ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2019.05.20 11:17

TEJ TERMÉKTANÁCS; MTB Zrt.: Megújította együttműködési megállapodását az bank és a Tej Terméktanács

A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, valamint az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között létrejött együttműködési megállapodás megújításának célja, erősíteni az ágazat versenyképességét és a rendelkezésre álló források maximális kihasználását. A felek vállalták továbbá, hogy különös figyelmet fordítanak a hazai tejfogyasztást ösztönző programok sikeres megvalósítására is. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a szakmaközi szervezet tagjai sorába felvehet olyan tagokat, akik tevékenysége nem, vagy csak közvetve köthető a tej termékpályához, de segíteni kívánja a szervezet kitűzött céljainak elérését. Az MTB Zrt.-vel megkötött pártoló tagsági megállapodás megújítása további támogatást nyújt a Tej Terméktanácsnak és a tejszektor szereplőinek abban, hogy az előttük álló feladatokat hatékonyabban végezhessék el. Ilyen feladat például a tejtermelő telepek modernizálása és a hazai élelmiszeripar erősítése a háttérben működő feldolgozóipar hosszú távú fejlesztésével. Az aláírók egyetértenek ugyanis abban, hogy a magasabb hozzáadott értéket képviselő feldolgozott tejtermékek arányának emelésével az agrárium egésze a jelenleginél nagyobb mértékben járulhat hozzá a cégek és a nemzetgazdaság eredményességéhez. A kibővített együttműködés aláírásakor Szabó Levente üzleti vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, a Takarék Csoport kiemelt fontosságúnak tartja a tejágazatot, hiszen az a mezőgazdaság „nehézipara” és mint ilyen, nagy értékű beruházásokat igényel, amelyekhez szükség van stabil és kiszámítható finanszírozásra. A Takarék Csoport azonban nem csupán pénzügyi partnerként akar részt venni az ágazat életében, hanem piaci előrejelzésekkel, elemzésekkel is segíteni akarja a tejtermelő gazdák eligazodását a globális, európai és hazai tejpiacon. „A Tej Terméktanáccsal folytatott együttműködéstől elsősorban a tapasztalatok és a szaktudás intenzív megosztását várjuk, ezek segítségével ugyanis hatékonyabban tudjuk támogatni az ágazat fejlődését” – mondta Szabó Levente


(profitline.hu)

2019.05.20 11:12

KALL Ingredients Kft.: 450 ezer tonna idei kukoricát vásárolhat fel a nagy izocukorgyár

Várhatóan több mint 450 ezer tonna takarmánykukoricát vásárol fel az idei termésből a tiszapüspöki KALL Ingredients Kft. – nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Oláh Zsanett, a társaság ügyvezető igazgatója. Az Opus Nyrt. száz százalékos tulajdonában lévő vállalat pozícióit javítja, hogy a közelmúltbeli árcsökkenés után normalizálódik a fő terméknek számító izocukor piaca. A cég ma huszonnégy országba szállítja termékeit, és partneri körének folyamatos bővítését tervezi.


(agrarszektor.hu)

2019.05.20 11:07

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.: A nagydíjat a szentesi cég kapta

Hódmezővásárhely, Szentes - A XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok növénytermesztési nagydíját idén a szentesi Árpád-Agrár Zrt. érdemelte ki High- tech palántanevelés a helyi adottságokra épített gazdaságfejlesztéssel című pályamunkájával. – Örömmel vettük a hírt, hogy mi kaptuk meg az elismerést – nyilatkozta lapunknak Csikai Miklós, az Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A nagydíj visszaigazolása a több évtizedes munkánknak. Cégünk elődje, a szentesi Árpád Zöldségtermelő Szövetkezet 1960 januárjában alakult, vagyis jövőre leszünk 60 évesek. Bár szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkoztunk, a megtartó erőt a kertészet jelentette cégünk életében. Meggyőződéssel vallom, mindenkinek abból kell kiindulnia, amit a helyi adottságok megengednek. A mi térségünk egyik különleges adottsága a termál-energia, a napfény és az öntözővíz, valamint az a másfél évszázados múltra visszatekintő kertészeti kultúra, amire az Árpád-Agrár Zrt. is épített – mondta az elnök-vezérigazgató. A szentesi cég fejlesztései során a legmodernebb technológiákat alkalmazza. A nemrég átadott üvegházai is a XXI. század elvárásai szerint épültek. – Gyorsuló világban élünk, aki nem lép, aki nem fejleszt, annak a lemaradása is gyors ütemű lesz. Sokkal könnyebb ma a kertészeti ágazatban nagy hátrányba kerülni, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Ezért azt vallom, hogy nyitott szemmel kell járni a világot, és soha nem szégyen tanulni. Csikai Miklós elmondta, újabb fejlesztéseket terveznek. A 40-50 évvel ezelőtt épült üvegházakból még kettő maradt. Ezek helyett is korszerű, a mai kor technológiai elvárásainak megfelelő, energiatakarékos üvegházakat építenek


(delmagyar.hu)

