ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

2023.02.06

NAGY GÉZA Kft.: Új raktárrésszel, eszközökkel bővült a nagymányoki cég

Ünnepélyes keretek között adták a nagymányoki Nagy Géza Faipari Kft. közel százhetvenhat és fél millió forintos fejlesztését. Az átadón Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Karl Béla a település polgármestere is részt vett és beszédet mondott. Technológiai fejlesztést eredményező új eszközöket – többek közt furnérvágót, furnérvarrógépet, hideg membránprést, automata csiszológépet – szerzett be a nagymányoki Nagy Géza Faipari Kft., és ingatlan beruházás is történt. A tulajdonos elmondta, 2007 végére az egyéni vállalkozás elérte lehetőségeinek és fejlődésének határát, ezért átalakult előbb egyéni céggé, majd 2008 júniusától a Nagy Géza Faipari Kft. kezdte meg működését. A meglévő 700 négyzetméteres telephely kicsinek bizonyult, ezért komoly fejlesztéseknek köszönhetően – a cég talán legjelentősebb állomásaként – 2011-ben elkészült az új, kéthektáros területen fekvő 1350 négyzetméteres üzemcsarnok. A korszerű előkészítő, szerelvényező és festőrészlegeken kívül helyet kapott egy tágas, színvonalas bemutatóterem is, ahol a látogatók megtekinthetik a cég termékeit, és egyben képet kaphatnak a gyártás folyamatáról is. Egy újabb bővítés során 2014 elején elkészült egy 800 négyzetméteres raktárcsarnok és gépműhely. Fő céljuk, hogy az építkezésbe, felújításba kezdők a lehető legjobb ár-érték arányban találják meg mindazt, ami álmaik otthonához szükséges. Széles termékválasztékukon kívül egy komplex szolgáltatást is nyújtanak. Fontosnak tartják a környezetvédelmet, ezért telephelyeiken szelektív hulladékgyűjést vezettek be, valamint gondoskodnak arról is, hogy a keletkező hulladék a lehető legjobb hatásfokkal újra hasznosuljon. Termékeik kiváló hőszigetelésükkel és hosszú élettartamukkal lépnek fel a klímaváltozás ellen.


(teol.hu)

2023.02.06

Net Média zrt.: Operatív igazgatót igazolt a Portfolio kiadója a Cafétól

Király Anita 2023. február elsejével a Portfolio Csoport operatív igazgatójaként folytatja, tájékoztatta a Kreatívot Bán Zoltán vezérigazgató. A szakember korábban a Café Communication média divíziójának COO-ja volt. "Többek között a Portfoliót, a Pénzcentrumot és az Agrárszektort kiadó Net Média Zrt. az újonnan létrehozott operatív igazgatói pozícióval szilárd alapokat kíván biztosítani a további növekedéshez” – kaptuk az információt. Király Anita korábbi operatív vezetői tapasztataitól és hirdetési piaci ismereteitől a Portfolio Csoport azt reméli, hogy érdemi növekedést tud elérni összes tevékenységében.


(kreativ.hu)

2023.02.06

Miklósi Kommunális Nonprofit Kft.: Másfélszeresére nőtt a strandbelépők ára Miklóson

Legalább ötven százalékkal drágulnak idén a strandbelépők, és a fürdő egyéb szolgáltatásainak árai – erről döntött legutóbbi ülésén Törökszentmiklós képviselő-testülete. A lépést a minimálbér és a garantált bérminimum növekedésével, a magas inflációval, továbbá az energiaárak drasztikus emelkedésével indokolja a fürdőt üzemeltető Miklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. Ez utóbbi tétel, vagyis az energia ára akár a négyszerese is lehet a korábbinak, amit az üzemeltető előzetes számításai szerint valószínűleg az ötven százalékos díjemelés sem kompenzál majd – mondta el Róth Ervin, a Kft. ügyvezetője a testületi ülésen.


(szoljon.hu)

2023.02.06

WABERER’S INTERNATIONAL Nyrt.; Volvo Hungária Kft.: Már az utakon Magyarország első tisztán elektromos meghajtású nyergesvontatója

