ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

2022.11.25

Forest-Vill Kft.; OPUS TITÁSZ Zrt.; BMW Manufacturing Hungary Kft.: Már a villanyt is bekötötték az épülő debreceni BMW-gyárban

Rekordidő alatt végeztek a munkálatokkal Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházásánál. Befejezte a Debrecenben épülő BMW-gyár villamosenergia-ellátásához szükséges alapinfrastruktúra-fejlesztés kivitelezési munkálatait a Forest-Vill Kft. A transzformátorállomások és villamosenergia-hálózatok építésére specializálódott Forest-Vill Kft. rekordgyorsasággal, nyolc hónap alatt végzett a feladattal, ami már csak azért is nagy szó, mert Debrecen határában épülő BMW-gyár Magyarország egyik legnagyobb ipari beruházása. A Forest-Vill Kft. mintegy 800 millió forint értékű megbízás részeként elvégezte a prémium német autómárka majdani gyárának áramhálózatba integrálásához szükséges nagyfeszültségű berendezések telepítését, gondoskodott a kapcsolódó távvezetéki mezők és két transzformátormező komplett kiépítéséről, kapcsoló és vezénylő épület installációjáról és a telemechanika bővítéséről, közműcsatlakozások és olajleválasztó rendszer kiépítéséről, illetve teljes körű építészeti és villamostechnológia kivitelezéséről. A szerelés után és az üzembe helyezés előtt a Forest-Vill saját próbákat, méréseket végzett el a berendezéseken. Jelenleg az Opus Titász által szervezett és irányított üzembe helyezés zajlik, melyben a Forest-Vill szerelési asszisztenciát biztosít.


(vg.hu)

2022.11.25

Affidea Magyarország Kft.: Díjazták az Affideát a LaingBuisson Health Awards-on

Az Affidea a betegbiztonságot szolgáló innovatív dózismenedzsment programjával nyerte el az idei LaingBuisson diagnosztikai és alapellátási díját. A LaingBuisson Awards az egyik legrangosabb díj az egészségügyben, amellyel a kiemelkedő minőségi sztenderdeket felállító és a saját kategóriájukat formáló vállalkozásokat ismerik el. Idén immár 17. alkalommal díjazták a kiemelkedő szakmai teljesítményt, az egészségügyi szolgáltatókra és tanácsadókra fókuszálva. Az Affidea dózismenedzsment programjában a vállalatcsoport havonta több mint 75 ezer CT-vizsgálat információit elemzi, átlagosan 40 százalékkal csökkentve a CT-vizsgálatok sugárdózisát, növelve a páciensek biztonságát a magas képminőség fenntartása mellett, a pontos diagnózis érdekében. A közelmúltban az Affidea magasabb szintre emelte a programot a DoseWatch szoftver 3.2-es verziójának bevezetésével – elsőként az Affidea Magyarország és Spanyolország központjaiban – amelyet az adatok áttekinthetőbb megjelenítése érdekében egy valós idejű üzleti intelligencia (BI) eszközzel kombináltak. A projekt következő lépése a kontrasztanyag-adat-menedzsment, amelynek során lehetővé válik az információk gyűjtése a kontrasztanyagbeadások klinikai körülményeiről, a jóddózis kockázati tényezőiről, korábbi nemkívánatos eseményekről, valamint az injekció jellemzőiről (kontrasztanyag típusa, mennyisége, injekciós protokoll). A kontrasztanyaghasználat nyomon követésének és optimalizálásának köszönhetően a cég minden páciensénél személyre szabhatja a kontrasztanyag-injekciót, elkerülve ezzel a felesleges anyag beadást. Az Év Diagnosztikai Szolgáltatója díj mellett egy újabb, rangos kitüntetésben részesültünk, amire nagyon büszkék vagyunk. Az Affidea magyarországi egészségügyi központjaiban 10 évvel ezelőtt indult az a program, amelynek keretén belül mérni és szigorú szakmai protokollok betartásával csökkenteni kezdtük a pácienseket érő sugárzást a CT vizsgálatok esetén. A páciensek biztonságát szolgáló Dózismenedzsment Programunknak köszönhetően közel 50%-kal csökkentettük a CT vizsgálatok sugárdózisát. Dózistudatos működésünket az Európai Radiológusok Társaságának illetékes bizottsága a legmagasabb, 5*-os minősítéssel ismerte el valamennyi hazai CT laborunkra vonatkozóan. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő szakmai színvonal biztosításával, szigorú klinikai protokollok mellett és az innovatív eszközök hatékony kihasználásával tovább csökkentsük a vizsgálataink sugárterhelését – tette hozzá Horváth Ágnes az Affidea Magyarország ügyvezetője az elismerés kapcsán. A díjátadó ünnepséget a független egészségügyi szektor több mint 1000 kulcsszereplőjének részvételével a Westminster Bridge Parkban tartották. Ez a díj az idén a második elismerés, amellyel az Affidea teljesítményét jutalmazták. Júniusban ugyanis a vállalat elnyerte az Év Diagnosztikai Szolgáltatója címet a HealthInvestor Awards 2022-n.


