ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

2024.02.26

Vörösmarty1 Property Kft.; Middle-Europe Convergence Ingatlanalap; Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap: Tiborcz beszáll Jellinek mellé, közös lesz a Vörösmarty téri üvegépület

Jellinek Dániel ezentúl osztozkodni fog Tiborcz Istvánnal a Vörösmarty téri üvegépületen, írja a HVG. A lap szerint a Gazdasági Versenyhivatal engedélyt adott arra, hogy a Vörösmarty1 Property Kft. felett közös irányítást gyakorolhasson a Jellinek Indotek-csoportjához tartozó Middle-Europe Convergence Ingatlanalap, valamint a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, ami a Tiborcz fennhatósága alatt álló Gránit Bank alapkezelőjéhez tartozik. A Magyar Posta Takarék az egyik legnépszerűbb ingatlanalap, nettó eszközértéke mintegy 270 milliárd forint, írják. Az egyezség tárgya a 14 éve átadott épület 6200 négyzetmétere, benne üzlet- és raktárhelyiségekkel, valamint parkolókkal.


(telex.hu)

2024.02.26

NI Hungary Kft.: Robotépítéssel léphetnek a mérnöki pálya útjára a hajdú-bihari diákok

Az NI Hungary Kft. igyekszik a hátrányos helyzetű tanulókhoz is eljuttatni a lehetőséget, hogy csatlakozzanak a FIRST LEGO League programhoz, ami nemcsak bevezet a természettudományokba, hanem képességeket is fejleszt. Az NI Hungary Kft. évek óta támogatója az úgynevezett FIRST LEGO League versenyeknek, amelyeken a robotika iránt érdeklődő fiatalok évek óta egyre nagyobb arányban vesznek részt. A FIRST LEGO League a világ egyik legnagyobb robotika közössége. Célja, hogy a 10-16 éves diákokat kifejezetten Lego robotokon, építőkockákon keresztül fejlessze és felkészítse őket a jövő munkaerőpiacának elvárásaira.


(dehir.hu)

2024.02.26

OPUS GLOBAL Nyrt.: Télvégi aukció az Opusnál, kétmilliárd forintot borít a piacra a cég

Az Opus Global – a közgyűlés felhatalmazása alapján– maximum kétmilliárd forint értékben vagy alaptőkéjének tíz százalékáig vásárolja vissza részvényeit február utolsó napján. A részvényesek akár 489 forintot is kaszálhatnak részvényenként. Február 29-én tartja a tavaly meghirdetett részvény-visszavásárlási aukcióját az Opus Global – közölte a napokban a Budapesti Értéktőzsde honlapján a társaság.


(vg.hu)

2024.02.26

Teva Gyógyszergyár Zrt.: Megválik hatóanyaggyártó részlegétől a Teva, a cég kétezer embert foglalkoztat Debrecenben

Világszerte megválik hatóanyag-üzletágától a Teva gyógyszeripari cég, értesült a Magyar Hang szerkesztősége, majd az információt a vállalat hivatalosan is megerősítette. A döntés nemcsak a debreceni üzemet érintheti, ahol kétezer főt foglalkoztatnak, hanem a sajóbábonyit is, ahol szintén gyártanak hatóanyagot. A Teva szerint az üzletág eladása nem jelent azonnali változást a magyarországi leányvállalat életében, de a cég nem adott választ a lap azon kérdésére, hogy terveznek-e csoportos létszámleépítést, ezért bizonytalanság alakult ki a magyarországi dolgozók körében. A döntésről szóló hivatalos közleményben azt is írták, hogy tájékoztatták a dolgozókat, akik a továbbiakban is minden ezzel kapcsolatos fontos információt megkapnak majd. A Teva arra számít, hogy az adásvétel 12-18 hónapon belül megvalósulhat, ha sikerül megállapodni a tranzakciós feltételekről az üzletág leendő tulajdonosával, és az ügyletet jóváhagyja a vállalat globális igazgatótanácsa, ugyanakkor az nem derült ki, hogy van-e már érdeklődő. A debreceni üzemben legutóbbi 2022-ben hajtottak végre mintegy 23 millió dollár értékű fejlesztést, amelyről akkor azt mondták, hogy a Teva egyik legfontosabb és legnagyobb beruházása a gyógyszerhatóanyag-gyártás területén.


