ajax placeholder
Hu | En

Kérjük, várjon.


Hírek

2021.12.02

BKK Zrt.; SENSO-MEDIA Zrt.; T-Systems Magyarország Zrt.: A BKK több tucat jegyautomatát szerel le a következő hetekben

December 1-jén a BKK szerződést köt a jegyautomaták új üzemeltetőjével, a Senso-Media Zrt.-vel – jelentette be Walter Katalin, a társaság vezérigazgatója. Az új üzemeltető december 21-én veszi át a feladatokat a T-Systemstől, amely a gépek telepítése óta ellátta azokat. Az átadás-átvétel folyamata már december 2-án megkezdődik. A T-Systems nem tűnik el teljesen az automatákból, ugyanis a BKK 735 millió forintért őket bízta meg a gépek hardveres fejlesztésével. Ettől függetlenül a T-Systems “térítésmentesen” vállalta, hogy új szoftvert biztosít az automatákhoz. A jelenlegi FareGo-rendszert ugyanis a Scheidt&Bachmann szállította, ám ehhez május óta nincs támogatás a német cégtől. Az új szoftver neve Imola, az átállás folyamatosan történik, de ez nem fog fennakadást okozni az üzemeltetőváltásban – mondta a hvg.hu kérdésére Diószegi Ágnes, a BKK ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese. Az üzemeltetői közbeszerzésen feltétel volt, hogy a jelentkezők mindkét szoftverrel üzemeltetni tudja a gépeket – egyébként támogatás híján a T-Systems is csak az alapvető funkciókat tudta biztosítani a FareGo-ban. Walter Katalin szerint az új üzemeltetési szerződés rendkívül előnyös a BKK számára, szigorúbb szerződéses határidőket tartalmaz, szigorúbb kötbérezési feltételekkel. Ráadásul olcsóbb, egy automata havi üzemeltetési költsége 165 ezer forintról 130 ezer forintra csökken. Fontos változás, hogy már a hetekben elkezdik az automaták számának csökkentését. Az eredeti 372 darabos flottából jelenleg 359 üzemel, ezek száma 318-ra csökken. A részleges leszerelést a BKK szerint az indokolja, hogy az elektronikus csatorna (vagyis a mobiljegy) népszerűségének növekedésével nincs már szükség annyi gépre. Azon termékek esetében, amelyek digitális formában is elérhetőek, az elektronikus értékesítés részesedése 12 százalékos. A BKK számára közpénzből gazdálkodó szervezetként az alapfeladatok ellátásán és az utasélmény biztosításán túl fontos a hatékony működés, Walter Katalin szerint az átalakítás mindhárom szempontnak eleget tesz.


(hvg.hu)

2021.12.02

Nitrogénművek Zrt.: Váratlan bejelentést tett a péti Nitrogénművek

A Nitrogénművek Zrt. egyedi akciót szervez a magyar termelőknek - jelentette be a társaság. A vállalat hamarosan felajánlja a 2022. január 1-től május 31-ig, Pétfürdőn legyártandó műtrágya teljes mennyiségét a magyar gazdáknak és kereskedőknek. Ez mennyiség várhatóan nem fedezni a termelők összes igényét, ezért a beérkező megrendelések sorrendjében fogják a termelőket kiszolgálni - adta hírül a Nitrogénművek Zrt.. Amennyire lehetősége van rá, a vállalat biztosítja a magyar mezőgazdaság számára a műtrágyát egy egyedi értékesítési akció, egyfajta black friday keretében, amikor mindenki számára lehetőség nyílik az európai műtrágya árszinthez képest alacsonyabb áron vásárolni műtrágyát. (Lapunk információi szerint ennek még nem nyilvános a pontos időpontja, várhatóan néhány nap múlva kiderül.) Így minden magyar gazda biztosíthatja műtrágya szükségletét a tavaszi szezonra a Nitrogénművek termelési kapacitása erejéig. A társaság a folyékony műtrágyánál csak korlátozott mennyiségben fog tudni ajánlatot tenni logisztikai korlátok miatt.


