ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2018.04.23 11:10

RED SEA BOATS HOLIDAYS Kft.: Fejlesztések a cégnél

Új szolgáltatással bővíti tevékenységét a búvártúrákra specializálódott utazási iroda. A Red Sea Boats Holidays elsősorban búvárutak szervezését és búvárszafari hajók bérlését szolgáltatja versenyképes áron a Vörös-tengeren, főként Egyiptomban és Szudánban, a Maldív-szigeteken és szerte a világon. A piaci versenyelőnyük gerincét saját üzemeltetésű hajóik alkotják: a M/Y Cassiopeia és M/Y Andromeda a minőség garanciái. A magyar búvárközösségben is 15 éve méltán népszerű iroda közel 40 országból fogad búvár ügyfeleket. A Red Sea Boats visszatérő utazóinak változó igényeire reagálva hamarosan indítja új üzletágát, ami Harmónia Travel néven lép be a közvetítői piacra. Tisza Éva ügyvezető tájékoztatása szerint az új üzletág célja elsősorban a meglévő ügyfélkör kiszolgálása hazai és külföldi utazásszervezők kínálatával, bár vélhetően az új szolgáltatásokkal új utasokat is bevonzanak majd. A cég másik ügyvezetője Selmeczi Dániel, aki az iroda saját szervezésű egzotikus búvár útjainak vezetője. A viszonteladói üzletág key account managere pedig Kulcsár László, aki a speciális csoportos utakért felel és a repülőjegy foglalásokért. Az új üzletág értékesítési vezetője Kovács Péter, akinek feladata az utazásközvetítői szerződések megkötése, a közvetített utakkal kapcsolatos értékesítési feladatok koordinálása, oktatások bonyolítása és az új WEB- és Facebook oldal kezelése.

2018.04.23 11:05

Ligeti Bolt Kft.: Megmarad-e az első csomagolásmentes bolt?

Megnyílt az első csomagolásmentes bolt Budapesten. A pici üzlet tulajdonosa túl van egy erősen veszteséges éven, de úgy döntött, nem adja fel: ugrott egy nagyot a sötétbe, és Piliscsabáról a fővárosba költöztette a boltját. A Ligeti Bolt csak olyan árukat kínál, amelyeket ki lehet mérni és az otthonról hozott zsákokba, befőttes üvegekbe, dobozokba tölteni. A termékek nagy része a főváros negyven kilométeres körzetéből származik, adalék és tartósítószer-mentes. Ha a vevők nem hoznak magukkal elegendő dobozt vagy üveget, akkor vászonszatyrot és hasonlókat lehet kapni az üzletben is, legvégső esetben pedig papírzacskót. Kozmetikum és tisztítószer egyelőre nincs, mert az ezekre vonatkozó szabályok szigorúak: csak előre csomagoltan szabad őket árusítani. Az üzlet tulajdonosa és ötletgazdája nem a hazai zöldmozgalom felől érkezett, nincs semmilyen környezetvédelmi aktivista múltja, de még kereskedői tapasztalata sem. Sipos Melinda, aki takaros, fellogózott kötényben várja a vevőket az új boltban, Piliscsabán él a családjával. Akkor fogant meg benne egy csomagolásmentes üzlet ötlete, amikor a kisfiával otthon volt gyesen. Egy évvel később meg is nyitott Piliscsabán az első Ligeti Bolt, a család megtakarításai adták az induló tőkét, lassan összeállt a beszállítói kör is. Nyolc hónappal később azonban be kellett látnia, hogy nem tudja kitermelni még a működési költségeket sem. A Ligeti Bolt Kft. vesztesége 2017-ben 4,5 millió forint volt. Először nem sok kedve volt a nagyvároshoz. Azt mondja, eddig úgy tűnik, jó döntés volt a költözés, mert Budapesten három hét alatt sikerült akkora forgalmat produkálni, mint Piliscsabán nyolc hónap alatt. Ez naponta több tucat vevőt és egy csomó érdeklődő betérőt jelent, akik mind hallották itt-ott a bolt hírét. A terv az, hogy két-három hónap alatt megtermelje az üzlet a működési költségeit, egy év alatt pedig behozza a befektetett pénzt, amely már 15 millió forint körül jár. De egyelőre semmi sem biztos: kicsi bolt, nagy induló költségekkel, amely sem termékkínálatban, sem árban nem tud (igaz, nem is akar) versenyezni a nagy szupermarket-láncokkal. Sipos Melinda bízik benne, hogy működni fog a csomagolásmentességre koncentráló üzleti modell, de hozzáteszi, hogy „elvetemültség”, vagyis elhivatottság nélkül ilyesmibe senkinek nem szabad belevágnia.

