ajax placeholder
Hu | En

Kérjük várjon.


Hírek

2017.08.18 11:02

KÖRÖS-MAROS BIOFARM Kft.: Biosör gyártásához nyert támogatást a társaság

Különleges gabonából készült biosör gyártásához nyert csaknem 402 millió forint európai uniós támogatást a gyulai Körös-Maros Biofarm Kft. konzorciumi partnereivel közösen - tájékoztatta a vállalat fejlesztési igazgatója csütörtökön az MTI-t. Várhelyi Zoltán elmondta, a projekt fő célja hazai nemesítésű gabonafajták (tönke, tönköly, alakor, durum, zab, sörárpa, rozs, tritikálé) felhasználásával javított beltartalmi értékekkel rendelkező, gluténmentes, alkoholmentes, gyümölcsös ízesítésű, magas antioxidáns tartalmú bio minősítési sörök és bio malátaitalok előállítása. A konzorciumot a Körös-Maros Biofarm Kft. mellett a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., a Magyar Tudományos Akadémia Agrártudmányi Kutatóközpontja és a Gabonakutató Nonprofit Kft. alkotja. Várhelyi Zoltán elmondta, várhatóan jövő nyáron kezdhetik meg a próbagyártást a nemesített, saját termesztésű alapanyagokból, az új termékek a piacon a négyéves kutatófázist követően, 2021-ben jelenhetnek meg. Az idén júniusban indult, négyéves projekt összköltsége 497 millió forint, a támogatáson felüli részt a Körös-Maros Biofarm Kft. saját tőkéből biztosítja, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 12 millió forint saját forrással járul hozzá.

2017.08.18 10:25

VALTON-SEC Kft.; Target Group Facility Management Zrt.: Újabb tendert nyert a Valton

A Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint a Target Group Facility Management Zrt. őrizheti a Nemzeti Sportközpontok közel két tucat létesítményét és végezheti ezekben a be- és kiléptetést. A szerződés a becsült 1 milliárd 142 millió forint helyett 1 milliárd 689 millió forintot tartalmaz. A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A két nyertes céggel július 28-án kötötte meg a szerződést az ajánlatkérő.

2017.08.18 10:09

MÁV-START Zrt.: Szintet lép a MÁV-START - Jönnek az emeletes motorvonatok

Egy "emelettel" feljebb lép a MÁV-START: 11 darab nagykapacitású motorvonat beszerzéséről írt alá szerződést Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Dunai Zoltán, a Stadler Bussnang AG országigazgatója. A vasúttársaság által kiadott közleményben úgy fogalmaznak: a beszerzés az újabb állomása annak a magyar vasút életében kiemelt jelentőségű keretmegállapodásnak, amelyet áprilisban kötött meg a két vállalat. Mint a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményükben közölték, a mostani lehívási megállapodás aláírását még megelőzte a támogatási szerződés is, amelyet augusztus 8-án kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV-START – a nagykapacitású motorvonatok beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárás minőségbiztosítását és a fejlesztés EU Bizottság szakértői előtt történt bemutatását követően. A 60,5 milliárd forint értékű támogatási szerződés tárgya 11 darab új, emeletes motorvonat beszerzése és a projekthez kapcsolódó feladatok ellátása. A kétszintes járművek fajlagos beszerzési ára 16,7 millió euró. Az első lehívási csomag (11 darab jármű) tartalmazza az üzemeltetési készlet és az oktatások költségét is.

2017.08.18 09:38

MVM Partner Zrt.: Szőlősbe telepítettek autótöltőt

Újabb elektromos töltőállomást helyezett üzembe az MVM Partner Zrt., mégpedig a Tornai Pincészet Somló-hegyi birtokán. A gyorstöltő tovább növeli Nyugat-Magyarország átjárhatóságát, a vállalat pedig ezzel már ötvennél is több ilyen berendezést üzemeltet. Az állomás újabb lépést jelent az energiatudatos gasztroturizmus fejlesztésé­ben és az elektromos közlekedés terjedésében. Az MVM-csoport stratégiájának célja, hogy Magyarország akadály nélkül átjárhatóvá váljon elektromos járművel. Leányvállalata, az MVM Partner Zrt. februárban állapodott meg a CBA Kereskedelmi Kft.-vel arról, hogy ötven üzletnél telepít töltőállomásokat.

2017.08.18 09:30

Autóipari Próbapálya Zala Kft.: Kiírták a közbeszerzési pályázatot a zalai próbapálya kivitelezésére

Három és fél kilométernyi sztrádát, tíz kilométernyi autóutat, négy hidat, emellett offroad pályát, rossz burkolatminőségű utat, csúszós, vizes felületet, valamint a nagy sebességű oválpálya előkészítő földmunkáit is el kell végeznie annak a vállalkozónak, aki elnyeri az Autó­ipari Próbapálya Zala Kft. közbeszerzési felhívását, amelynek összértéke 14,9 milliárd forint. Egy közelmúltban megjelent kormányhatározat értelmében a beruházást megvalósító Autóipari Próbapálya Zala Kft. eddigi hatmilliárd forint alaptőkéjét még az idén 15 milliárd forinttal meg kell emelni. Az indoklás szerint a kormány Magyarország járműiparban betöltött szerepének további erősítése céljából a projekt kiemelt, straté­giai fontosságára és a beruházás nemzeti stratégiai kutatási infrastruktúraként történő létrehozásának szándékára figyelemmel döntött erről.