A Waberer’s International Nyrt. ünnepélyes sajtótájékoztató keretében vette át az ország legújabb környezetbarát tehergépjárművét, a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású elektromos Volvo FH-t. Ez újabb fontos mérföldkő a két vállalat történetében, hiszen nem csak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Waberer’s és a Volvo Hungária Kft. régóta tartó együttműködésének egy újabb közös pontja ez a járműátadás, de fontos lépés a mindkét vállalat számára kiemelt jelentőséggel bíró tisztább és fenntarthatóbb közúti áruszállítás felé. A Volvo Hungária Kft. 2021 szeptemberében adta át a Waberer’s cégcsoportnak az ország első szériában gyártott, és egyben a cégcsoport flottájának első elektromos tehergépjárművét, egy elektromos Volvo FL modellt. Ezt követte 2022 novemberében egy újabb elektromos Volvo FL típusú középkategóriás elektromos tehergépjármű átadása. A Waberer’s flottájában a most átadott, elektromos hajtáslánccal ellátott Volvo FH modell tehát már a harmadik a svéd gyártó tisztán elektromos termékei közül. Az elektromos Volvo FH-t a logisztikai csomópontok és a nagyvárosok között történő gyors és kényelmes áruszállításra tervezték – és ebből a célból használják majd a Waberer’s szolgálatában is. Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta, hogy a Volvo Trucks elkötelezett a Párizsi Egyezmény környezetvédelmi célkitűzéseinek teljesítése iránt. Ennek megfelelően a Volvo Trucks azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra 50 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását. Tehát az a célkitűzésünk, hogy mostantól 7 év múlva minden második új Volvo tehergépjármű alternatív hajtáslánccal guruljon le a gyártósorról.


(gyartastrend.hu)

2023.02.06

Pécsi Tudományegyetem; Richter Gedeon Nyrt.: Kutatás-fejlesztési központ kialakítására nyert támogatást a Pécsi Tudományegyetem

Egyebek mellett a gyógyszerkutatások és az agrártudomány területén is alkalmazható, a makromolekulák szerkezetvizsgálatára is alkalmas infrastruktúra és szakmai tudásbázis jön létre több mint ötmilliárd forint értékben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésében – közölte az oktatási intézmény az MTI-vel. A PTE és a Richter konzorciális együttműködésében megvalósuló Krio-elektronmikroszkóp Kompetencia Központ célja, hogy hazánkban elsőként létrejöjjön makromolekulák szerkezetvizsgálatára is alkalmas infrastruktúra és szakmai tudásbázis, amelynek alapja a legmodernebb készülék országosan egyedülálló és kiszolgáló egységeinek beszerzése. A központtal világszínvonalú módszertani lehetőséghez jut valamennyi orvosbiológiai, élő és élettelen természettudományi területeken felfedező és alkalmazott kutatásokat végző egyetemi, akadémiai és ipari kutató - olvasható az egyetem közleményében. Az új technológia elsősorban a szerkezeti kémia, biokémia, biológia, biotechnológia, az anyagtudomány és nanofizika, virológia és gyógyszerkutatás-fejlesztés, valamint az agrártudomány területén jelent áttörést. A központban végzett vizsgálatok nemcsak az alapkutatás, de az alkalmazott kutatások területén is kiemelkedőek, amelynek jelentős gazdasági és társadalmi hasznosulása is lehet a jövőben. A közlemény szerint, bár a KrioEM Kompetencia Központ a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban valósul meg a pécsi egyetem munkatársainak részvételével és koordinálásával, a mikroszkóp további felhasználását minden hazai akadémiai, felsőoktatási és szakirányú ipari partner bevonásával kívánják a kutatás szolgálatába állítani.


(napi.hu)

2023.02.06

MOL Nyrt.: Megnyílt a Mol első lengyelországi benzinkútja

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása – közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva. Az S7-es gyorsforgalmi út Krakkó felé, Klemencice pihenőhelyén működő töltőállomás az első, amely Lengyelországban a Mol márkája alatt működik, egyúttal első a 33 Mol márkájú lengyelországi pihenőhely közül. Az SP834 számú klemencicei töltőállomáson Lengyelországban először vásárolható a Mol-márkájú üzemanyag: a 95-ös és a 100-as oktánszámú EVO ólommentes benzin, valamint az EVO Diesel és az EVO Diesel Plus üzemanyagok – idézik a Mol közleményét. A Mol tavaly december elején zárta le a PKN Orlen lengyel állami tulajdonú energiavállalattal, valamint a PKN Orlen által átvett Grupa Lotosszal kötött megállapodást, több mint 410 lengyelországi, korábban a Lotos márkája alatt működő töltőállomás megvásárlásáról. Korábbi tájékoztatásuk szerint a jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban. A Mol lengyelországi terjeszkedése összhangban van a vállalat stratégiai célkitűzéseivel, amelynek értelmében a kelet-közép európai régió meghatározó szereplője kíván lenni a jövőben is - írták. A Mol csoport 1997 óta van jelen Lengyelországban. A Mol részvényeit 2004 óta a varsói tőzsdén is jegyzik - a Budapesti Értéktőzsde mellett -, és külföldi befektetőinek közel 20 százaléka lengyel.