2018.04.23 11:00

SZIF; NGM: Hátrányos helyzetű fiatalokat támogat a Szalézi Rend

A hátrányos helyzetű fiatalokat támogatja a Szalézi Intézmény Fenntartó és az NGM együttműködése. A hátrányos helyzetű és roma fiatalok támogatására kötött szakképzési együttműködési megállapodást méltatta a nemzetgazdasági miniszter április 21-én Budapesten, az Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök kinevezésének megerősítése alkalmából tartott ünnepségen. A dokumentumot április elején írta alá az NGM és a Szalézi Intézmény Fenntartó - közölte a tárca az MTI-vel. A közlemény szerint Varga Mihály kiemelte: a megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy széles körben elterjedjen a rend szakképzésben folytatott innovatív munkája, a Megelőző Módszertan program, valamint a Tedd képessé! mintaprogram. Hangoztatta: az együttműködés fontos célja az is, hogy elősegítse a társadalmi mobilitást és a szegénység leküzdését, illetve, hogy megteremtse a továbblépési lehetőségeket a fiatalok számára, valamint biztosítsa a tanárok továbbképzését. A miniszter kiemelte, hogy a kormány nagyra értékeli a szaléziek pedagógiai hagyományait, valamint azt, hogy hozzájárulnak a magyar kultúra, gazdaság és társadalom fejlődéséhez.

2018.04.23 10:59

CSÁNYI ALAPÍTVÁNY: Újabb negyven gyereket karol fel az alapítvány

Tovább növeli a létszámot ebben az évben is a Csányi Alapítvány, újabb 40 gyereket válogatnak be a programba, ezzel átlépik a 400 fős határt – erről Csányi Sándor üzletember, az OTP elnök-vezérigazgatója beszélt az M1-nek az alapítvány közösségi napján. Több mint 10 éve indult az Életút Program, amelyben hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat segítenek kisiskolás koruktól egészen a munkába állásig. A közösségi napon színpadi fellépésekkel és képzőművészeti alkotásokkal mutatkoztak be a fiatalok. Nyár végéig újabb 30 fiatalt válogatnak be a programba. „Most 382-en vagyunk idén újabb 40 gyerek beválogatására kerül sor, tehát túllépjük a 400-as határt. A tervekben mindig 1000 fő volt, tehát elvileg nyitunk új házakat, és új mentorokat alkalmazunk és választunk új gyerekeket” – mondta Csányi Sándor.

2018.04.23 10:15

ÁSZ; Veresegyház Önkormányzata; Mátraverebély Önkormányzata; Kiscsécs Önkormányzata: Az ÁSZ három település állami támogatásainak felfüggesztését kezdeményezi

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) Veresegyház városa, valamint Mátraverebély és Kiscsécs községek esetében kezdeményezi az állami támogatások felfüggesztését különböző szabálytalanságok miatt. Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke április 20-án, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az állami támogatások felfüggesztéséről a Magyar Államkincstár elnöke dönt, a szankció pedig nem érinti az önkormányzatok alapfeladatainak ellátásához, illetve bérfizetéseihez szükséges juttatásokat. Holman Magdolna, a számvevőszék főtitkára bejelentette, három másik községet, Taktabájt, Bodrogkisfaludot és Nyírmeggyest az állami támogatások felfüggesztésének kilátásba helyezésével felszólították az ellenőrzésükkor feltárt hiányosságok pótlására, további két település, Ják és Hajós esetében pedig ugyancsak komoly kockázatokat tártak fel. Az Állami Számvevőszék emellett közölte azt is, hogy valamennyi magyarországi nagyközség gazdálkodását fenntarthatónak ítélte, így ezt a fajta 132 települést nem fenyegeti az eladósodás kockázata. A hatóság honlapján azt írja, hogy több száz ellenőrzést folytatott le önkormányzatoknál, ami hozzájárult ahhoz, hogy a 2010-re kritikus mértéket öltő önkormányzati eladósodás okait feltérképezzék. Ezúttal az ÁSZ a 2014. és 2015. évi önkormányzati tevékenységet vizsgálta.