(napi.hu)

2021.12.02

INCORSO ÉPÍTÉSZ és ÉPÍTŐ MŰHELY Kft.; Design Plan Zrt.: Újabb 600 millió forintot nyel el a Bálna

Miután az évek óta téli álomban szunnyadó Bálnát nettó 11,2 milliárd forintért megvásárolta a Fővárosi Önkormányzattól a kormány a Nemzeti Turisztikai Ügynökség számára, most 600 millió forintért totálisan átalakítja – írta az Mfor.hu. A Bálna Budapest Kulturális és Kereskedelmi Központ átalakítási munkáinak tervezésére és a komplett kiviteli tervdokumentáció összeállítására írták ki azt az 589 millió forintos közbeszerzést, aminek már meg is vannak a nyertesei. A kiírásra érkezett három ajánlatból kettőt fogadtak el, a budapesti Incorso Építész és Építő Műhely Kft.-ét és a győri Design Plan Zrt.-ét. Mint a közbeszerzési kiírásban szerepel, a nyerteseknek az öt egységből álló Bálnánál az épületre és közvetlen környezetére a teljes műszaki, funkcionális és esztétikai átalakításhoz szükséges komplett kiviteli tervdokumentációt, kiviteli terveket, valamint arculati és bérlői kézikönyvet is kell készíteni.


(24.hu)

2021.12.02

HOROSZCOOP KFT.; DEBRECEN INTERNATIONAL AIRPORT Kft.; Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata: Több százmilliós tűzoltóautókat szereznek be a debreceni reptérre

Nettó 699 millió forintért a HOROSZCOOP Kft.-vel kötött vállalkozási szerződést a debreceni önkormányzat két nagyteljesítményű, repülőtéri tűzoltóautó beszerzésére. A december elsejei Közbeszerzési Értesítő szerint a habbal oltó gépjárműveknek a műszaki paraméterek alapján dízelüzeműnek, legalább 700 lóerősnek, automataváltósnak kell lennie, az alváz és a felépítmény pedig – szól a feltétel – ugyanattól a gyártótól származzon. A debreceni repülőtéren alkalmazandó tűzoltóautók minimális végsebességeként 120 kilométer per órát határoztak meg. Az önkormányzat november közepén szerződött a budapesti céggel; a felhívára a Kraft HD Zrt. és a Rosenbauer International AG is adott árajánlatot.


(civishir.hu)

2021.12.02

HungaroControl Zrt.: Távozik posztjáról a társaság vezérigazgatója

Távozik posztjáról Szepessy Kornél, a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. vezérigazgatója. Feladatait átmeneti jelleggel Tóth László, a légi navigációs vállalat igazgatóságának tagja veszi át.


(napi.hu)

2021.12.02

KARTONPACK Nyrt.: Nincs még kint a gödörből a gyógyszerdobozokat gyártó magyar cég

Közzétette idei első félévéről szóló üzleti jelentését a Kartonpack. A többségében állami tulajdonban lévő, csomagolóanyagokat gyártó társaság árbevétele bő ötödével 1,16 milliárd forintra csökkent, ami mögött a meghatározó ügyfélkörnek számító egészségipari megrendelések visszaesése áll. A gyógyszergyártók a tavalyi pandémiás helyzetben a megszokottnál jelentősen betáraztak a Kartonpack által is gyártott faltkarton dobozokból, raktárkészleteik telítődésével azonban idei év első felében jócskán visszaesett a kereslet a gyógyszerdobozok iránt. A mennyiségi csökkenést az áremelkedés és a forint euróval szembeni csökkenése pedig csak részben tudta kompenzálni. A forgalom csökkenésével megegyező mértékben, 20,7 százalékkal mérséklődtek a vállalat anyagi jellegű ráfordításai is, míg a személyi kiadásaiból hét százalékkal faragott le. A működési eredmény a tavalyi nullszaldó után azonban így is 69 milliós veszteséget mutat, az adózott veszteség pedig 30 millió forinttal 77 millió forintra nőtt. A társaság papírjaival azóta nem folyik kereskedés, hogy a Magyar Nemzeti Bank – felügyeleti hatáskörében – azt tavaly májusban felfüggesztette, mivel a kibocsátó nem tette közzé határidőre a 2019-es pénzügyi évről készített éves jelentését.


(vg.hu)

2021.12.02

HUNGAROPEC Zrt.: Milliárdos tétel a szemétégető pernyéjének az elszállítása

Egyedüli ajánlattevőként a szentendrei Hungaropec Ipari Hulladékkezelő Zrt. szállíthatja el a budapesti Hulladékhasznosító Mű füstgáz tisztítójában keletkező hulladékot, nettó 1 milliárd 625 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 479 millió forint volt - derült ki az uniós közbeszerzési közlönyben az ajánlatkérő Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közzétételéből. A nyertes feladata a Hulladékhasznosító Mű négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező - veszélyesnek minősülő - hulladékanyagok elszállítása és ártalmatlanítása és/vagy hasznosítása. Az ellenérték 20 ezer tonna hulladék elszállítását tartalmazza, az opciós mennyiség 5 ezer tonna. A napi elszállítandó mennyiség 60 tonna. A nyertessel október 30-án kötött szerződést az ajánlatkérő.


