók és a dolgozók száma is nőni fog. A leányvállalat régi-új ügyvezetője azt mondta, stabilitást, fejlődést és biztonságot jelent a tulajdonosváltás. A Manz debreceni leányvállalata két évtizede számos ágazatnak gyárt gépalkatrészeket és részegységeket. Most egy dél-németországi gépgyártó vállalat tulajdonába került és ezentúl gyógyszeripari, valamint orvostechnológiai eszközök gyártását végzik a vevők igényeire szabott megoldásokkal. Az új tulajdonos jelentős fejlesztéseket tervez: bővíti a gyártási területet, a létszámot, komplett gyártási technológiákat vezet be, 100 millió eurós forgalommal számolnak.


(dehir.hu)

2024.07.25

MAPEI KFT.: Mérsékelt növekedésről számolt be a Mapei

A Mapei Kft. belföldi forgalma június végén 16 464 millió forint volt, ami 2,6 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, és kismértékű javulást az első negyedév 1,8 százalékos növekedéséhez viszonyítva. Az exportforgalom 182 millió forintot tett ki, ami az előző évi forgalomnak mindössze a fele. A vállalat szerint leginkább a lakosság kivárása mérsékelte az eredményeit, ám az év második felére, Otthonfelújítási Program hatására javulást prognosztizálnak. Bár a vállalat eredményei elmaradnak az építőipar általános növekedésétől, Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője pozitívan értékeli az eredményeket és optimista az év második felére nézve. A szakember szerint a mérsékelt növekedés jelentős részben a lakosság kivárásának tulajdonítható. Az Otthonfelújítási Program hírére a lakosság elhalasztotta az energiahatékonysági beruházásokat. A vállalat exportforgalmának csökkenését a szakember azzal magyarázta, hogy a magas alapanyagárak közvetlenül befolyásolták a vállalat exportárazását, nem tudtak versenyképes árakat kínálni a lengyel versenytársak által dominált külpiacokon. Bár a vállalat átalakította exportstratégiáját, új árazási modelleket dolgozott ki a versenyképesség növelése érdekében, ez egyelőre nem hozott javulást. Markovich Béla pozitív fordulatra számít a második félévben, különösen az Otthonfelújítási Program várható pozitív hatásai miatt. Optimizmusát azzal indokolja, hogy a vállalat felmérései szerint az otthonfelújítást igénybe venni szándékozók mintegy fele az energiahatékonysági beruházások mellett szeretne egyéb felújításokat is elindítani. Véleménye szerint a program által generált megnövekedett kereslet serkenteni fogja az ágazat növekedését.


(mmonline.hu)

2024.07.25

GRÁNIT Bank Zrt.: Romániában indít digitális szolgáltatást a Gránit Bank

Elsőként a román piacra lép be a Gránit Bank, amely várhatóan még a harmadik negyedévétől első magyarországi bankként nyújt majd határon átnyúló, úgynevezett cross border szolgáltatást. A román piacra kifejlesztett, háromnyelvű applikáción keresztül szelfivel nyithatnak majd az ügyfelek lej- és devizaszámlát és válthatnak kedvező árfolyamon devizát – jelentette be az MTI-hez eljuttatott közleményében a pénzintézet. A szolgáltatás indításához szükséges központi banki regisztrációt a Gránit Bank mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Román Nemzeti Bank részéről megkapta. A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a cross border szolgáltatás indítását a Gránit Bank dinamikusan növekvő hazai piaci jelenléte teszi lehetővé, amelynek eredményeképpen a napokban megnyílt a kétszázezredik ügyfélszámlájuk is Magyarországon.


(markamonitor.hu)

2024.07.25

Coca-Cola HBC Magyarország Kft.: Új vezető a társaságnál

Bojana Nenadovic 2024. július 1-től marketing igazgatóként csatlakozott a Coca-Cola HBC Magyarország csapatához. Az új vezető kinevezése előtt hat évet töltött azonos szerepkörben a vállalatnál, ahol Szerbia és Montenegró marketing tevékenységéért felelt. Bojana 2016-ban csatlakozott a Coca-Cola HBC szerb és montenegrói csapatához Shopper Marketing Managerként ahová széleskörű tapasztalatot hozott magával a British American Tobacco dohányipari vállalattól, valamint a Molson Coors és a Knjaz Milos italgyártóktól. 2018-ban nevezték ki a helyi marketing osztály operatív vezetőjének, majd 2022-ben a szervezeti egység marketingigazgatójává lépett elő. Bojana vezetése alatt a szerb és montenegrói szervezeti egység minden idők legmagasabb piaci részesedését érte el a szénsavas üdítők, a jeges tea, a víz és az energiaitalok területén. Emellett kiváló szakértelmének köszönhetően növekedni tudott a vállalat elismertsége és láthatósága a vendéglátóipari szektorban. A szakember Szerbiában és Montenegróban egy erős és hozzáértő marketingcsapatot hozott létre, ahol vezetése alatt jelentősen javult a kollégák elköteleződése, mely segített az új tehetségek bevonzásában és a megtartási arány javításában.


(mmonline.hu)

Cookies Settings