2018.04.23 10:10

ESMA Zrt.; BDK Kft.; BKK Zrt.: Ez a cég nyerte a főváros pályázatát

Garancsi István cége, az ESMA Zrt. nyeri a főváros reklámpiaci pályázatát – írja az önkormányzat április végén lévő ülésének előterjesztése alapján az Mfor. A kiírás a fővárosi önkormányzat, valamint a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) tulajdonában lévő oszlopokra vonatkozott, de a közgyűlés döntése csak a fővárosi vagyonkezelőhöz tartozó tárgyakat érinti, a többiről a cégek ügyvezetésének, igazgatóságának kell határozatot hozniuk. A portál emlékeztet: korábban elmérgesedett a viszony a nagyvállalkozó és a fővárosi önkormányzat között, miután a Városháza szerint az ESMA egy időben jogtalanul jutott bevételhez az úgynevezett elefántfüles reklámtáblák kihelyezésével. A vita végül azzal zárult, hogy Garancsiék büntetést fizettek a fővárosnak a BDK-nak és a BKK-nak, ám nagyon nem rázta meg a céget a bírság: összesen 132 millió forintból megúszta a cég, hogy közel 3 évig ingyen hirdetett. Az első pályázatot a TQ reklám Stúdió Kft. adta be, a második jelentkező az ESMA Zrt. volt. A TQ 245 forint plusz áfa napidíjat, éves díjként nettó 60 millió forintot vállalt volna. Az ESMA 250 forint napidíjra és szintén 60 milliós éves díjra tett ajánlatot. A fővárosi vagyonkezelő ez alapján Garancsi cégét javasolja győztesnek.

2018.04.23 10:07

ALDI MAGYARORSZÁG ÉLELMISZER Bt.;AUCHAN MAGYARORSZÁG Kft.; CBA Kft.: Itt az Aldi újabb nagy dobása

Folytatja a boltnyitásokat az Aldi. Áprilisban a Borsod megyei Ózdon nyílt új egység, mégpedig a konkurensek közvetlen közelében, pár utcára többek között egy Cooptól, Lidlt-egységtől, egy Interspartól és az ózdi Tesco hipermarketétől. Az Aldinak - a cég honlapján elérhető üzletkereső szerint - már 130 boltja van országszerte, igyekszik beérni a legfőbb riválisokat, a Lidlt és a Pennyt, előbbinek 169, utóbbinak több mint 200 egysége van. Az Aldi korábban a Napi.hu-val közölte, közép- és hosszú távon további üzletekkel számol, jelenleg 200-250 üzletből álló hálózat kialakítását tartják reális célkitűzésnek. A több boltlánc közül a közelmúltban például az Auchan avatott új boltot, mégpedig Kőbányán, egy korábbi CBA helyén. A CBA-egységekből azonban az Auchan mellett jutott a többieknek is: az erdőkertesi, a budapesti Andrássy úti, valamint egy másik pesti CBA-üzlet hamarosan Sparként folytathatja, emellett a Lidl is több, frekventált fővárosi helyen lévő üzletet vesz át a magyar cégtől.