2019.05.20 11:03

Central Médiacsoport Zrt.: Új vezető a társaságnál

Az újonnan kialakításra kerülő stratégiai terjesztési igazgatói pozíciót 2019 májusától Tóbiás Andrea tölti be a kiadóban. A terjesztési-előfizetési terület szerepe kulcsfontosságú az olvasópiaci árbevétel stabilitásában, ezért a közeljövőben ezen a területen stratégiai fejlesztésekre készül a médiacsoport. A korábbi terjesztési igazgató, Somlainé Szlávik Éva, közelgő nyugdíjazásával párhuzamosan a Central Médiacsoport megkezdi a terjesztési terület átadását és újjászervezését. Tóbiás Andrea május elejétől látja el a stratégiai terjesztési igazgatói feladatokat felsővezetői munkakörben Lipták Tímea üzletág-igazgató vezetésével. A jövőben a hagyományos árusterjesztési és előfizetési feladatok irányítása mellett az igazgatóság munkájához tartozik a nyomtatott magazin és digitális bevételi csatornák további építése, és azok összehangolása is. Az új stratégiai terjesztési igazgató kinevezése kapcsán a következőket nyilatkozta: „A különböző platformokon megjelenő tartalmak eljuttatása az olvasókhoz ma már nem egyszerűen logisztikai kérdés. A tartalomértékesítésből származó árbevétel stabilizálása stratégiai feladat minden kiadóvállalat számára. A siker elengedhetetlen feltétele egy olyan integrált szemlélet, ahol a tartalom előállítása, a termékfejlesztés, a kommunikáció és a disztribúciós csatornák egységben tudnak működni az olvasók hatékony elérése, megszólítása, és vásárlókként való megtartása érdekében.” „Nagyon örülünk, hogy Andrea személyében olyan szakember érkezik a most létrehozott terjesztési stratégiai pozícióba, akinek tapasztalatára a terjesztési feladatok dinamizálásában, az adatalapú terjesztési rendszer kialakításában és a digitális előfizetési rendszer továbbfejlesztésében egyaránt építhetünk” –mondta el Lipták Tímea üzletág-igazgató. Tóbiás Andrea 2011-től nyolc éven át irányította a HVG Kiadó Zrt. terjesztési és marketing területeit. 2001 és 2004 között a Sanoma üzleti lapcsoportjának marketingtevékenységéért felelt, majd a gyógyszeriparban és bankszektorban is szerzett termék- és marketingmenedzsment tapasztalatokat.


(mmonline.hu)

2019.05.20 10:44

METYX HUNGARY Kft.: Újabb beruházásokat tervez Kaposváron a Metyx

A kompozitműanyag-gyártással foglalkozó török tulajdonú cég a következő öt évben több millió eurós beruházásokat valósít meg a megyeszékhelyen, ezzel pedig több mint 200 új munkahelyet teremt a városban. Uğur Üstünel vezérigazgató egy nemrégiben Törökországban tartott megbeszélésen Szijjártó Péter külügyminiszternek bejelentette: a Metyx már meghaladta a magyar kormány felé tett kötelezettségvállalásait, ugyanakkor újabb fejlesztésekre készül. A Metyx Csoport tavaly 50%-os, egy a kormányzattal összehangolt finanszírozású ösztönzőcsomagot biztosított a Metyx Hungary Kft. részére, hogy egy több millió eurós befektetés keretein belül kibővítsék a kaposvári gyárat. A cél az, hogy a következő öt évben jelentősen bővítsék a kaposvári telephely meglévő létesítményeit, növeljék a technikai textíliák termelési kapacitását, és bővítsék a szolgáltatások körét. A cég magyarországi telephelye jelenleg 17 000 négyzetmétert elfoglaló gyárral rendelkezik (225 000 négyzetméter szabad területtel). Ugur Üstünel elmondta: kínálatukkal a nagy ipari piaci szektorokban használt kompozit alkatrészek gyártóit célozzák, többek között az építőipar, a hajóépítés, az autóipar, a szállítás és a szélenergia iparágában. A vezérigazgató hangsúlyozta azt is, a kaposvári központ stratégiai szempontból nagyon fontos ahhoz, hogy folytassák az üzleti növekedést az EU piacán, és megfelelhessenek az ügyfelek igényeinek.


(kaposvarmost.hu)