(medicalonline.hu)

2022.11.25

GRÁNIT Bank Zrt.; ANY Nyrt.; Thales DIS Magyarország Kft.: Bővültek a Gránit Bank prémium fizetőeszközei

Kimagasló presztízsű GRÁNIT World Elite Metal bankkártyával bővült a napokban a GRÁNIT Banknál elérhető prémium fizetőeszközök köre. A hazai piacon elérhető legnagyobb, 18 gramm súlyú exkluzív bankkártya a GRÁNIT Bank és az ANY Biztonsági Nyomda, Zrt. illetve partnere, a Thales DIS közös együttműködése révén jött létre. Az emelkedő kamatkörnyezetben darabszámát tekintve negyedével több, míg forintban mérve közel 40 százalékkal nagyobb értékű lakáshitelkérelmet fogadott be 2022 szeptember végéig a GRÁNIT Bank, mint az előző év hasonló időszakában. A GRÁNIT Bank valamennyi ügyfele részére prémium banki kiszolgálást kíván nyújtani, ennek keretében tovább bővíti - feltétel nélkül igényelhető - prémium fizetőeszközeinek kínálatát. A hétköznapokban és a külföldi utazások során nyújtott kényelmi szolgáltatásai kapcsán népszerű GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártya mellett már választható a piacon elérhető egyik legmagasabb presztízsű World Elite bankkártya is fém kivitelben. A Bank tapasztalatai szerint keresettek az egyedi, exkluzív lehetőségeket kínáló – ugyanakkor bárki számára elérhető – szolgáltatások, a GRÁNIT Banknál az új értékesítésű lakossági bankkártyák közül jelenleg minden hatodik bankkártya prémium bankkártya. „A GRÁNIT Bank ügyfelei a hazai piaci átlagot négyszeresen meghaladó mértékben rendelkeznek prémium bankkártyával, amit adataink szerint a piaci átlagnál jóval intenzívebben használnak is. Számukra kívánt a Bank egy újabb lehetőséget nyújtani” - indokolta a választék bővítését Jendrolovics Péter vezérigazgató helyettes, a Lakossági Divízió vezetője. A Thales DIS által gyártott GRÁNIT World Elite Metal bankkártya egyedi technológiával készült, a prémium nyomtatás és a fémcsiszolt hatású felület révén kiemelkedik a Kelet-Közép-Európában gyártott metál kártyák közül. Az ANY Biztonsági Nyomda Zrt. a bankkártya megszemélyesítése során használt lézergravírozott technológiája biztosítja a bankkártya tartós használatát. A magas szintű gyártási követelmények és a kompromisszumok nélküli érintésmentes fizetési megoldás biztosítják a prémium ügyfélélményt a bankkártya használata során. A GRÁNIT World Elite Metal bankkártya különleges megjelenése mellett széleskörű, beépített prémium szolgáltatásokkal biztosítja, hogy a terméket választó ügyfelek kiemelkedően változatos, magas színvonalú kedvezményekben részesüljenek.