2018.04.23 10:02

PROGRAM CENTRUM Kft.; Mr.NILSZ Kft.: Megvan, kik indíthatnak városnéző buszokat Budapesten

Április 25-én tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós beszerzési eljárás eredményéről szóló előterjesztést, amely szerint a legjobb ár-érték arányt tartalmazó érvényes ajánlatot a Program Centrum Utazásszervező Kft. és a Mr. Nilsz Idegenforgalmi és Szolgáltató Kft. közösen tette, így ez a konzorcium a közbeszerzési eljárás nyertese havi 25 millió forint ajánlati árral. A koncessziós szerződés megkötéséről a közgyűlés dönthet április 25-én. A Fővárosi Közgyűlés tavaly október 25-i rendeletében egységes szabályokat tartalmazó koncessziós szerződéshez kötötte az autóbuszos városnéző (hop-on, hop-off) szolgáltatást. A városvezetés szerint azért volt szükség a változtatásokra, mert a mostani városnéző buszok ártanak a főváros turisztikai megítélésének. A városnéző buszokra egyszer már kiírtak egy tendert, amelyet 2016 végén azonban lefújtak, mert a legjobb ajánlatot tevők is óriási extraprofitot kaszáltak volna. A Gazdasági Versenyhivatal még a 2016-os tender előtt arra figyelmeztette a fővárost, hogy a városnéző buszok egy kézbe adásával megsértik a versenytörvényt.

2018.04.23 09:59

Grand Tokaj Zrt.: Rekordáron keltek el a társaság muzeális borai

Rekordáron keltek el a Grand Tokaj Zrt. muzeális aszúi a Tokaji Borlovagrend hatodik alkalommal megrendezett Nagy Tokaji Borárverésén, április 21-én Tokajban. Goreczky Gergely, az állami tulajdonú társaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: az 1963-ban készült, 12 palack ötputtonyos aszúból álló tétel 1,7 millió forintért kelt el, vagyis egy félliteres üveg bor mintegy 140 ezer forintért talált gazdára. Az 55 éves aszút a tokaji borárverésen interneten most először licitáló londoni Pall Mall 67 nevű klub egyik tagja vásárolta meg. A vezérigazgató hozzátette: a muzeális borok iránti jelentős érdeklődést arra szeretnék felhasználni, hogy ráirányítsák a figyelmet a most készülő aszúkra. Az árverésen 24 pincészet 39 borát kínálták, az összesített leütési érték közel húszmillió forint volt.

2018.04.23 09:57

BÍBOR-FA Bt.: Nyílászárókat és bútorokat gyártó cég nyitott üzemet Zalaegerszegen

Csaknem negyedszázados zalaszentgróti működés után Zalaegerszegre települt át az Európa-szerte műemlék épületek nyílászáróit, valamint bútorokat és belsőépítészeti elemeket gyártó Bíbor-Fa Bt., amely április 21-én nyitotta meg új telephelyét a zalai megyeszékhelyen. Bors Attila, a száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás egyik ügyvezetője a megnyitón elmondta: tulajdonostársával, Borbíró Frigyessel 1990-ben kukoricapattogtatással indították vállalkozói karrierjüket, majd képkeretezőként, dekoratőrként és üvegesként folytatták. Jelenleg is működő cégüket 1994-ben alapították koporsógyártásra, de néhány év után más asztalosipari termékek készítésére álltak át. Folyamatos fejlődésük jelentős állomása 2008, amióta sorra nyernek el német állami közbeszerzéseket, amelyek révén egyetemek, kollégiumok, középületek belsőépítészeti termékeit, bútorait készítették el. Az elmúlt évtizedben egyebek mellett brit, francia, holland és orosz kastélyok, műemlékek nyílászáróit készítették el, de dolgoztak az Egyesült Arab Emírségekben is. Az ügyvezető az MTI érdeklődésére elmondta: tavaly - a 2016-os 340 millió után - 439 millió forintos nettó árbevételt és 62 millió forintos adózás előtti eredményt értek el. Forgalmuk 60-65 százaléka külpiacokról származik, terveik szerint a bevétel rövid időn belül elérheti az egymilliárd forintot. A Zalaegerszegre áttelepülés után jelenleg 40 embert foglalkoztató cég legalább tíz dolgozóval szeretné bővíteni létszámát - tette hozzá az ügyvezető.

Következő 5