2019.05.20 10:34

Z-ONE PARK Kft.: Így áll a magyarok nagy dobása

Várhatóan júliusra elkészül a zalaegerszegi járműipari tesztpálya szomszédságában az a magánberuházásban, 700 millió forintos költséggel épülő kutatóközpont, ahol 135 embernek adnak majd munkát. Ez az első olyan magánerős beruházás, amely a tesztpályának köszönhetően indult, ráadásul magasan kvalifikált dolgozókra tart igényt. A Smartfield Kutatóközpont 135 munkahelyének többségére kutatókat, mérnököket, technológusokat várnak - mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a pénteki sajtóbejáráson az MTI beszámolója szerint. A 265 hektáros pálya mellett közvetlenül 10 hektáros területen épül a jelenleg két épületrészből álló központ. A telek szomszédságában még 65 hektárnyi fejlesztési terület van, de már most jelentős a bel- és a külföldi érdeklődés - tette hozzá Vigh László országgyűlési képviselő, a tesztpálya miniszteri biztosa. A kutatóközpontra az egyetemek részéről is igény mutatkozik, több országból is érkeztek megkeresések. A mintegy 700 millió forintos beruházással megvalósuló kutatóközpontot a piaci igény hozta létre, a tesztpályán ugyanis nem tud mindenki egyszerre tevékenykedni. A Smartfield Kutatóközpontot az autonóm közlekedéssel kapcsolatos zalaegerszegi kutatások fő helyszíneként képzelik el - sorolta Doszpoth Attila, a beruházó Z-ONE Park Kft. ügyvezetője. A 2000 négyzetméteres, két szárnyból álló, csonka piramist formáló háromszintes épületben irodákat, laboratóriumokat, illetve műhelyeket alakítanak ki, majd adnak bérbe, de az eddigi megkeresésesek alapján már most kevésnek tűnik a hely - jelezte az ügyvezető.


(napi.hu)

2019.05.20 10:31

HC Építő Kft.: Fővárosi cég korszerűsíti a Fazekas Mihály Gimnáziumot

A HC Építő Kft. újíthatja fel a Fazekas Mihály Gimnázium Tóth Árpád utcai épületét, ugyanis a budapesti cég nyerte a közbeszerzést, aminek értelmében 192,3 millió forintért végez korszerűsít a középiskolában. A városvezetés a szerződést a vállalkozóval április 30-án kötötte meg. A fentinél kedvezőtlenebb ajánlatot adott még négy cég: a budatesti Mester -Építő Kft., a nyíregyházi KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt., a debreceni "UNIVERSAL BAU’ 96 Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. és a hajdúsámsoni Szabó Épszolg Kft. Hajdúsámsonból.


(civishir.hu)

2019.05.20 10:22

BM HEROS Zrt.; NIPÜF Zrt.: Gyártóbázist hoz létre a cég Kaposváron

Gyártóközpontot és regionális szervizt létesít az elsősorban tűzoltójárművek gyártásával és felújításával foglalkozó állami tulajdonú BM Heros Zrt. Kaposváron jövő tavasszal - jelentette be Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi megyeszékhelyen pénteken. A politikus beszámolt arról, hogy a cég öthektáros ipari parki területen végzi majd tevékenységét, üzemcsarnokait az állami Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) építi meg. Hozzátette, a 100 munkahelyet létrehozó projekttel párhuzamosan félmilliárd forintból oktatási és képzőközpontot hoznak létre, s beindul a műszaki szakemberképzés a városban a Kaposvári Egyetem és az Óbudai Egyetem összefogásával.


(tozsdeforum.hu)

2019.05.20 10:12

DUNA HOUSE HOLDING Nyrt.: Tovább veszi saját részvényeit a társaság

Május 15-én újabb 102 darab saját részvényt vásárolt a Duna House a tavaly decemberi közgyűlés felhatalmazása alapján - közölte a társaság a BÉT honlapján. Az év vége óta a munkavállalói résztulajdonosi program céljából vásárol folyamatosan saját részvényeket a Duna House, a mostani tranzakció is ezt a célt szolgálja. Az újabb vásárlás után a cég tulajdonában 46 718 darab saját részvény van.


(portfolio.hu)

2019.05.20 10:08

MOL Nyrt.: Hidrogénnel kísérletezik a Mol

Hidrogén üzemanyagcellás projektek kelet-közép-európai fejlesztéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a Mol-csoport a prágai InoBat akcelerátor céggel - írta a cég közleményére hivatkozva az MTI. Az együttműködés a hidrogénbeszerzést és -ellátást, a hidrogénben gazdag folyékony üzemanyagok kifejlesztését és tesztelését, valamint az üzemanyag-forgalmazást és értékesítést segítheti. Emellett lehetőség nyílik egy új, üzemanyag-újrahasznosítással is foglalkozó termelőüzem létrehozására is - írta a Mol Nyrt. A Mol a mobilitás várható átalakulása miatt szorgalmazza az innovatív projektek támogatását a térségben - közölte Világi Oszkár, a Mol csoport Innovációs ügyvezető igazgatója. Marian Bocek, az InoBat társalapítója és ügyvezetője úgy véli, hogy a Mol több évtizedes tapasztalataival felgyorsíthatják a hidrogén üzemanyagcellás technológiák használatát, továbbá integrált európai alternatív üzemanyag és e-mobilitási értéklánc is létrejöhet. Várakozása szerint a fejlesztések a régi piacok átalakítása mellett újakat is hozhatnak. A prágai központú InoBat közös vállalkozások létrehozásával kapcsolja össze a térség energetikai iparvállalatait a legkorszerűbb technológiákkal. Ennek keretében kutatási, fejlesztési és tesztelési platformokat üzemeltetnek, illetve elektromobilitási, energiatárolási, és üzemanyag-fejlesztéshez használható gyártósorok tervezésében is részt vesznek.


(napi.hu)

Következő 5