(privatbankar.hu)

2022.11.25

Garantiqa Hitelgarancia Zrt.: A Garantiqa-val a válság ellen –Investment 2 hitelgarancia

Az orosz-ukrán háború miatt kialakult válság egyre jelentősebb hatást gyakorol a vállalkozókra is. A Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kifejezetten ezen cégek problémáinak enyhítésére alkotta meg legújabb termékét. A beruházások Magyarországon a II. negyedévben 7,8 százalékkal nőttek 2021 hasonló időszakához képest és 2,5 százalékkal emelkedtek az előző negyedévhez viszonyítva. Ez még nemzetközi szinten is jó eredménynek számít. Ettől függetlenül az orosz-ukrán konfliktus miatt kialakult válság és háborús infláció a beruházások csökkenéséhez vezethet. Pont ezért lépett a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., amely nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a hazai vállalkozások hitelekhez jussanak. A Garantiqa alapvető célkitűzése, hogy a kis- és középvállalati szektor fejlődjön. Kezességet vállalnak hitelhez, garanciához, lízing- és faktoring ügyletekhez is. A legújabb termék az orosz-ukrán konfliktussal összefüggésben kialakult válság által érintett vállalkozásoknak segít. Számukra legfeljebb 15 éves futamidejű beruházási hitelszerződéseihez kapcsolódó, Garantiqa Krízis Garanciaprogram Investment 2 Hitelgarancia terméket vezettek be. Az Investment 2 Hitelgarancia a vállalkozások számára kedvező díjjal vehető igénybe, mivel állami díjtámogatás is kapcsolódik hozzá. A díjtámogatást az Európai Bizottság által “állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes válságkezelési keret a gazdaságnak Oroszország Ukrajna elleni agresszióját követő támogatása céljából” elfogadott Közleményének 2.1. szakasza teszi lehetővé. A Garantiqa mostani kezességvállalása lehetővé teszi, hogy olyan életképes üzleti tervvel rendelkező kis- és középvállalkozások is forráshoz jussanak, akiknek nincs elegendő felajánlható biztosítékuk, ezért hitelezésük túlzottan kockázatosnak minősülne, s akiket negatívan érint az orosz-ukrán konfliktus. A megalapításának 30 éves évfordulóját éppen az idén ünneplő Garantiqa Hitelgarancia Zrt. fennállása óta közel 600 ezer szerződés keretén belül több mint 12 ezer milliárd forint összegű hitelhez nyújtott kezességvállalást.


(privatbankar.hu)