(privatbankar.hu)

2023.02.06

EGER TERMÁL Kft.: Jövedelmezően működik a strand és a török fürdő Egerben

"Idén 90 éves az Egri Termálfürdő, ezért számos programmal készülünk a nyári hónapokra – nyilatkozta Molnár László, az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója a Termál Online-nak. A szakember elmondta, hogy a nyár rendkívül erős volt vendégforgalmi szempontból, még a 2019-es évi, azaz a járvány előtti forgalmat is meghaladta. Az őszi időszakban azonban felmerült a fürdő félévig tartó bezárásának ötlete. Molnár László kiállására is szükség volt ahhoz, hogy a város közgyűlése ne szavazza meg a bezárást. "Az Eger Termál Kft. fix áras szerződéseket kötött a villamosenergia és a gázszolgáltatás tekintetében is, így a strand bezárása abszolút nem lett volna indokolt, hiszen a kedvező díjú szerződések 2023 végéig érvényesek" - emelte ki az ügyvezető, aki azt is elmondta, hogy a strandon és a Török Fürdőben a legtöbb medencét kénes termálvízzel töltik és fűtik, így ezek rentábilisan tudnak működni. A két uszodáról ez sajnos nem mondható el, ugyanakkor a jövőben sem tervezik egyik egységük bezárását sem. Az idei év legfontosabb feladatának tekintik, hogy a lehető legtöbb fejlesztést hajtsák végre a gazdaságosabb és energiatakarékos működésért. Mivel idén 90 éves az Egri Termálfürdő, ezért számos programmal készülnek a nyári hónapokra.


(Turizmus Online)

2023.02.06

Budapest Airport Zrt.: A Budapest Airport roppant elégedett a 2022-ben elért eredményekkel

Covid-árnyék, menekülthelyzet, nyári utasroham, folyamatos infrastutúra-bővítés, és persze Reptér sláger Korda Gyuri bácsival és Klárikával - címszavakban ezek a tavalyi év legfőbb történései a Budapest Airport (BA) esetén. 2022-ben 12 205 070 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 216%-kal több, mint a pandémia első (2020), és 164%-kal több, mint a második évében (2021). Az utasforgalom így az év végére a 2019-es rekordév 75%-át érte el. Az év legforgalmasabb hónapja az augusztus volt, 1 299 814 utassal. Budapestről összesen 140 célállomásra lehetett repülni 2022-ben, ami gyakorlatilag megegyezik a 2019-ben elérhető desztinációk számával. A hosszú távú járatok közül az észak-amerikai célállomásokat kivéve minden desztináció visszaépült a járvány alatt is meglévők mellé, így 2022 végétől újra lehet utazni közvetlen járattal Kínába is. A menetrendben tavaly 11 új úti cél jelent meg, és 4 új légitársaság gazdagította a budapesti repülőtér kínálatát. A legnépszerűbb úticélok London, Tel Aviv és Párizs voltak. A légügyi cég által az elmúlt 4 évben végzett fejlesztések értéke 2022 év végére elérte a 90 milliárd forintot, 2023 tavaszára pedig ez a szám a 100 milliárdot is meghaladja majd. Tavaly megnyílt a Kálvin téri Universal Airport Hub, bővült az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszer, kilátó- és dohányzóterasz nyílt a 2B Terminál tranzitterületén, korszerűsítették a repülőtéren található felvonókat és 100 db új poggyászkocsit bocsátottak az utasok rendelkezésére. A repülőtéren már 5 baba-mama szoba és 12 db babakocsi is elérhető az utasok számára. Számos infrastrukturális fejlesztés zajlott le a színfalak mögött; 7 repülőgép-állóhelyen, több mint 4000 négyzetméteren megújult a teherbíró betonburkolat, megújult a II. futópálya keleti oldalának vízelvezetési rendszere és határidőre lezárult a B4 és B5 gurulóutak korszerűsítése is. A növekvő igényekre tekintette bővül a BUD Cargo City; további 6500 m2-en létesítettek raktárakat, 1500 m2-en irodákat, valamint élő állatok fogadására alkalmas munkaterületet és egyéb kiszolgáló helyiségeket, és két új repülőgép-állóhellyel is kiegészül a komplexum. Időközben a BA megkezdte a 2. Terminál előtti parkoló ideiglenes visszaépítését, ahol a tervek szerint már júniustól az autóknak további 586, a turistabuszoknak pedig 8 férőhely áll majd rendelkezésére, magas színvonalú környezetben. A BUD-csoport (Budapest Airport, RÜK, BUD Security) jelenleg 1460 főt foglalkoztat, ebből 447-en érkeztek a vállalatcsoporthoz a tavalyi év során. A koronavírus-járvány lecsengése óta, tehát 2021 februárjától összesen 611 ma is aktív munkavállaló kezdett dolgozni a BUD-csoportnál. Ez összességében azt jelenti, hogy a BUD-csoport dolgozóinak létszáma mostanra meghaladja a 2019-es szintet, annak ellenére, hogy a járvány negatív hatásai miatt 2020-ban kétszer is csoportos létszámleépítésre kényszerült a vállalat. A járvány után a létszámcsökkentésben érintett kollégák közül 131 fő tért vissza a BUD-csoport kötelékébe. A BA 2021-ben újraforgatta Korda Györggyel az akkor 40 éves Reptér című dal videóklipjét, és ezzel a repülőtér himnusza új lendületet kapott. A modern verzió a YouTube-on novemberben 5,5 millió megtekintésnél járt, a művészházaspárral közösen indított év végi kampánynak és exkluzív koncertnek is köszönhetően pedig mostanra 8,1 millióra ugrott fel a megtekintések száma.