(napi.hu)

2021.12.02

Mészáros és Mészáros Zrt.; OPUS GLOBAL Nyrt.: Mészáros Lőrincék ezúttal egy 15 milliárdos munkát nyertek

A Mészáros és Mészáros Zrt. nyerte a Szikszó és térsége szennyvízfejlesztés nevű tendert. A közleményt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. tette közzé a Budapesti Értéktőzsde oldalán. A közlés szerint a közbeszerzést azért nyerte meg a cég, mert ők adták a legjobb ár-érték arányú ajánlatot, így 15,1 milliárd forintért fejleszthetik a szennyvizet a borsodi településen.


(hvg.hu)

2021.12.02

MET Hungary Solar Park Kft.: Kötvényeket bocsátott ki a társaság

A MET Hungary Solar Park Kft. 64,8 milliárd forint névértékű, a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjában kibocsátott kötvényt értékesített kedden a Budapesti Értéktőzsdén – közölték a BÉT honlapján. A 3,8 százalékos kuponnal rendelkező papírok átlagos eladási ára 95,8579 százalék, hozama 4,4492 százalék lett. A MET Csoport 100 százalékos tulajdonában álló MET Hungary Solar Park Kft. (HSP) magyarországi naperőműveinek fejlesztése érdekében bocsátotta ki a tízéves futamidejű Nkp-kötvényeket – közölte a cég a honlapján. A kötvény minősítését a Scope nemzetközi hitelminősítő végezte, a kötvények B+ besorolást kaptak a befektetési kategóriák közül – tették hozzá. A MET HSP tulajdonában álló, már termelő Dunai Solar Park és Kabai Solar Park, illetve a még fejlesztés és kivitelezés alatt álló buzsáki, gerjeni és söjtöri naperőművek várható összkapacitása 2022 végére 237 MWp lesz. Ez 100 ezer magyarországi háztartás villamosenergia-ellátásának megfelelő volument tud majd megtermelni. A MET Csoport folyamatosan dolgozik zöld energetikai portfóliója bővítésén: ezt az elsősorban kelet-közép-európai és dél-európai terjeszkedést kívánja finanszírozni a kötvényprogram segítségével keletkező pénzügyi forrásokból – írták. A svájci központú MET Csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz- és az árampiacra is. Leányvállalatai révén 14 országban van jelen, 25 ország gázpiacán és 22 nemzetközi kereskedelmi ponton aktív. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2020-ban 11,2 milliárd euró volt, a kereskedett gázmennyiség 71 milliárd köbméter – ismertette a távirati iroda.


(tozsdeforum.hu)

2021.12.02

Debreceni Mélyépítő Holding Kft.; NIF Zrt.: Eredményes a közbeszerzés: felgyorsul a közlekedés a 4-es főút debreceni szakaszán

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. újabb két csomópont átalakítására találta meg a kivitelezőt. A Közbeszerzési Értesítőbe feltöltött összegzés szerint a munkát a három jelentkező közül a Debreceni Mélyépítő Holding Fővállalkozó és Tanácsadó Kft. nyerte el nettó 1 milliárd 308 millió forintos ajánlatával. A szerződéskötési moratórium december 10-én jár le, azt követően köthetik meg a kontraktust a felek, s várhatóan tavasszal indul el a munka. A felhívás szerint a következő lesz a nyertes cég feladata: Egyrészt a 4-es számú főúton, a Rakovszky és az Ótemető utca csomópontjában egy jobbra kanyarodó sáv létesítése 60 méter hosszon, másrészt az Árpád téri csomópontban jobbra kanyarodó sávok létesítése összesen 77 méter hosszon. A csomópontok átépítése a nagyvárosi környezet miatt közművekkel sűrűn behálózott, az önálló jobbra kanyarodó sávok helyigénye miatt a troli felsővezeték hálózat tartóoszlopait a teljes beavatkozási szakaszon át kell helyezni - hívja fel a figyelmet a NIF. A beruházás miatt a egyik zebrát is áthelyezik majd. Mint fogalmaznak, a két csomópont átalakítása és jelzőlámpás forgalomirányítási rendszerének összehangolása csak egy ütemben végezhető el, ezért írtak ki egy tendert a munkákra.


(dehir.hu)