2022.11.25

Magyar Posta Biztosító Zrt.: 30 milliós bírságot kapott a Magyar Posta Biztosító

Az MNB 30 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Posta Biztosítóra, egyebek közt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások nyilvántartási rendszerében, az informatikai biztonság terén, a kiszervezésekben, a kárrendezésben, illetve az ügyféltájékoztatásban felmerült hiányosságok miatt - közölte a Magyar Nemzeti Bank az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az MNB korlátozott terjedelmű átfogó vizsgálatot végzett a Magyar Posta Biztosító Zrt.-nél (Posta Biztosító). Ennek során a 2019. január 25-től a vizsgálat lezárásáig tartó időszakot tekintették át. Az MNB megállapította, hogy a biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) nyilvántartási és ellenőrzési rendszere több ponton sem teszi maradéktalanul lehetővé a jogszerű működést. A Posta Biztosító számos esetben nem vagy késedelmesen tett eleget a bonus-malus besoroláshoz kapcsolódó tájékoztatási kötelezettségének. Több tekintetben nem felelt meg továbbá az informatikai rendszer védelmének szükséges szintjét meghatározó jogszabályi rendelkezéseknek. Hiányosságok merültek fel a biztosító által kiszervezett egyes tevékenységek nyilvántartása, a kiszervezett tevékenységek minősítése és ellenőrzésére kapcsán. Nem bizonyult minden szempontból szabályszerűnek egyes biztosítási konstrukciók termékterve, illetve ezen belül azok díjkalkulációja. Emellett a biztosító nem szabályozta átfogóan az esetleges csalások megelőzését, azok kezelését, s nem tartotta nyilván megfelelően dokumentálva az ilyen eseteket. A kárrendezés területén a Posta Biztosító szabályzatai egyes részfolyamatoknál nem rögzítettek határidőt, illetve számos esetben helytelen kárbejelentési időpontot rögzítettek a kárnyilvántartó rendszerében. A társaság nem tartotta be mindenben az ügyfelek kártérítési igényeivel kapcsolatos tájékoztatási szabályokat sem, így például nem küldte meg határidőben az indokolással ellátott kártérítési javaslatait, válaszait egyes üzembentartóknak. Több biztosítási termék írásos szerződéses feltételeinél pedig kötelező tartalmi elemek hiányoztak. A panaszkezelés során a biztosító nem mindenkor rögzítette, tartotta nyilván tényleges panaszként és vizsgálta ki megfelelően az ügyfelek kifogásait. Nem válaszolták meg minden esetben határidőben az ügyfélpanaszokat, illetve nem vagy nem megfelelően tájékoztatták a fogyasztókat a panasz elutasítása esetén a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségekről. Mindezek alapján az MNB 2023. március 31-i teljesítési határidővel kötelezte a Posta Biztosítót a feltárt hiányosságok - dokumentumokkal alátámasztott - megszüntetésére. A jogsértések miatt az MNB 25 millió forint felügyeleti és 5 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot is kiszabott a biztosítóra. A bírság összegének meghatározásakor a jegybank súlyosbító körülményként vette figyelembe egyebek közt a kgfb-hez kötődő jogszabálysértések piaci hatását, illetve az IT, a kiszervezések, a belső szabályzatok, a csalásmegelőzés, a kárügyintézés kapcsán feltárt hiányosságok esetében az általuk okozott kockázatot. Enyhítő körülménynek számított ugyanakkor, hogy a biztosító több jogsértést megszüntetett, illetve azok korrekciójának tervéről számolt be - ismertette az MNB.


(privatbankar.hu)

2022.11.25

DatAdat Professional Kft.: Első fokon egymilliós sérelemdíjat ítélt meg a bíróság a Datadatnak az Origo ellen

Az ítélet szerint az origo.hu nevű internetes portálon a 2022. március 28-án, 2022. március 29-én, 2022. március 31-én és 2022. április 2-án megjelent cikkekben valótlanul állította az Alperes (New Wave Media Group Kft.), hogy Bajnai Gordon és Ficsor Ádám adathalász cégek tulajdonosai lennének; a Datadat Professional Kft. és a Datadat GmbH adathalász cégek lennének; Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, Datadat Professional Kft. és a Datadat GmbH álprofilokat és bérkommentelőket alkalmazna; 2022. március 29-én közel egymillió sms-t küldtek ki. Kötelezte a Törvényszék a New Wave Media Group Kft. alperest, hogy fizessen meg a Felpereseknek fejenként 1?000?000 Ft sérelemdíjat és 254?000 Ft perköltséget, valamint a Magyar Államnak 480?000 Ft illetéket.


(telex.hu)

2022.11.25

NEOPAC Hungary Kft.: Percenként 500 fogkrémes tubus gördül le a Neopac gyártósorairól Debrecenben

Mintegy 350 millió tubus értékesítésével zárhatja az évet a Neopac Hungary Kft. Debrecenben. Oláh Csaba, a vállalat ügyvezetője a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában a kampányukról, az idei beruházásokról és a munkaerőpiaci helyzetről beszélt, de szó esett a vállalat adventi szerepvállalásáról is. Oláh Csaba elmondta, elsősorban fogászati, gyógyászati és kozmetikai tubusokat gyártanak nagy világmárkák számára, ezekkel a termékekkel pedig akár nap mint nap találkozhatnak a debreceniek is. Az ügyvezető hozzátette, jelenleg kétszázötvenöten dolgoznak náluk, köztük sok diák is, és idén várhatóan 350 millió tubust tudnak majd értékesíteni december végéig. Hozzátette, a legutóbbi beruházásuk a fogászati kapacitásukat duplázta meg: csak erről a két automata gyártósorukról percenként 500 tubus gördül le, összesen pedig tíz gyártósora van a debreceni vállalatnak – és mindegyik 12 órás műszakokban, megállás nélkül dolgozik. Mint mondta, a csarnokot már teljesen megtöltötték, így a következő évek a megerősödésről szólnak majd.


