ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2020.05.29

Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft.; BMW Manufacturing Hungary Kft.: Módosítani kell a debreceni BMW-gyárnál vállalt határidők jó részét

A debreceni önkormányzat projektcége, a Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft. (DING) tavaly szeptemberben kötött adásvételi szerződést a BMW-vel, amely 2018-ban jelentette be, hogy 400 hektárnyi területet vásárolna, és gyárat építene a város határában. A szerződés értelmében 2020. május 29-én, vagyis most pénteken zárnák az adásvételt, de úgy tűnik, ehhez nem sikerült minden feltételt teljesíteni, írja a debreciner.hu. A polgármester által benyújtott előterjesztés szerint a terület-előkészítés és a földmunkálatok rendben lezajlottak, több esetben viszont meg kellene hosszabbítani a határidőket. Az előterjesztés szerint a BMW visszatart ötmillió eurót, amit fokozatosan, a fenti feltételek teljesülésével fognak kifizetni.


(444.hu)

2020.05.29

MOL Nyrt.: Mol–INA-részvénycserét javasol a volt horvát miniszter

Tomislav Coric horvát energiaügyi miniszter hét eleji nyilatkozata szerint a horvát kormány továbbra sem tett le arról, hogy visszaszerezze a kontrollt az INA felett. A kabinet által felkért Lazars június 9-én készülhet el a vállalat értékelésével, s abból kiindulva a horvát fél ajánlatot tehet a Mol 49 százalékos tulajdonrészének visszavásárlására. Kérdéses azonban, hogy a járványhelyzet miatt drámaian romló gazdasági környezetben valóban van-e esélye egy ilyen tranzakciónak.


(vg.hu)

2020.05.29

Gazdasági Versenyhivatal: A GVH 150 millió forinttal segíti a gazdaság újraindítását

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 150 millió forint egyszeri megtakarítást, éves költségvetésének 6 százalékát utalja át a központi költségvetésbe, hogy hozzájáruljon a veszélyhelyzet gazdasági kárainak enyhítéséhez, és a magyar gazdaság újraindításához - nyilatkozta az MTI-nek május 28-án a GVH elnöke, Rigó Csaba Balázs, aki arról is beszélt, hogy a hivatal az idén a tavalyinál több feladatot vállalt, kevesebb pénzből, takarékosabb gazdálkodással.


(profitline.hu)

2020.05.29

Media Vivantis Zrt.: Hajdú Péter leépítéssel és bérkorrekcióval kezdi a munkáját

Munkába állt Hajdú Péter - Mészáros Beatrix televíziós cégénél, a Media Vivantis Zrt.-nél - a Life és Ozone TV vezérigazgatójaként- írja a Story. Az eddigi saja´t gya´rta´su´ produkcio´kat megszu¨ntetju¨k, ko¨ztu¨k van Va´rkonyi Andrea e´s Szula´k Andrea mu?sora is, mivel nem hozta´k a va´rt ne´zettse´get. A munka´jukra persze sza´mi´tunk, de ma´s ti´pusu´ magazinokban. Lesznek elbocsa´ta´sok e´s be´rkorrekcio´k is - nyilatkozta a Story magazinnak Hajdú Péter - a cikket a 24.hu szemlézte.


(napi.hu)

2020.05.29

DUNA HOUSE HOLDING Nyrt.: 265 millió forint adózott eredmény el a Duna House-csoport

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport 265 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el az első negyedévben, 60 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - közölte a cég május 28-án a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A cégcsoport konszolidált árbevétele az első negyedévben 34 százalékkal bővülve megközelítette a 2,5 milliárd forintot, amivel történetének második legnagyobb negyedéves árbevételét érte el annak ellenére, hogy március közepétől már erősen jelentkeztek a Covid-19 járvány hatásai. A növekedés elsődleges motorja a töretlenül fejlődő lengyel tevékenység volt, az ottani operáció várakozáson felül teljesített, a konszolidált árbevétel 59 százaléka már Lengyelországból származott. A hitelközvetítésben mindkét piacon új csúcsokat ért el a csoport, Magyarországon 20,7 milliárd forint (+65 százalék év/év), Lengyelországban pedig 48,8 milliárd forint hitel közvetítésével (+93 százalék év/év), amihez az Alex T. Great januári felvásárlása is hozzájárult. A csoport 50 százalékos tulajdonában álló MyCity Residence lakóingatlan projekt kivitelezése április végére lezárult, a lakások átadása a második negyedévben kezdődhet. A lakások 81 százalékát már előértékesítették.