(telex.hu)

2024.02.26

Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal: A FOGYASZTÓKAT IS ÖSZTÖNZI A NEMZETI ÉLELMISZERLÁNC-BIZTONSÁGI HIVATAL

Mindennapi élelmiszereink biztonságos fogyaszthatósága érdekében a fogyasztókat is arra ösztönzik, hogy segítsenek az élelmiszer-biztonsági problémák felderítésében és megelőzésében – közölte a Nébih közösségi oldalán. A Nébih - Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal azt tanácsolja, hogy amennyiben a boltban, vásárlás közben élelmiszerbiztonsági vagy minőségi problémával találkozunk, jelezzük észrevételünket az üzletvezetőnek, hogy mielőbb megoldást találhasson a problémára. Bármilyen egyéb, élelmiszerlánc-biztonságot fenyegető probléma észlelése esetén ajánlott bejelentést tenni annak érdekében, hogy a hivatal vagy a területi szervek szakemberei kivizsgálhassák az esetet és megszüntethessék a szabálytalanságot.


(kaposvarmost.hu)

2024.02.26

OMV Hungária Kft.: Révbe ért az OMV e-töltő projektje – ez már országos hálózat

Elektromos töltőberendezés üzemeltetésére kapott engedélyt az OMV Hungária Ásványolaj Kft. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH), amely a társaságot egyúttal nyilvántartásba is vette, mint elektromobilitási szolgáltatót. Erre vonatkozó kérelmét még tavaly nyáron adta be az osztrák hátterű társaság. A határozatot ismertető listán 17 helyszín szerepel, de mivel minden töltőt legalább két csatlakozási ponttal láttak el, összesen 44 töltőpont várja az elektromos autósokat.


(vg.hu)

2024.02.26

MVM Partner Zrt.: Különleges áramvásárlási lehetőséget nyújtanak az MVM Partner aukciói

A hazai villamosenergia-nagykereskedelmi piac meghatározó szereplőjeként az MVM Partner Zrt. rendszeresen értékesít áramot árverésein, speciális, máshol nem kapható termékek formájában is. Az egyenlő feltételek mentén lényegében bármely érintett piaci szereplő számára elérhető aukciók jelentős előnyöket kínálnak a potenciális vásárlóknak az egyéb lehetőségekhez képest. Az MVM Partner negyedévente legalább egy áramárverést tart, melyet hozzávetőleg három héttel korábban a saját és az anyacég honlapján, illetve az aukciós felületen is meghirdet a felkínált termékek ismertetésével egy időben. Az aukciókon Magyarországon megtermelt, fizikai villamosenergia-termékek kerülnek meghirdetésre, illetve határidős (pontosan meghatározott jövőbeli időszakban szállítandó) értékesítésre a következő kétévi zsinórtermékek, illetve a következő negyedév sztenderd és nem sztenderd termékei formájában.


(delmagyar.hu)

2024.02.26

DoDo Hungary Kft.: Rekorderedményekkel zárta a múlt évet a társaság

Tavaly magyarországi és európai viszonylatban egyaránt az élelmiszer-kiszállítás iránti igény nőtt a legdinamikusabban, derül ki a nemzetközi okoslogisztikai szolgáltató adataiból. Európa egyik legsikeresebb élelmiszer-kiszállítójaként a DODO az e-kereskedelemben általánosan tapasztalható visszaesés ellenére is rekorderedményekkel zárta a tavalyi évet; 63 millió eurós pénzügyi forgalmat ért el, piacra lépett két nyugati országban, több kulcsfontosságú partneri kapcsolatot kötött – többek között Magyarországon -, valamint olyan előremutató újításokat vezetett be, mint a dinamikus árazás és az AI megrendelés-előrejelző modell. 2023-ban kiélezett gazdasági helyzettel és az e-kereskedelemben tapasztalható visszaeséssel néztek szembe a piac résztvevői. A DODO-nak azonban ennek ellenére is sikerült felülmúlnia az előző évi adatait; forgalmát 20 százalékkal, több mint 63 millió euróra növelte, bruttó profitja 39 százalékkal nőtt, a magyarországi piaci részesedése pedig 13 százalékos bevétel-növekedést mutatott. Mindezt elsősorban a hatékony flottakihasználásnak, a kézbesítőhálózat bővítésének, valamint az új piacok működési folyamatainak optimalizálása terén elért további előrelépésnek köszönheti. Nemzetközi okoslogisztikai vállalatként a DODO hat európai piacon van jelen, az előző évhez képest pedig 76-ról 88-ra nőtt azoknak a városoknak a száma, ahol házhoz szállítást végez, továbbá piacra lépett Németországban és Ausztriában. Összesen 14 különböző szegmensben tevékenykedik az élelmiszerektől az elektronikai cikkeken és a drogériákon át, egészen a gyógyszerekig. A legnagyobb éves növekedést az európai piacon az élelmiszer-szegmensben tapasztalták, ahol a DODO Európa egyik legsikeresebb kiszállító cégévé vált. Ez a tendencia itthon is megfigyelhető, sőt, a fellendülés nem átmeneti, a Statista Market Insights előrejelzései alapján ugyanis ebben a szegmensben az elkövetkező időszakban évente 6 százalék feletti növekedés várható. A DODO tavalyi, reprezentatív magyarországi kutatása pedig arra is rávilágít, hogy az online élelmiszervásárlás során várják el a vásárlók a legnagyobb (75 százalékos) arányban az aznapi, vagy 90 percen belüli kiszállítást.