(dehir.hu)

2022.11.25

Delivery Hero Hungary Kft.: Új marketingvezető a foodpandánál

Új szakemberrel bővült a foodpanda felsővezetése – Szauter Zsolt novembertől irányítja a gyorskereskedelmi cég marketingcsapatát. Szauter Zsolt az Extreme digital – eMAG marketingigazgatói pozíciójából érkezett a foodpandához. Itt az elmúlt másfél évben Magyarország két piacvezető online kereskedelmi márkájának összeolvasztásáért volt felelős, létrehozva ezzel a régió legerősebb e-retail brandjét. Ez idő alatt két sikeres re-brandinget is levezényelt, miközben csapatával megreformálták a data driven és performance alapú marketingtervezést. Azt megelőzően 15 évig dolgozott az IKEA magyar és nemzetközi sales, valamint marketing csapataiban, az utolsó két évben a magyarországi áruházak marketingvezetőjeként, ahol hosszú távú stratégiák kidolgozása mellett a márka digitális átalakulásáért is felelős volt. A foodpanda új Marketing Directoraként 17 fős csapatával fő feladata a quick commerce területben rejlő lehetőségek kiaknázása és azoknak fogyasztói csoport alapon való targetált kommunikálása, ezzel erősítve a márka szektoron belüli piacvezető szerepét.


(markamonitor.hu)

2022.11.25

TEA MOBILITÁS Kft.: Nemet mondtak a szoboszlói „dotto” üzemeltetőjének

Bár a hajdúszoboszlói nosztalgiavonat üzemeltetője, a TEA MOBILITÁS Kft. szerette volna elérni, hogy a turisták által kedvelt jármű behajthasson a megújult Mátyás király sétányra, az önkormányzat képviselő-testülete nem járult hozzá. Az erről szóló döntést a legutóbbi, novemberi ülésen hozták meg, amikor is az önkormányzat turisztikai és nemzetközi kapcsolatokért felelős bizottságának a javaslatát elvetették, míg a városfejlesztési bizottságét megszavazták. Előbbiek azt akarták, hogy a kisvonat napi egyszer, 10 és 18 óra között behajthasson a sétányra (hacsak az nincs lezárva), míg utóbbiak kategorikusan nemet mondtak a felvetésre. A városfejlesztés oldaláról a gyalogosok és az értékes látványelemek épségének védelmével indokolták a nosztalgiavonat megjelenésének hárítását. Az üzemeltető úgy érvelt, hogy a kisvasút révén a felújított Mátyás király sétány népszerűsége nőne. A hajdúszoboszlóiak a kisvasútjukat helyben csak „dottónak” hívják az olaszországi gyártó neve után szabadon.


(civishir.hu)

2022.11.25

Rewart Kft.; HD Group Kft.; Mastercard Magyarország Kft.: Két ügynökséggel is megállapodott a Mastercard

A Rewart és a HD Group nyerte a Mastercard által kiírt meghívásos field- és BTL ügynökségi tendereket. A két ügynökséget meghívásos tenderen választotta ki a Mastercard, a Field feladatért négy, a BTL-megbízásért hat pályázó versengett. A Rewart feladata lesz a jövőben a Mastercard kereskedői együttműködéseinek és közös kampányainak kialakítása, míg a HD Group BTL területen segíti a fizetéstechnológiai cég munkáját. A két választott ügynökséggel határozatlan időre szól az együttműködés.


(kreativ.hu)