ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2018.10.19 11:37

ARANYKOCSI ZRT.: Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

Egymilliárd forintos beruházással épült robotizált tehénistállót adtak át csütörtökön Kocson. Az Aranykocsi Zrt. létesítményében az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták. László Kálmán vezérigazgató az MTI-nek elmondta, a 540 tejelő szarvasmarha ellátásához egy műszakban két ember munkájára van szükség. Ez Magyarország első olyan tehénistállója, ahol nyolc robot végzi az állatok fejését. A fejlesztést az Aranykocsi Zrt. önerőből végezte el, a források felét az MKB kedvezményes kamatozású hitele biztosította.


(hirado.hu)

2018.10.19 11:33

Tetra Pak Hungária Zrt.: Díjazták a Tetra Pak zöldítő erőfeszítéseit

A Tetra Pak Hungária Zrt. nyerte idén a MET Innováció és Tehetség Díját a környezeti hatások csökkentéséért végzett munkája elismeréseként. A gyártási hulladék mennyiségét 15%-kal, a CO2-kibocsátás mértékét pedig több mint 7 tonnával csökkentette. A MET Innováció és Tehetség Díjat minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, aki mindennapi munkájával aktívan támogatja a tehetségek felkarolását, az újító szemléletet és a fenntartható jövőt. A Tetra Pak gyárai világszerte FSC (Forest Stewardship Council – Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) által tanúsított vagy ellenőrzött forrásból származó papírból gyártják az italoskartonokat, köztük a magyarországi üzem is. Mivel a vállalatnak kiemelten fontos, hogy a farost nyersanyagot megújuló forrásból szerezze be, a Tetra Pak által globálisan felhasznált kartonpapírok majdnem teljes egésze FSC tanúsítású, vagy egyéb ellenőrzött forrásokból származik.


(elelmiszer.hu)

2018.10.19 11:29

Bunge Zrt.: Bővítette üzemét a martfűi társaság

A világszínvonalú létesítmény a napraforgódarát képes magas hozzáadott értékű takarmánnyá alakítani. Bár a Heineken martfűi sörgyára év végén bezárja kapuit, a mellette működő növényolajgyár, a Bunge Zrt. nemrégiben tovább bővült egy „Sunpro” üzemmel. A beruházás mintegy két évig tartott, közel 33 millió dollárba került, és 21 új munkahelyet teremtett Martfűn. A település honlapja arról ír, hogy a Bunge az elmúlt évtizedek alatt olajmag és az olajmagalapú termékek hazai és európai piacain egyaránt meghatározó szereplővé vált. Több mint 500 millió dolláros éves forgalmával, közel 500 dolgozójával és 15 millió dolláros éves nettó jövedelmével a Bunge Zrt. hazánk egyik legnagyobb agrárgazdasági és élelmiszeripari vállalata. Az idén 200 éves Bunge 40 országban van jelen, a martfűi gyárat 1980-ban adták át. A ’80-as évek végéig nyersolajgyártás folyt itt, a finomító üzem és az étolaj-kiszerelés fejlesztése a ’90-es években zajlott. A Bunge 2002-ben vásárolta meg a gyárat is üzemeltető vállalatcsoportot, ami után intenzív fejlődés indult el. A martfűi gyár azóta Európa egyik legmodernebb termelőüzemévé vált.


(szoljon.hu)

2018.10.19 11:18

Altus Portfólió Kft.: Elrendelte a nyomozást az ügyészség az Altusnál

Nyomozás indulhat az Altus Portfólió Kft. jogosulatlan pénzügyi tevékenysége miatt – írja a Magyar Idők a Fővárosi Főügyészség ügyészség tájékoztatására hivatkozva. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség helyt adott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) panaszának, a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentést elutasító határozatát hatályon kívül helyezte, és a nyomozás elrendelésére hívta fel a hatóságot. A kerületi ügyészség előzőleg megvizsgálta az MNB panaszát, és megállapította, hogy a feljelentés-kiegészítés során beszerzett, valamint a panaszban szereplő újabb adatok alapján a felvetett bűncselekmény gyanúját kizárni nem lehet. A jegybank még augusztusban szabott ki 15 millió forint bírságot a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben. Az MNB szerint a társaság két év alatt mintegy 400 millió forintnyi pénzkölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, társaságoknak, köztük a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének.