(mmonline.hu)

2024.02.26

Magyar Posta Zrt.: A MAGYAR POSTA A CSOMAGKÉZBESÍTÉS NÖVEKEDÉSÉRE SZÁMÍT

A Magyar Posta a csomagkézbesítés növekedésre számít a 2024. március 28-tól hatályos kormányrendelet alapján, amely előírja, hogy minden webáruház üzemeltetőnek biztosítania kell az egyetemes postai szolgáltatóval történő szállítási módot is. A Magyar Posta webshopokat és társaságukat érintő változásról kiadott korábbi tájékoztatójában kiemelte, a kormányrendelet továbbra is lehetővé teszi, hogy a fogyasztó szabadon válasszon futárszolgálatot, tehát nem biztosít kizárólagosságot a Magyar Postának, azaz nem csorbul a webshopok szerződéskötési szabadsága, bármely futárszolgálattal megállapodhatnak az együttműködésről. A Magyar Posta az MTI érdeklődésére közölte, hogy logisztikai üzletága, az MPL szegmensében stabilan a második legnagyobb piaci szereplő Magyarországon, a belföldön kézbesített online kereskedelmi küldemények volumene alapján 2023-ban és 2022-ben is a második helyet foglalta el a csomagpiacon. Kiemelték, a társaságnál évről évre dinamikusan nő a belföldi csomagszolgáltatás, jelentős növekedést értek el a koronavírus-járvány időszakában, bár azt követően a tendencia kissé visszaesett, 2023-ban ismét 10 százalék felett bővült a kezelt csomagok száma. A társaság a kormányrendelet kapcsán dinamikusan, de akár hirtelen megugró extra terhelésre is számít. A posta logisztikai hálózata felkészült arra, hogy az egyre intenzívebb e-kereskedelemi csomagforgalmat is kezelni tudja, ennek érdekében fejlesztik, automatizálják és digitalizálják folyamataikat, szolgáltatásaikat – írták. Tavaly év végére 550-re emelték csomagautomatáik számát, ami 41 ezer rekeszt jelen, az idén további 100 csomagautomatával bővítik a hálózatot. Célzottan oda telepítik az automatáikat, ahol az az ügyfeleknek a legpraktikusabb, például bevásárlóközpontokba, tömegközlekedési csomópontokra, benzinkutakhoz, pénzintézetek közelébe – közölte a Magyar Posta. Hozzátették, emellett országszerte mintegy 2200 postán, és 253 ponton – Mol benzinkutakon, Coop üzletekben és Média Markt áruházakban – is lehetővé tették a küldemények átvételét. Felvették a kapcsolatot a legnagyobb webshopmotor-fejlesztőkkel, hogy a postai, kézbesítési szolgáltatás lehetőségét határidőre elérhetővé tegyék rendszereikben a jogszabály alapján – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI érdeklődésére.


(kaposvarmost.hu)

2024.02.26

MÁV Zrt.: Egymilliárd forintból épít meg három liftet a MÁV Tatabányán

A MÁV saját forrásból, mintegy egymilliárd forintból kezdte meg új liftek építését a tatabányai vasútállomáson, közölte a vasúttársaság az MTI-vel. A cég olyan felvonókat épít, amelyek „vandálbiztosak lesznek, a falak és az ajtó is részben üvegezett kivitelben készül. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi is elfér majd bennük.” Így várhatóan már év végétől el lehet jutni a tatabányai peronokhoz lépcsőzés nélkül. Az egymilliárd forintból három liftet építenek. Február 26-án kezdik az építkezést, amely több lezárással is jár majd.


(telex.hu)

Cookies Settings