(profitline.hu)

2020.05.29

Vodafone Magyarország zrt.: A Vodafone új lakossági csomagokat vezet be

Vodafone két új lakossági mobil portfóliót vezet be, a már elérhető két új tarifacsomag korlátlan adatforgalmat biztosít az előfizetőknek - jelentette be a telekommunikációs cég. A Vodafone ehhez kapcsolódóan elkészíttette Magyarország első átfogó filterbuborékot vizsgáló reprezentatív kutatását is, amiből kiderült, hogy az irányított tartalmak leginkább azt a korosztályt zavarják, amelyik tisztában van a létezésével és főként a híroldalakon és a közösségi médiában tartják frusztrálónak a filterbuborék jelenségét.


(napi.hu)

2020.05.29

Wescast Hungary Zrt.; Vasas Szakszervezeti Szövetség: Kölcsönzött munkaerővel pótolja az elbocsátott dolgozóit az oroszlányi cég

Kölcsönzött munkaerővel pótolják az elbocsátott dolgozókat az oroszlányi Wescast Hungary Autóipari Zrt-nél, derült ki az RTL Klub riportjából. A kipufogóöntvényeket készítő kínai cégnél két és fél hete indult újra a termelés. Előtte majdnem egy hónapig nem volt munka, és ez idő alatt az ott dolgozók nem kaptak fizetést. A gazdasági kiesés miatt később viszont több embert is elbocsátott a vállalat. A Vasas Szakszervezeti adatai szerint összesen 180 EMBER vesztette el az állását. A Wescast vezetője viszont azt nyilatkozta az RTL Klubnak, hogy 15 embernek mondott fel a cég, míg többen kérték, hogy közös megegyezéssel távozhassanak, amely elől a vállalat nem zárkózott el. A cég vezetője elismerte, hogy szerződésben állnak egy munkaerő kölcsönző céggel, összesen nyolc kölcsönzött munkatársat alkalmaznak. Ez a szám viszont még minden bizonnyal nőni fog, mert a munkaerő kölcsönző továbbra is hirdeti a pozíciókat, azonnali kezdéssel. A szakszervezet úgy tudja, a Wescast nemrég kapott egy nagyobb megrendelést, és ehhez keresnek sürgősen munkaerőt, de csak átmeneti időről van szó. A szakszervezetnél több olyan dolgozó is jelentkezett, akiket a cég elküldött két hete, most viszont visszavenné, de csak azzal a feltétellel, ha visszafizetik a végkielégítést.


(index.hu)

2020.05.29

BM HEROS Zrt.; Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: Kezdődhet a magyar lélegeztetőgép sorozatgyártása

A BM Heros Zrt. technikusai lélegeztetőgépet teszteltek a cég kőbányai üzemcsarnokában felállított a higiéniai és biztonsági követelményeknek maximálisan megfelelő, szűrt levegőjű hatalmas sátorban május 28-án. A 450 négyzetméteres üzemcsarnokban és a benne lévő sátorban 17 szakember dolgozik az állami tulajdonú zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által fejlesztett lélegeztetőgépének sorozatgyártásán. Tíz nap alatt fejlesztették ki a működő prototípust, és újabb húsz nap alatt a gép műszaki hátterét is kialakították.


(civishir.hu)

2020.05.29

Tözsdei Egyéni Befektetök Érdekvédelmi Szövetsége; Delta Technologies Nyrt.: Elutasította a TEBÉSZ Delta elleni keresetkiegészítését a bíróság

A Fővárosi Törvényszék május 26-ai végzésével érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége keresletváltozásra vonatkozó nyilatkozatát. A Delta Technologies Nyrt. (korábbi nevén Est Media Nyrt.) elleni keresetkiegészítésben a TEBÉSZ a 2020. április 30-án és május 7-én hozott közgyűlési határozatok jogszerűségét kérdőjelezte meg. A határozatokat a Delta Technologies igazgatósága a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt hozott rendelet felhatalmazása alapján hozta meg. A tőzsdei társaság szerint a nyilvánosan működő részvénytársaságokra vonatkozó általános, valamint a járványhelyzet miatt hozott különleges szabályoknak is megfeleltek. A TEBÉSZ eredetileg a 2019. október 1-i rendkívüli közgyűlésen hozott társasági határozatok felülvizsgálata miatt indított pert az Est Media Nyrt. ellen.


(profitline.hu)

2020.05.29

AGROFEED Kft.: Fontos díjat nyert Magyarország egyik legjelentősebb takarmánykiegészítő gyártója

Idén tizenharmadik alkalommal ült össze a jelenleg 22 tagú, független szakemberekből álló bizottság, amely Business Superbrands 2020 védjeggyel jutalmazta az Agrofeed márkát. A Superbrands program célja a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák díjazása és megismertetése a társadalommal. Az Agrofeed Kft., Magyarország egyik jelentős premix és takarmánykiegészítő gyártója immár 3. alkalommal nyerte el a díjat.


(agrarszektor.hu)