(vg.hu)

2018.10.19 11:15

Allianz Hungária Zrt.: Százmilliós bírságot kapott a társaság

A Magyar Nemzeti Bank 125 millió forint bírságot szabott ki az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-re, egyebek között a belső kontrollrendszer és az ügyfél-tájékoztatás hiányosságai miatt – adta hírül a jegybank. Az indoklás szerint nem volt megfelelő pél­dául a biztosító belső kontrollrendszere, a kiszervezési tevékenysége, a közvetítői nyilvántartása, a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás állománykezelése és az IT-biztonság. A hiányosságok ugyanakkor alapvetően nem érintik a biztosító megbízható működését. A jegybank egyebek mellett megállapította, hogy a biztosító több esetben is elmulasztotta az ügyfélpanaszok megfelelő kezelését.


(Magyar Idők)

2018.10.19 11:09

BUDA-CASH Zrt.: Elítélték a Buda-Cash-botrány vádlottjait

Elítélte a Buda-Cash botrány vádlottjait a Fővárosi Törvényszék, a négy vádlott egyenként 7 és 6 hónap börtönbüntetést kapott. Az öt vádlottat Varga Pétert, Pintér Zoltánt, Tölgyessy Pétert, Gyarmati Jánost és Pál Gyulát folytatólagosan elkövetett sikkasztás büntette miatt találta bűnösnek a bíróság, Pintért felbujtóként, Tölgyessyt, Gyarmatit és Pált bűnsegédként. A vádlottakat emellett vagyonelkobzásra ítélte a bíróság, cégeket, telkeket koboznak el, és fejenként több mint 700 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezte őket. Az ítélet nem jogerős.


(index.hu)

2018.10.19 11:00

Kárpát-Medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap; EURO DORI TRANSPORT HU Kft.: Határon túli magyar cégek építését segítik

Mintegy negyvenhárom százalék tulajdonrészt szerzett háromszázötven millió forintos tőkeemeléssel a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap (KMVA) a fuvarszervezéssel foglalkozó Euro Dori Trans­port Kft.-ben (EDT Kft.) – közölte a KMVA az MTI-vel. A tőkebefektetés a vállalat növekedési stratégiá­ját segíti, azt szakaszosan, több részletben fizetik be és folyamatosan figyelemmel kísérik annak felhasználását. A tőkeemelésről szóló megállapodás értelmében az alapító tulajdonosnak 2024 után módjában áll visszavásárolni a KMVA által megszerzett tulajdoni hányadot. Az EDT Kft. tulajdonos ­ügyvezetője, Portik Gabriella húsz éve foglalkozik nemzetközi fuvarszervezéssel Erdélyben, Magyarországi cégét 2015-ben alapította, Szigetszentmiklóson logisztikai központot hozott létre. A cég összegyűjti a piacról a nagy vevőktől származó szállítmányozási megbízásokat, az erdélyi kis fuvarozócégek az EDT Kompozit rendszerének segítségével olyan megbízásokhoz juthatnak, amelyeket önállóan nem lennének képesek elnyerni. Az EDT Kft. törekszik arra, hogy két éven belül a száz legnagyobb magyar fuvarozótársaság közé kerüljön, az árbevételt három éven belül 3-4 milliárd forintra növelje – tette közzé a nemzeti távirati iroda.


(Magyar Idők)

2018.10.19 10:56

HERMINA CENTER Kft.: Hoppon maradt vevők finanszírozták a Hermina Happy Landet?