2017.08.18 09:15

IP Systems Zrt.: Magyar társaság nyert egy ukrajnai fejlesztésben

A magyar tulajdonú IP Systems Zrt. szállítja az Ukrtransgaz számára az informatikai platformot több mint kétmillió euró értékben. Az ukrán állami gázszállító és -tároló, valamint rendszerirányító vállalat közbeszerzés keretében választotta ki a partnerét, a 150 főt foglalkoztató nyertes pedig irodát nyit Kijevben. Az együttműködés révén 2018-tól az IP Systems szoftverével Ukrajna is harmonizálja a gázkereskedelem szabályait az Európai Unióval. Az ukrán szállítórendszert rugalmassá teszi a számos és nagy méretű fizikai tárolója – mondta Füzi Ákos, az IP Systems Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy ennek a meghatározó méretű földgáz-infrastruktúrának az európai kereskedelmi rendszerbe integrálásával Kelet-Európa földgázellátási biztonsága hosszú távon jelentős mértékben javulhat. A megbízás keretében az IP Systems integrált tárolói és szállítói szoftverét vezeti be és szabja a helyi sajátosságokra az Ukrtransgaznál.

2017.08.17 11:18

MASTERPLAST Nyrt.: Belehúzott a vállalat

A második negyedévben is növelni tudta bevételét a régió egyik meghatározó építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata, a Masterplast Nyrt.. A cég különösen a magyar piacon teljesített jól, ahol ötödével bővült a forgalma. Javuló iparági környezetben megtartotta lendületét a Masterplast Nyrt., a vállalat 6 százalékkal tudta növelni bevételét a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. A társaság 23,76 millió eurós forgalmat ért el az április-júniusi időszakban, a jó eredményben meghatározó szerepet játszott a magyar, a lengyel és a szlovák piac, ahol számottevő mértékben bővült az értékesítés. A cég legfontosabb piacának számító Magyarországon több mint 7,5 millió eurós bevételt sikerült elérni a második negyedévben, ami 21 százalékos növekedést jelentett éves összevetésben. A lengyel piacon 30, míg Szlovákiában 18 százalékos volt az értékesítés felfutása. Az április-júniusi időszakban Románia volt a második legnagyobb piac a Masterplast számára, ahol 3 százalékos forgalom bővülést sikerült elérni. A harmadik legnagyobb súlyú szegmensnek számító export piacokon ugyanakkor 7 százalékkal visszaesett a vállalat értékesítése. A Masterplast Nyrt. 1,63 millió eurós EBITDA eredménnyel zárta a második negyedévet, ez 5 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A cég üzemi szintű eredménye az üzleti tervet felülmúlta, megközelítve az 1,45 millió eurót, azonban elmaradt a 2016 második negyedévitől.

2017.08.17 11:12

ERSTE BANK HUNGARY Zrt.: Negyedével nőtt a magyar Erste nyeresége a félévben

28,2 milliárd forintos működési eredménnyel zárta 2017 első félévét az Erste Bank Hungary, ez az előző év azonos időszakához képest 25 százalékos növekedésnek felel meg. A bank bevétele a lakossági hitelezés élénkülése és a Citibank lakossági üzeltágának integrálása miatt is emelkedett. A Bank működési bevétele 2017 első hat hónapjában - 19,3 százalékkal - 61,4 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 51,4 milliárdról. A működési költségek az első félévben 15,1 százalékkal 33,2 milliárd forintra emelkedtek részben épp az akvizíciók miatt. Ugyanebben az időszakban a bank átfogó költségcsökkentő programba kezdett, amelynek teljes hatása 2018-ban jelentkezik. A banknál a nem teljesítő hitelek aránya 7,2 százalékra esett vissza a 2016 első felének végén mért 14,5 százalékhoz képest, amiben a vállalati és a lakossági hitelállomány tisztulása egyaránt szerepet játszott. A vállalati üzletágban elért 7,8 milliárd forint működési eredmény a tavalyi évhez képest 9 százalékos növekedést jelent.

2017.08.17 11:05

NNG Kft.: Újabb díjakat nyert a társaság

Három díjjal ismerte el az International Business Awards 200 fős nemzetközi zsűrije az NNG Kft. egy fejlesztését, illetve marketing-, valamint belső kommunikációs teljesítményét. A 60 ország több mint 3 900 pályázója közül hirdettek nyerteseket. Három éve az NNG volt az első magyarországi vállalat, amely nyerni tudott ezen a rangos nemzetközi versenyen, akkor üzleti stratégiájával és növekedési eredményével aratott sikert. Az NNG által elnyert három International Business Awards-ból első helyezést, aranyat ért a Legjobb Sales Prezentációs Esemény kategóriában a cég speciális demószobájának japán bemutatókörútja. Nemzetközi harmadik helyet, bronzérmet nyert a vállalat rendhagyó, és egyben hagyományteremtő belső kommunikációs projektje, a programozók patrónusának, Szent Izidornak a napjára szervezett eseménye a Belső Kommunikációs kampányok kategóriájában. Szintén a nemzetközi dobogó harmadik fokára állhatott fel az NNG a Ford számára készített megoldásával a Legjobb Szoftvertermék kategóriájában.

2017.08.17 11:00

FŐMTERV Zrt.; MSc Kft.; SPECIÁLTERV Kft.: Kezdődhet a hídszélesítés Budapesten

A becsült összegnél kicsivel olcsóbban, nettó 978 millió forintért tervezheti a Déli összekötő vasúti híd szélesítését és felújítását a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., az MSc Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft. valamint a Speciálterv Építőmérnöki Kft. A nyílt közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A feladat a meglévő két acél hídszerkezet felújításának és egy új - szintén acél - hídszerkezet tervezése. A híd mellett az azon átvezető vasúti pályát, a felsővezetéket és a biztosító berendezéseket is meg kell tervezni. A nyertesekkel július 28-án kötötte meg a szerződést a NIF.