(Turizmus Online)

2023.02.06

Szerencsejáték Zrt.: 75 millió forint a főnyeremény a legújabb kaparós sorsjegyen

Formabontó kaparósokkal bővíti sorsjegy portfólióját a nemzeti lottótársaság, megérkezett az év első sorsjegycsaládja, a NEON. Ezekkel a szórakoztató, modernebb megjelenésű, esti, éjjeli programokat megidéző sorsjegyekkel nem csupán a már meglévő játékosoknak, hanem a fiatalabb korosztálynak is kedvez a Szerencsejáték Zrt. Három formában és színben, három árkategóriában, valamint három különböző főnyereménnyel várja a szerencsevadászokat a nemzeti lottótársaság legújabb sorsjegycsaládja. AZ 500 FORINTOS NEON RÓZSASZÍN, AZ 1000 FORINTOS NEON ZÖLD, A 2.000 FORINTOS PEDIG NEON KÉK SZÍNŰ. A főjátékot mindhárom kaparós esetében az nyeri, aki 4 azonos szimbólumot talál valamelyik oszlopban vagy sorban a kaparófelület alatt. Az élményt további, egyszerűbb játékok és bónuszjátékok fokozzák. AZ ÚJ NEON SORSJEGYEKKEL – AZ ÁRÁTÓL FÜGGŐEN – 25, 50, VAGY AKÁR 75 MILLIÓ FORINTOT IS LEHET NYERNI. A Szerencsejáték Zrt. termékportfóliójában 2022-ben is taroltak a sorsjegyek. A nemzeti lottótársaságnál az 500 forintos árkategóriából fogy a legtöbb, csak tavaly közel 70 millió kaparóst vásároltak belőle. A legnagyobb kiugrást azonban a 2.000 forintos kategória hozta tavaly, 2021-hez viszonyítva 26 százalékkal többet vásároltak belőle a játékosok. A Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint szélesedik a vállalat vásárlóköre, a kutatásból pedig az is kiderült a 30 év alattiak számára a sorsjegyek a legvonzóbbak a nemzeti lottótársaság játékai közül. A 2023-as év első sorsjegycsaládjának megjelenését éppen ezért a fiatalok vidám, vibráló stílusa ihlette.


(origo.hu)

2023.02.06

E.ON Hungária ZRt.; Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítványa: Fűtési támogatást ad az E.ON

Az E.ON Hungária Csoport a folyamatos szakmai együttműködés mellett pénzügyi segítséget nyújt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak az ország 27 településén élő családok téli fűtési szükségleteinek fedezésére. A megélhetési költségek jelentős növekedésével sok családnak jelent nehézséget a téli fűtés biztosítása. Az ország egyes településein és településrészein a helyi szociális viszonyok miatt a probléma tömegesen jelentkezik – ezen kíván enyhíteni az E.ON Hungária Csoport és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése. Az energiacég 2022 decemberében állapodott meg a karitatív szervezettel a rászorulók otthonai mellett fontos közösségi terek fűtését is biztosító 25 millió forintos támogatásról. A szeretetszolgálat szakemberei régóta jelen vannak az ország legszegényebb településein. Átfogó helyismeretük, napi kapcsolatuk a segítségre szorulókkal, valamint az E.ON energetikai szakértelme és támogatása ötvöződik a mostani programban, amelynek keretében a családok fűtési lehetőségeire szabottan nyújtanak segítséget annak érdekében, hogy az érintettek a telet meleg otthonokban tölthessék. Az együttműködés keretében 27 dél-dunántúli kistelepülésen, valamint Pécs legszegényebb részein 460 családnak nyújtanak segítséget. Ezen felül az E.ON pénzügyi támogatása nyolc kistelepülésen működő, közösségi térként szolgáló Jelenlét Ház fűtését is biztosítja, ahová melegedni, fürdeni, mosni és ruhát szárítani térnek be a helyiek a hidegebb hónapokban. Összesen 50 család kap tűzifa adományt (2,5 köbméter fát több részletben elosztva), 400 háztartás részesül energiatámogatásban, előre fizetős mérőórákra feltöltött egyenleg formájában, további 10, mérőórával nem rendelkező családhoz pedig előre fizetős mérőt szerelnek fel és biztonságos áramvételezési pontot alakítanak ki.


(mmonline.hu)