Alvállalkozó után egy vevő is feljelentést tett a lassan egy éve csúszó zuglói Happy Land épülő szakasza ügyében. Újabb vevők is erre készülnek, miután a Hermina Center Kft. szerintük jogtalanul akar ellehetetlenülésre hivatkozva szerződéseket felbontani, olyanokkal is, akik hitelt vettek fel a passzív technológiát ígérő lakásra. A feljelentés szerintük azért is indokolt, mert az építkezés folyik, és a kft. új áron továbbra is kínálja a lakásokat, így tehát a projekt ellehetetlenüléséről nincs szó. Az eredeti tervek szerint tavaly decemberre készült volna el Zuglóban az a 255 lakás, a Hermina Happy Land részeként. A még akkor is kedvező, 400 ezer forint alatti négyzetméterárakon kínált lakások mindmáig nem készültek el, de az építkezés nem állt le teljesen, a Hermina Center Kft. azt ígéri, hogy be is fejezi, ennek ellenére több vevővel ellehetetlenülésre hivatkozva felmondta a szerződéseket. Sokan közülük hitelt is vettek fel a lakásra, és most választhatnak: vagy lenyelik a törlesztőként eddig kifizetett veszteséget és elfogadják a felmondást, vagy kivárnak, és tovább fizetik a részleteket és reménykednek, hogy a lakások mégis elkészülnek. A cég viszont állítása szerint jogszerűen hivatkozhat a szerződésben foglaltak alapján arra, hogy a megemelkedett építőipari anyagok és a munkaerőhiány miatt nem tudja tartani a vállalt határidőket, mindezt vis maiornak tartva.


(index.hu)

2018.10.19 10:51

Nestlé Hungária Kft.; Szerencsi Bonbon Kft.; HALÁSZ PRODUKT KFT.: Édesipari duális képzés indul Szerencsen

Három édesipari cég összefogásával, valamint a helyi önkormányzat támogatásával többféle duális képzés indul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen - jelentették be a városban megrendezett sajtótájékoztatón. A Nestlé Hungária Kft., a Szerencsi Bonbon Kft., valamint a Halász Produkt Kft. összefogása eredményeként a 2019-2020-as tanévtől kezdődően édesipari termékgyártó, elektronikai műszerész és gyártósori gépbeállító szakmákban indul duális képzés a Szerencsi Szakképzési Centrum egyik tagintézményében, a Műszaki és Szolgáltatási Szakgimnázium és Szakközépiskolában - írja Nyiri Tibor (Fidesz-KDNP) polgármester helyszínen kiosztott közleményében. Kiemelte, a Nestlé már 2016-ban elindította duális képzését Diósgyőrben, ennek tapasztalataira alapozzák a szerencsi programot. A tervek szerint a következő 5-10 évben itt körülbelül 300 fiatal szerezhet majd középfokú végzettséget, a három édesipari cég pedig akár a 80 százalékukat is tudná alkalmazni a nyugdíjba vonuló vagy egyéb okból távozó dolgozóik pótlására. A megállapodásban szereplő cégek vállalják, hogy szakembereik részt vesznek a tananyag összeállításában, valamint oktatási eszközöket és szaktudást biztosítanak a képzés hatékony megvalósításához.


(marketinginfo.hu)

2018.10.19 10:46

NMHH: 25 millió forintos pályázatot hirdet az NMHH online médiatartalmak gyártására

Összesen 25 millió forint vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni online médiatartalmak gyártásával – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának ülésén meghozott döntésről az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön közleményben az MTI-t. Online műsorszámok vissza nem térítendő támogatására idén is meghirdeti az NMHH Médiatanácsa a Neumann János-pályázatot a Magyar Média Mecenatúra Program keretében. A nyertes magyarországi pályázatokra idén is 20, míg a határon túli pályázók számára további 5 millió forintot különítettek el. Egy pályázó ezúttal is legfeljebb 1 millió forinttal támogatható. A pályázat célja, hogy új, értékes és eredeti közszolgálati tartalmak váljanak elérhetővé az online médiaszolgáltatások kínálatában. A négykörös pályázati eljárás első fordulójára november 15-én délig lehet jelentkezni elektronikusan. Idén is feltétel, hogy a tartalom legalább egy évig hozzáférhető legyen a befogadó online felületen.


(Magyar Idők)

Következő 5