Hírek
Bencés Ásványvíz Kft.; Széchenyi István Egyetem; Uni Inno Zrt.: Az Egyetemmel fejlődhet tovább a Vis Vitalis ásványvíz
2025.06.27
A győri Széchenyi István Egyetem tulajdonrészt szerzett a Bencés Ásványvíz Kft.-ben. A szoros együttműködés lehetővé teszi az intézmény számos tudományterületet felölelő kompetenciáinak kiaknázását a termékfejlesztés, az új műszaki megoldások vagy éppen a formatervezés terén. A Széchenyi István Egyetem 24 százalékos tulajdonrészt szerzett a Bencés Ásványvíz Kft.-ben, amelynek terméke a Vis Vitalis természetes ásványvíz. A vállalkozás célja, hogy a hagyományos értékek megőrzése mellett, innovációk révén növelje piaci részesedését és új termékeket vezessen be. „A Széchenyi István Egyetem olyan innovációs ökoszisztémát épít, amelyben az itt létrejövő fejlesztési eredmények, szellemi alkotások kulcsszerepet kapnak. Ezek továbbvitele részben spinoff és startup cégekben jelenhet meg, ugyanakkor keressük azokat a már működő vállalkozásokat is, amelyekben kompetenciáinkat piaci szempontból is hasznosítani tudjuk. Intézményünk stratégiai célja a térségi szerepvállalás és a tudásalapú gazdaságfejlesztés” – fejtette ki Dósa Gábor, az egyetem hasznosító vállalkozása, az Uni Inno Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a Bencés Ásványvíz Kft.-ben nemcsak részesedést szerezett az intézmény, de tudását és innovációs képességét is hozzáadja a cég piaci sikereihez.
(kisalfold.hu)
További információ: